Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměr podpory

Od: mara222 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Od června jsem na úp a byla mi vypočítána podpora z mého posledního zaměstnání,která činila téměř finanční strop podpory v nezaměstnanosti u nás.Nyní jsem nastoupil do zaměstnání,které mi zrovna dvakrát nevyhovuje.Pokud tedy např.po 14 dnech opustím ono zaměstnání a vrátím se zpět na úp,z čeho se mi bude podpora vypočítávat?Podpůrčí doba mi běží až do konce října.Pokavad z onoho nového,kde budu mít samozřejmě nízký průměr,kvůli tomu že tam jsem nový i kvůli tomu že tam budu jen 14dní,tak je tento systém velmi demotivující a vyplatí se spíše v klidu pobírat podporu a nic oněch 5 měsíců nehledat...poradí někdo?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím,že po odejítí z ÚP musíte odpracovat min.3měsíce,aby byl nárok opět na podporu a když je na prac.úřadě celých 5 měsíců,tak musí odpracovat 6měsíců.A počítá se z těch odpr.měsíců.Jinak nevím,zeptejte se na ÚP.

antara
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že jste v posledním zaměstnání neodpracoval tři měsíce, tak při nové evidenci budete pobírat dosud nevyčerpanou podporu z té minulé. Nepotěšující pro vás je, že základem pro výpočet této podpory bude mzda z posledního zaměstnání - tedy výrazně nižší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]