Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc prosím o radu.
Marodím od 14.1.2016. MUDr. mi vystavila lístek na peníze k 27.1., a poté znovu k 31.1. Ukončení neschopnosti bude 7.2.
Je to takto v pořádku a budou pro výplatu nemocenské od sociálky stačit tyto dva lístky nebo budu potřebovat i nějaký za únor? Jsem na nemocenské poprvé a vůbec se nevyznám.
Moc děkuji za veškeré rady.
L.
Bude to stačit.
Ukončení neschopenky je zároveň posledním "lístkem na peníze".
Nezapomeňte jej na zadní straně podepsat.
V době nemoci vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy za nemoc
za pracovní směny naplánované na prvních čtrnáct dnů nemoci,
přičemž za první tři směny není nárok na nic.
Trvá-li nemoc déle, vyplácí OSSZ od 15. dne nemoci nemocenské.
IV. díl neschopenky (s růžovým pruhem) je žádost o nemocenské, k níž je potřeba doložit potvrzení lékaře, že nemoc trvá ke 14. dni nemoci. Na konci měsíce lékař vystaví potvrzení o trvání nemoci na konci měsíce. Pokud by nemoc trvala déle, stačilo by každý měsíc už jen jedno potvrzení o trvání nemoci na konci měsíce (nemocenské se vyplácí do data uvedeného v potvrzení).
Po skončení nemoci se odevzdává jen hlášení o ukončení nemoci (V. díl neschopenky s růžovým/červeným pruhem). Nemoc skončila, proto není potřeba další potvrzení o trvání nemoci. /Dvě potvrzení se vystavují jenom v prvním měsíci trvání nemoci.)
_______
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.