Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co když jsem jedl s zrezlou lžící?

Od: arnostbohdal odpovědí: 10 změna:
Dobrý den. Dnes když jsem dovečeřel polévku jsem si všiml, že je lžíce ze spodní strany trochu narezlá. Nemohu z toho chytit náhodou Tetanus? Možná to nemusí být vážné, ale jistota je jistota. Předem děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne. Tetanus se nechytí z rezavých předmětů, ale je to infekce vyvolabá bakteriemi Clostridium tetani. Nejpravděpodobnější nákaza je z půdy hnojené močůvkou.

cicko*
hodnocení

1x

Tetanus ne, jedině "moribundus"!

hodnocení

1x

Tetanus nechytneš, to by se ta lžíce musela nejdřív válet v blátě nebo ležet někde v kobylincích nebo ovčím trusu a ty bys s ní musel jíst bez umývání.

doplněno 04.02.16 22:05:

Tak chyba, to by ses tou lžící musel škrábnout, protože jídlem se tetanus nepřenáší.

culdabulda1*
hodnocení

0x

proč tetanus?

doplněno 04.02.16 20:37:

http://tetanus.cz/

eulalie*
hodnocení

0x

S největší pravděpodobností jste proti tetanu očkován, takže riziko jeho chytnutí by nemělo být tak velké. Horší by to bylo, kdybyste proti tetanu očkován nebyl a pohyboval se v blízkosti koní...

dajv
hodnocení

0x
Si si jist ze to byla rez pribory a lzice se nedelaji z kprozivnich materiLu
Hned kazdy veci co ma rez nedostanes tetanus taky sem se pakrat porezal s plechem se rzi nic se nestalo a to jsem makal dal s otevrenou ranou
Na tetan nechodim protoze zivot je zahada a postrada smysl

hodnocení

0x

Nebojte se,určitě ne.

buss
hodnocení

0x

To jsou teda starosti, to by mě nenapadlo, tělo železo potřebuje.

figurek*
hodnocení

0x

tetanus těžko dostaneš. Jsi očkovaný. Já jsem jednou o dost let prošvihl termín pro přeočkování, ale doktorka mi řekla, že mám zůstat v klidu. Tetanus už dávno není problém. I po prvním očkování v tobě nějaké protilátky zůstanou už navždycky.

jenda2*
hodnocení

0x

Příbory a lžíce se vyrábějí pouze z nerezu, dříve i hliníku. Jestli to byla rez, tak musela lžíce na něčem takovém ležet. Co se týká nějaké zdravotní komplikace, tak rez na 99% nepůsobí nějaké problémy při požití ústy. Infekce vniká do těla ránou, která je kontaminována Clostridiemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]