Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit , zasílám zaměstnavateli vždy na konci měsíce lístek na peníze , ale on to posílá na sociálku až strašně pozdě ,takže nemocenská chodí hrozně dlouho. Minulý měsíc jsem si vyžadonil u sestry 2 lístky na peníze a poslal 1 zaměstanaveteli a 1 ihned na sociálku a peníze přišli velmi brzy , 10-tého. Teď mi ale sestra řekla ,že mi dá jenom jeden lístek a ať si ho okopíruju.
Můžu to takhle udělat , okopírovat každou stranu tj. 2 stránky pro zaměstanavetle a originál lístku na peníze zaslat na OSSZ? Nebude mít s tím zaměstnavatel nějaký problém , že má kopii? Díky za odpovědi.
Podle mne není rozumné zaměstnavatele obcházet. Na problém jej stejně kopií upozorníte, proto bych radila řešit s ním situaci na rovinu. Zaměstnavatel je povinen pro výplatu nemocenského zasílat na OSSZ bez zbytečného prodlení, podle mne by je měl odesílat prakticky obratem.
Připomeňte zaměstnavateli jeho povinnost a trvejte na tom, aby podklady odesílal včas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.