Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace prace a zaloba?

Od: adost odpovědí: 5 změna:

Dobry den. Vemu to zkracene.Potreboval jsem s autem zajet do servisu na klasickou vymenu filtru po tom co mi vymenili spatne naftovy filtr jsem ujel ze servisu cca 200m a auto bylo nepojozdne a servis si nevedel rady akorat mi jeste ponicili ostatni dily motoru a tvrdili ze je spatne cerpadlo ktere stoji 12t. Ale jelikoz autum trochu rozumim nechal jsem to odtahnout do jineho servisu a privolal znalce ktery byl pritomen u opravy a potvrdilo se ze 1.servis svou praci provedl spatne nikoli vadne cerpadlo a tak mi na to vystavil papir s fotkami a detaili cena znaleckeho posudku 3500kc. A tak jsem se stavil v servisu ze to chci zaplatit ten odtah a naslednou opravu po jejich spatne praci s tim ze jsem jim ukazal posudek cerne ns bilim a vysmali se mi at se klidne soudim ze je jim to fuk no jednani totalne bez urovne nehlede na to ze pri vymene filtru mi vytopili motor a cidla fridexem zvohybali teleso chlazeni a ulomili merku oleje zaspinili interier atd atd.. tak jsem dostal radu a poslal jim dopis co a jak se stalo a ze pozaduju nahradu skody x kc s tim ze jsem jim k tomu prilozil kopii posudku a poslal pisemne a dopis i podaci listek mam schovany meli na to mesic mi penize poslat ale tak se nestalo a s ani neodpovedeli.. cela tato sranda me uz stala pres 7000kc a hromadu nervu a uz nemam cas ani penize resit pravnika.. a tak mam prosbu na vas a prosim o pomoc s vypracovanim zaloby chci zkusit nechat probehnout samosoud a hajit se sam ale v pripade ze by me nejak drtili se odvolam a vezmu pravnika prosim o pomoc se zalobou na ne na internetu je sice plno vzoru ale nenasel jsem vhodny..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste přímo právní poradnu, ale z pravidla vyhotovení předžalobní upomínky cca 1500,- ze známosti, další poplatky do rozhodnutí soudu cca 15tis. Kolega nedávno vyhrál soud s exekučním příkazem na dluh + úroky + náklady na právníka, ale tu částku asi neobdrží - není z čeho...

U toho živnostníka-servisu máte větší šanci - šel bych do soudu vč. právníků.

danys*
hodnocení

0x

žalobu vám tady nikdo nevypracuje a pokud ano, tak zadarmo to nikdo dělat nebude! Pokud ano, tak vám s tím pomůže někdo, kdo tomu moc nehoví a podle toho to taky bude vypadat!

Býv vámi, vezmu všechny podklady, proberu to s právníkem, jestli to má cenu vůbec řešit atd. On napíše předžalobní výzvu, která samozřejmě jinak vypadá než nějaký váš sesmolený cár papíru s pár plky. Pokud to nezabere, pak žaloba k soudu.

jmhad*
hodnocení

0x

Pokud jste vyčerpal všechny možnosti dané zákonem, což asi ne, máte možnost využít novelizace zákona na ochranu spotřebitele. Pokud se mi ozvete, dám zítra více, jmakon @seznam.cz

cicko*
hodnocení

0x

Neuvedl jste zatím nikde, zda máte řádně vypsaný zakázkový list a fakturu (účet) za provedenou práci a materiál. Bez těchto dokladů budete dosti těžko prokazovat, že jste vůbec v nějakém servisu byl.

adost
hodnocení

Dekuji ta odpovedi a chapu.. ja jen ze jsem se obratil na pravni poradnu a volal jim to a poradili mi to s tim dopisem a ze si mam najit vzor zaloby na netu chapu ze to tu nikdo nevypracujete asi fakt bude lepsi se nekam obratit jinak mam fakturu 3 svedky a na miste jsou kamery mestke policie takze zaznam by treba mohli poskytnout? Material ( dily ) jsem mel radsi svoje bouzel bez dokladu ten sem asi uz vyhodil :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna motoru cena
Otázky na téma zakázkový list

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]