Nejste přihlášen/a.
dobry den mam problem se zeplacenim faktury za odvedenou praci.Jsem zednik delal jsem fasadu na cinzovnim dome ktery ma ctyri majitele.Vse probihalo v poradku dokud mel zaplatit jeden z nich.Prace byla provedena podle toho jak jsem se domluvil se vsemi majiteli na schuzi.Pan ktery nazplatil se ted vymlouva a vymysli si veci ktere nebyly domluveny.Faktura byla vystavena se splatnosti kterou nedodrzel.POradte mi prosim jak dostat sve penize.
Jakou máte smlouvu, jenom ústní? Pokud jenom ústní, tak to může trvat pěkně dlouho. Pokud půjdete k soudnímu sporu, jednak je to hromada peněz a za druhé to trvá dlouho než se k soudu dostanete a to ještě nemáte jistotu že spor vyhrajete. Smlouvy sepisujte, veďte průběžný stavební deník a předejte písemnou formou dílo. Nechte si potvrdit vystavenou fakturu odběratelem. Toto je forma která má nějakou váhu. Jinak se pokuste o vliv ostatních spolumajitelů na naplatiče, nebo jejich vyjádření na provedené dílo. Bohužel takových sporů běží tisíce a některým darebákům to vychází.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.