Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte něco na urychlení hojení zlomeniny?

Od: uska* odpovědí: 9 změna:

Prosím, máte nějakou babskou radu? Mám týden ruku v sádře a jsem protivná sama sobě, ne potom lidem kolem mne. To mě čeká ještě 6-7 týdnů... uf. Možná po vás chci nemožné, ale naděje umírá poslední:) Třeba někdo poradí. Díky Uška

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

3x

Zřejmě nejlepší je nechat to na přírodě, aby kost dobře srostla, pěkně fixovaná a postupně zpevňovaná přírodním způsobem. Jenom pro úplnost tu lze dodat, že se pro urychlení léčení zlomeniny v odborném písemnictví i různých reklamách objevuje pojem magnetoterapie, terapie pulzním magnetickým polem, atd. I když se někdy zařízení dá koupit (dnes se dá koupit ledacos), je třeba varovat před laickým pokoušením přírody a zasahování do jejího díla.

Pokud by vám magnetoterapii na vaši diagnozu, tedy na frakturu doporučil váš ošetrující lékař, jistě by vás doporučil na odborné rehabilitační pracoviště, kde by věděli, jaké parametry (síla magnetického pole, doba pulzu, opakovací frekvence, atd.) mají nastavit, aby pacient nebyl pokusný králík. Pokud si o tom chcete něco přečíst a zůstat nad věcí, jenom chladně uvažovat, zkuste se podívat třeba na rehabilitace-melnik.cz/...

Někdo si to může pochvalovat, jiný zjistí, že doba hojení je stejná jako bez magnetu, ale zdá se mu, že mu lépe utíká čas. Hlavně si zlomeninou nějak v zápalu pracovitosti nešetrně nepohnout, aby se nemusela znovu rovnat. Trpělivost, usko, nechte se trochu obskakovat, i když máte chuť používat ruku jako před zlomeninou.

hodnocení

2x

Důležité je doplňování vitamínu D, vápníku a fosforu. Fosfor a vápník musejí být v rovnováze, vstřebávání vápníku nadbytek fosforu zhoršuje a může způsobovat ledvinové kameny, nedostatek fosforu zas neumožňuje vstřebat všechen vápník.

Takže se doporučuje jíst hodně ryb, hlavně mořských, a ukazovat se na sluníčku (vitamin D vzniká za pomoci ultrafialového záření)

doplněno 04.02.16 12:33:

Půjčte si nějaké knížky, třeba nějaký jazyk pro samouky. Homeopatika s vápníkem vám nepomůžou, v nich žádný vápník není. I když se to jmenuje Calcarea carbonica (což znamená uhličitan vápenatý neboli vápenec), tak v ředění C10 v něm není ani molekula. To jezte raději drcené skořápky z vajec, nebo normální šumicí vápník z lékárny. Vitamín D můžete doplňovat Vigantolem, ale důležité je sluneční záření nebo aspoň solárium.

moula*
hodnocení

0x

Doporučuji kouřit marjánku.

hodnocení

0x

hlavně zvýšit příjem vápníku - jíst tvaroh apod. - oni vám stejně sádru nesundají dřív, ale mohlo by vám to dřív (a líp) srůst, né jako mně kdysi, když mi sundali sádru, zjistili, že to pořádně nesrostlo, a dali novou... *bzum**ee* to byl děs...

sebod*

uško, já při polámaném kotníku baštila Wobenzym. A když byla dcera rozlámaná po autonehodě, tak jsem ho do ní cpala snad i ušima.. Já na něj nedám dopustit

hodnocení

0x

Babská rada, kostival lékařský :)

uska*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, vím, že je to můj problém, že neumím lenošit i když při nic nedělání bych servis doma měla perfektní.

Na "moulovu" radu nedám, kouřit se nebudu učit cokoliv, konopnou domácí masť doma mám, kostivalovou mohu koupit, ale pod sádru ji nenacpu. Nemohu cokoliv od mléka, vápník doháním homeopatiky, tak mi zbývá Wobenzin a pak magnet. I moje rehab. lékařka toto vše vlastní, to nebude problém. Jen jsem chtěla nějak zkrátit dobu v sádře. Nemohu chtít všechno a hned, že jo?

P.S. Když jsem na chodníku spadla, tak jsme jeli napřed na bazén s tím, že musím ruku rozhýbat. Po uplavání 6ti bazénu jsme to vzdala a šla k lékaři.*smich* Mám ponaučení, že všechno sama doma nevyléčím.

moula*

No né že by vám ta marjánka pomohla s hojením zlomeniny, ale bylo by vám to po ní jedno a vo tom to, ve vašem případě, je !

jehu
hodnocení

0x

Uska, vím, že vám moc nepomohu, ale ani nevíte, jak s vámi cítím ! Celé minulé jaro a léto jsem nemohla kvůli zlomenině nohy chodit. Myslela jsem, že zešílím, všichni známí odjeli na prázdniny, v paneláku jen my dva, v televizi samé reprízy. Na četbu jsem se nemohla soustředit. Celé dny na malém balkonku 2x2 m, nebylo kam a hlavně za co někam na léto odjet. Ani nevím, jak jsem to mohla přežít, no bez prášků na uklidnění bych to " nedala ". Vy alespoň můžete chodit ven, což mě jako milovnici přírody velmi chybělo.Též mohu doporučit více vápníku ve stravě, tvaroh, vajíčka, však víte.

Držím palce, ať to vše se zdravou myslí zvládnete !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]