Dobrý den. Dnes když jsem dovečeřel polévku jsem si všiml, že je lžíce ze spodní strany trochu narezlá. Nemohu z toho chytit náhodou Tetanus? Možná to nemusí být vážné, ale jistota je jistota. Předem děkuji za odpověď.
Ne. Tetanus se nechytí z rezavých předmětů, ale je to infekce vyvolabá bakteriemi Clostridium tetani. Nejpravděpodobnější nákaza je z půdy hnojené močůvkou.
Tetanus nechytneš, to by se ta lžíce musela nejdřív válet v blátě nebo ležet někde v kobylincích nebo ovčím trusu a ty bys s ní musel jíst bez umývání.
doplněno 04.02.16 22:05:
Tak chyba, to by ses tou lžící musel škrábnout, protože jídlem se tetanus nepřenáší.
S největší pravděpodobností jste proti tetanu očkován, takže riziko jeho chytnutí by nemělo být tak velké. Horší by to bylo, kdybyste proti tetanu očkován nebyl a pohyboval se v blízkosti koní...
Si si jist ze to byla rez pribory a lzice se nedelaji z kprozivnich materiLu Hned kazdy veci co ma rez nedostanes tetanus taky sem se pakrat porezal s plechem se rzi nic se nestalo a to jsem makal dal s otevrenou ranou Na tetan nechodim protoze zivot je zahada a postrada smysl
tetanus těžko dostaneš. Jsi očkovaný. Já jsem jednou o dost let prošvihl termín pro přeočkování, ale doktorka mi řekla, že mám zůstat v klidu. Tetanus už dávno není problém. I po prvním očkování v tobě nějaké protilátky zůstanou už navždycky.
Příbory a lžíce se vyrábějí pouze z nerezu, dříve i hliníku. Jestli to byla rez, tak musela lžíce na něčem takovém ležet. Co se týká nějaké zdravotní komplikace, tak rez na 99% nepůsobí nějaké problémy při požití ústy. Infekce vniká do těla ránou, která je kontaminována Clostridiemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.