Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lístek na peníze-nemocenská

Od: abnormalka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, moc prosím o radu.
Marodím od 14.1.2016. MUDr. mi vystavila lístek na peníze k 27.1., a poté znovu k 31.1. Ukončení neschopnosti bude 7.2.
Je to takto v pořádku a budou pro výplatu nemocenské od sociálky stačit tyto dva lístky nebo budu potřebovat i nějaký za únor? Jsem na nemocenské poprvé a vůbec se nevyznám.
Moc děkuji za veškeré rady.
L.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Bude to stačit.

Ukončení neschopenky je zároveň posledním "lístkem na peníze".

Nezapomeňte jej na zadní straně podepsat.

abnormalka
hodnocení

Děkuji moc za odpověď.
Ale proč mám tedy vlastně dva lístky za leden?:))

iz*

V době nemoci vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy za nemoc

za pracovní směny naplánované na prvních čtrnáct dnů nemoci,

přičemž za první tři směny není nárok na nic.

Trvá-li nemoc déle, vyplácí OSSZ od 15. dne nemoci nemocenské.

IV. díl neschopenky (s růžovým pruhem) je žádost o nemocenské, k níž je potřeba doložit potvrzení lékaře, že nemoc trvá ke 14. dni nemoci. Na konci měsíce lékař vystaví potvrzení o trvání nemoci na konci měsíce. Pokud by nemoc trvala déle, stačilo by každý měsíc už jen jedno potvrzení o trvání nemoci na konci měsíce (nemocenské se vyplácí do data uvedeného v potvrzení).

Po skončení nemoci se odevzdává jen hlášení o ukončení nemoci (V. díl neschopenky s růžovým/červeným pruhem). Nemoc skončila, proto není potřeba další potvrzení o trvání nemoci. /Dvě potvrzení se vystavují jenom v prvním měsíci trvání nemoci.)

_______

Doufám, že jsem to napsala srozumitelně...

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Taky je to divné.Zeptejte se Mudr.Stačí jen jeden a to ten poslední jak píše ivzez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]