Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okopírování lístku na peníze

Od: ileman odpovědí: 1 změna:

Potřeboval bych poradit , zasílám zaměstnavateli vždy na konci měsíce lístek na peníze , ale on to posílá na sociálku až strašně pozdě ,takže nemocenská chodí hrozně dlouho. Minulý měsíc jsem si vyžadonil u sestry 2 lístky na peníze a poslal 1 zaměstanaveteli a 1 ihned na sociálku a peníze přišli velmi brzy , 10-tého. Teď mi ale sestra řekla ,že mi dá jenom jeden lístek a ať si ho okopíruju.

Můžu to takhle udělat , okopírovat každou stranu tj. 2 stránky pro zaměstanavetle a originál lístku na peníze zaslat na OSSZ? Nebude mít s tím zaměstnavatel nějaký problém , že má kopii? Díky za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Podle mne není rozumné zaměstnavatele obcházet. Na problém jej stejně kopií upozorníte, proto bych radila řešit s ním situaci na rovinu. Zaměstnavatel je povinen pro výplatu nemocenského zasílat na OSSZ bez zbytečného prodlení, podle mne by je měl odesílat prakticky obratem.

Připomeňte zaměstnavateli jeho povinnost a trvejte na tom, aby podklady odesílal včas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]