Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na daně

Od: kina* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli musím odvádět daně, když mám kromě hlavního poměru ještě vedlejší na DPP. U hlavního zaměstnavatele každý rok začátkem roku vyplňuji růžový tiskopis na daně, kde mohu doložit i odečet z daní, například za životní pojištění. Ale mám ještě vedlejší příjem, přibližně 1500 měsíčně na dohodu DPP a tam mi je strháváno měsíčně 15% na daně. Musím potom u toho ročního zůčtování ještě přiznávat tento vedlejší příjem? Nebo se vejdu do něakého limitu, co si mohu vydělat bokem a nebo když již bylo měsíčně strženo 15% tak se to již nemusí přiznávat? No a nebo ta horší varianta, musím to přiznat k tomu hlavnímu příjmu do daní?

Moc děkuji za odpověd Kina

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Daně samozřejmě odvádět musíte. Zmíněný limit se netýká opakované činnosti.

Ale Vás podlemne spíše zajímá, jestli musíte podávat daňové přiznání.

Nemusíte.

Srážková daň je konečná, nevrací se. Jedině v případě hodně nízkých příjmů lze požádat o vrácení srážkové daně.

Nepodáte-li DP, nemůže se Vám z DPP nic vrátit.

uska*
hodnocení

1x

Daňové přiznání za hlavní pracovní poměr vám udělá zaměstnavatel, pokud jej požádáte do 15.2.2016.

S příjmem na DPP se srážkovou daní nic dělat nemusíte, to je konečná sražená daň, nikde se neuvádí.

iz*

Zaměstnavatel provádí roční zúčtování daně z příjmu,

za nikoho nepodává ani nedělá daňové přiznání.

Pokud by chtěl zaměstnanec podat daňové přiznání, musel by sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]