Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá reklamovat u trenéra fitness?

Od: intinvestment* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,jen hypoteticky,ne doopravdy :) Syn (15 l.) dělá kurzy právního minima (ano,i to už se učí). Dozvídá se o ob.zákoníku,pracovním právu,finanč.gramotnost atd. Učili se OZ a psát reklamace v rámci reklamač.řízení.Syn se přihlásil na referát,že napíše reklamaci a vybral si,protože je nadšený sportovec,reklamaci ve fitnessu,psal hypoteticky reklamaci služeb trenérovi.Uvedl,že trénink byl nesprávně veden a vymkl si kotník.To mu vyučující opravil,že to není věc k reklamaci,ale že úrazy se řeší odpovědností za škodu,ublížení na zdraví atd.,nikoliv reklamací podle OZ. Vrtá mi to hlavou.Co tedy v takových případech se ve fitku podle OZ může reklamovat? Když si zaplatím trenérku,vznikne mezi námi tedy smlouva,ona je živnostník, já zákazník.Reklamovat mohu např. jen to,že jsem si zaplatila trénink a ona ho se mnou neodchodila? Co jiného? Přivedlo mě to na otázku,za co jsou tedy vlastně trenéři odpovědni.Tak to svěřuji takhle počítači :).Děkuji za syna, nevím co mu poradit,a i já budu poučenější :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marketka*
hodnocení

3x

Co lze reklamovat u trenéra? Trenéři poskytujíj služby, ne zboží, takže u trenéra reklamujete jeho vadnou práci a ne věci jak vám tady radí (nesprávná teplota fitnesscentra, netekoucí voda, špatně seřízené stroje), ty jsou dost mimo, pokud trenér není provozovatelem fitka - to jsou věci, které se reklamují u provozovatele a trenér se automaticky nemusí rovnat provozovateli fitka. Reklamovat se dá to, že trenér vám sestavil cvičební plán, který není vhodný pro váš zdravotní stav a v důsledku toho jste utrpěla nějakou újmu na zdraví, že vám sestavil plán na nabírání svalové hmoty, i když vy jste chtěla na hubnutí, ale i takové věci, že chodí na tréninky pozdě, že nedodržel sjednaný počet hodin tréninků apod.

majsterjoe*
05.02.16 09:04

plavest*
hodnocení

2x

Napadají mě spousty věcí. Např. nesprávná teplota ve fittnes, buď vysoká nebo nízká.Nebo špatně seřízený stroj, závada na stroji nebo nářadí a tím způsobený úraz. Stačí dřevěná poškozená lavička ze které si někam zadřete třísku. Nedržící žebřina ve zdi.

hodnocení

1x

Tohle je velice zvláštní téma. Já si totiž myslím, že u trenéra nelze reklamovat nic. I když je to divné, já jsem zákazník, zaplatím, on je provozovatel. Ty jeho služby jsou totiž dost imaginární. A lidské tělo rozmanité, co do chování. Mohou tam chodit třeba 2 kamarádi, oba dodržují, co mají. Jeden si tělo vypracuje, druhý nemá výrazné výsledky. Čím to tedy je?

Navíc - to dodržování životosprávy. Ano, ten kujón může říct - dodržoval jsem a jen on ví, zda je to úplně pravda. A jak to tedy potom vyřešit? Zákazník reklamuje, ale jen on sám ví, co sbaštil, jak to opravdu bylo. To je pak ten trenér chudák.

Měl si chlapec k reklamaci vybrat třeba špatně opravené boty, špatně ostříhané a obarvené vlasy, nebo zelený salám. Tam je to totiž hned vidět, kde je chyba a lze to snadno posoudit.

U trenéra ne. Snad jedině, kdyby se zákazníkovi nevěnoval, odešel třeba pryč a nevysvětlil mu správný postup cvičení. Nebo byl nějaký vulgární a nadával mu. Jinak si myslím, že to nelze. Tělo každého člověka se chová jinak, někdo má výsledky hned a jiný? Darmo mluvit. *ee* Jaga.

Tak třeba já bych je neměla do smrti. :-D

vilik*
hodnocení

1x

K té spoustě věcí mi naskočila nemožnost čerpat služby konkrétního sjednaného trenéra, rekonstrukci zařízení, když mám časový kupon na vstup, k teplotě vevnitř lze přidat netekoucí vodu ve sprchách, nemožnost uložení věcí v šatně, 2x stržený poplatek při platbě platební kartou, nedostupné reklamované občerstvení, stroje, vybavení. Změnu otevírací doby při předplatném.

paw*
hodnocení

0x
Reklamovat muzete treba to, ze kdyz vam napise jidelnicek a cvicebni plan, ve kterem slibi po nejake dobe zhubnuti pres boky. Vy dodrzhjete, svicite s ni a pres boky naberete a pribude vam na brise pekac buchet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]