Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v rameni

Od: iv® odpovědí: 19 změna:
Dobrý podvečer. Už delší dobu mám problémy s levým ramenem. Prostě bolí. Od kloubu nahoru ke krku i dolů k loktu. Pomáhá hrejivy gel...někdy. Kloub také "vrže". Nemáte někdo zkušenost co pomůže trvale? Nebo čím to, že se bolesti vracejí? Předem děkuji za jakoukoliv radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jsou problémy dlouhodobé a vše už jste vyzkoušela, zkuste ještě ty tejpy...v podstatě jde o to, že když se dobře nalepí tak nadzvednout horní vrstvu kůže a ve vzniklém prostoru lépe proudí krev, která odvádí ty škodliviny a urychluje uzdravení. Pokud by ani to nepomáhalo, tak už by to lékaře chtělo, abyste netrpěla zbytečně a takhle dlouho.

hodnocení

2x

iv, to není "prkotina" jak jste svůj problém nazvala. Bolest v rameni se může rozvinout z mnoha příčin. Např. artitida, krční páteř, borelióza, zánět svalového úponu, syndrom bolestivého ramene...atd. ) Až budete znát příčinu, pak může někdo se stejnou diagnozou poradit. Moje babská rada tedy je návštěvu lékaře určitě neodkládat.*jasne*

Z babských rad na úlevu od bolesti může pomoci obklad z listu syrového bílého zelí: zelný list jemně naklepejte, obložte jím postižené místo a suchým bavlněným šátkem převažte. Obklad vyměňujete každou půlhodinu či hodinu.

iv®
hodnocení

O tom zelnem listů jste také už slyšela, babička si ho dávala i na kolena na revma. Zkusím a uvidím. A toho doktora vyhledam.

hodnocení

1x

Co takhle k lékaři?

iv®
hodnocení

To je sice taky možnost ale já nejsem zrovna člověk který jde k lékaři s takovouto prkotinou. ..radši dám prvně na "babske" rady.

Může to být dna, zánět kloubu, skřípnutý nerv, následek nějakého starého zranění. V medicíně nic není prkotina, viděl jsem, jak se odřený kotník změnil v otravu krve a bylo z toho pár dní na JIPce. Počkat o den déle a bylo by po něm.

cinematic*

Něco mi říká, že prkotina většinou netrvá delší dobu. Na vašem místě bych už opravdu zaskáknul k ortopedovi. ;)

iv®
hodnocení

Je to potřetí kdy se mi bolest vrátila, a zrovna teď se nemůžu uvolnit k lékaři, ano vím že zdraví je jen jedno...asi budu muset vyhledat odborníka který vyloučí vážnější onemocnění, ale teď jsem chtěla využít rady lidí, kteří třeba tento problém taky mají.

hodnocení

1x

Jděte k lékaři, rádci mají pravdu. Může to být mnoho příčin, které nemůžete rozpoznat, Rameno bolí i u infarktu, či cukrovky. A hlavně, mohlo by se Vám to stát chronickým problémem a mohlo by být na léčbu pozdě, jako u mého otce.

hodnocení

1x

Já jsem hluboce přesvědčená, že v rameni máte zánět, který se, čas od času, vrací. Musíte k doktorovi, který vás pošle k ortopedovi. Určitě nejprve udělá rentgen. ;) Hodně myslím na liduš®. Ta nedávno psala, že má v rameni zánět. Politovala jsem ji, že se nevyspí ani v sedě ani vleže. Vůbec mi nedošlo, že je na vozíku a ten musí pohánět rukama. Kdopak ví, co s ní je. Iv a vy běžte k doktorovi!

doplněno 04.02.16 10:41:

Iv, rentgen není jen o následku úrazu, ale je i o tom, že v rameni, díky zánětu, mohlo dojít ke změnám, mohlo ubýt chrupavky na povrchu kloubu, může tam být usazen vápník i zánět na snímku je viditelný. A ještě pár věcí. ;) Také vám vezmou krev, aby vyloučili nebo potvrdili zánět.

iv®
hodnocení

Loni v listopadu jsem díky nehodě absolvovala rtg celého těla, vše bylo v pořádku nepocitam-li zranění způsobené právě tou nehodou. Ale podceňovat to nebudu. Raději zajdu k obvodní ať mě odešle.

hodnocení

0x

Tím, už trpím několik let, obas obstřik.

iv®
hodnocení

A trvale nic nepomáhá? To už se mi bude vracet stále? Ani nevím kde jsem k tomu přišla.

Dobrý den. Iv, vyzkoušejte tejpy. Opravdu fungují a na nějaký čas uleví od bolesti. Pokud nevíte, mrkněte na info:

cs.wikipedia.org/...

iv®
hodnocení

O "tejpech" jsem už taky slyšela. Zkusím si nastudovat více informací. Taky to asi nebude sranda, správně to nalepit.

Tejpy jsou jen na svalové a šlachové problémy tam, kde se vyloučí nemoci kloubu a kostí a to jste zatím neučinila. Kromě toho by je měl (alespoň poprvé) nalepovat fyzioterapeut.

iv®
hodnocení

To jsem si taky přečetla. ..hodně mi pomáhá teplo, proto myslím že je to prochladnutim. Taky by možná pomohlo cvičení.

janka68
hodnocení

0x

A nevypozorovala jste souvislost třeba s nějakým netypickým pohybem; nebo delší zátěží? Nějaký sport; nebo nošení brašny? Nebo průvan?

Já si například v létě do auta dávám na pravý loket šátek, protože jsem zjistila že mi přesně na něj v autě táhne, a právě to mi způsobovalo podobné problémy - bolest a jakoby "vrzání"...

iv®
hodnocení

Spíš to bude více spouštěčů : průvan, nošení těžké kabely vždy jen na levém rameni, špatné držení těla, ano asi už jsem si odpověděla :)asi budu muset změnit některé své návyky :) ale pokud se to bude opakovat častěji nebo stupňovat tak vyhledam lékaře, slibuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]