Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Jdu na periodickou prohlídku,kde po mě doktor/smluvní/ žádá výpis ze zdravotní dokumentace.Takže musím objednat ke "svému" doktorovi.Platí se myslím 150 Kč.Můj zaměstnavatel mě proplatí jen tu prohlídku/500 Kč/ a ten výpis mu nic "neříká".Ptám se,musí mě zaměsnavatel ten výpis ze zdr.dokumentace proplati?Jestli ano ,tak je budu "otravovat"
Děkuji za refundované odpovědi.
Tak za toto jsem kdysi měla pěnu u huby. Prohlídka nemohla být od mého lékaře, který má kartu se záznamy snad od mého narození, se všemi nemocemi, operacemi a úplně se vším. Ne! To jsem musela na druhý konec Ostravy, aby mě mohl prohlídnout neznámý doktor, kterému jsem musela odnést vyýpis z karty od doktora, který o mně ví vše. Všechno placené! No, není to na hlavu?!
No na hlavu to je, ale jistá jke jedna věc, tu prohlídku by Vám mohl udělat Váš doktor, zaměstnavatel nemá právo Vás nutit k prohlídce u svého smluvního doktora.
naopak, na zaměstnanecké prohlídky se nevztahuje svobodná volba lékaře, protože je musí dělat lékař, který je obeznámen jednak s problematikou pracovního lékařství, jednak s pracovištěm zaměstnavatele a nároky, které budou na zaměstnance kladeny, aby mohl správně posoudit, zda je daná práce pro (budoucího) zaměstnance ze zdravotního hlediska vhodná či nikoli.
jinak nejsem odborník, ale jsem přesvědčená, že výpis z dokumentace by zaměstnavatel proplatit měl. už jenom proto, že je povinností zaměstnavatele prohlídky zajistit a finanční náklady nesmí přenášet na zaměstnance - ale přiznám se, že netuším, čím to podložit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.