Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotky u přijímacího pohovoru

Od: michal22* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
ve čtvrtek jdu na přijímací pohovor a chtěl by jsem se zeptat, zda je vhodné ukázat fotky z proběhlé odborné praxe? Je vhodné je prezentovat, nebo se mám toho vyvarovat? Nevím. Děkuji. Michal Bauer

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nterzjer
hodnocení

1x

Jestli to jsou fotky něčeho, co jste manuálně vyrobil, je to na nich pořádně vidět a je to vážně něco extra, čím se můžete pochlubit, tak ano. Jestli to jste vy, jak stojíte u pásu a culíte se do foťáku, tak to rozhodně ne.

iz*
hodnocení

0x

Co je na těch fotkách?

Podle mne by bylo lepší o praxi mluvit, přesně popsat,

co jste dělal, co Vám přišlo zajímavé, co byste zlepšil,...

stanislavk
hodnocení

0x

Nějak si to nedokži představit... Ukazovat fotky jako "tady sedím v nákladáku" a "tady držím v ruce kladivo" mi přijde že Vaše šance zkorší. A co jiného tam chcete ukázat?

michal22*
hodnocení

0x
Dobrý den,
fotky, které bych teoreticky chtěl prezentovat, jsem nasnímal přímo v areálu dvou firem. Vyfotografoval jsem si to, na čem jsme zrovna v tu dobu se skupinou pracovali. Na těch fotkách je vidět i prostředí firmy. Např. jsme se starali o svah a na něm jsme prořezávali stromy. Fotky jsou tedy dokumentujícím nástrojem. Vyfotil jsem si výzkumné záhony, zahradu jednoho podnikatele, jezírko. Tak nevím. Jsou to fotky ze zahradnické praxe.
iz*

Dal Vám zaměstnavatel k fotografování souhlas?

A souhlasil s tím, abyste výzkumné záhony a "zahradu jednoho podnikatele"

někde prezentoval (v druhém případě byste potřeboval i sopuhlas majitele)?

Jestli nemáte souhlas majitelů, fotky k pohovoru neberte.

Předvedl byste jak "loajálni" zaměstnanec byste "dokázal být"...

dam®
hodnocení

0x

Pokud foto a její prezentace nepatří k profesi o kterou žádáte, tak nikdy.

jenda2*
hodnocení

0x

V žádném případě. Pro nového zaměstnavatele to bude informace o tom, že nejste loajální k žádné firmě a bez problémů prozrazujete obchodní tajemství, kam spadá i vybavení pracovišť atd.

stanislavk
hodnocení

0x

Pokud jste například kovář nebo zahradník, můžete samozřejmě ukázat realizované zakázky.

Na druhou stranu je nutné upozornit, že musíte mít vždy souhlas toho, kdo má fotografovanou věc ve vlastnictví a ve Vašem případě i souhlas bývalého zaměstavatele. Jinak se můžete svým jednáním dopustit přestupku a co možná hůř, pokud máte tyto věci definovány ve své pracovní smlouvě u bývalého zaměstavatele, mohl by pro Vás z toho vyvodit VELMI nepříjemné důsledky. Vynášení fotek areálu bývalého zaměstavatele by se dalo v nejhorším případě pojmout jako vyzrazování obchodního tajemství. Tyto fotky by jste neměl vůbec mít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]