Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se museli moji rodiče rozcházet

Od: pajinka004 odpovědí: 3 změna:
Ahoj
Už jsem dnes tady psala že se mi stýská a mám ještě jeden problém.nevím jestli mě pochopíte ale doufám že jo. moji rodiče se asi před pěti lety rozvedli a máme střídavou péči takže jsem týden u mamky a týden u taťku.
Vždycky po škole i když jsem u taťku tak chodím k mamince pro učení a pro nějaké věci protože jezdí brzo z práce a k taťkovi chodím i se sestrou až ve čtyři hodiny protože taťka takhle jezdí z práce.teď maminka odjela na týden pryč a poprosila mě jestli nebudu vybírat schránku protože se tak všechny noviny a letáky nevlezli.já jsem si tam stejně chtěla chodit pro učení atd.ale taťka mi dnes řekl ať si to na ten týden vezmu všechno k němu a že tak chodit nebudu.od školy je to stejně po cestě blíž k mamince a pak až k taťkovi.já tam chci chodit ale kdybych to taťkovi řekla tak by nadával.asi tam budu chodit potajnu stejně by se to taťka nedozvěděl.já nevím já tam chodit ze školy chci ale raději to taťkovi říkat nebudu.já bych to chtěla nechat jako pořád ty věci si sem nechci brát.moje nevlastní sestra mi věci ztrácí už mi vzala i řetízek od kamarádky.moje vlastní sestra má školu dlouho takže stejně se mnou chodit k mamince domů nebude.já nevím co mám dělat.co by jste dělaly vy?kdyby se nerozešli tak by to bylo lepší .doufám že jste mě aspoň trochu ppchopili.nevěděla jsem jak to mám napsat.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Můžeš dělat co chceš, pokud se rodiče rozhodli, nic nenaděláš. I ty rozhoduješ o sobě, co je pro tebe výhodné a vhodné.

iz*
hodnocení

2x

Chápu, že je ti smutno, ale tatínka bys měla poslouchat.

Kdyby se ti něco stalo v době, kdy budeš jinde, než bys měla být,

mohl by být problém zjistit, kde vlsatně jsi (nebo co se děje).

Já radím domluvit se s tatínkem.

Argumentovat můžeš tím, že je zbytečné tahat těžké učebnice a pomůcky dál, když to máš "po cestě". (Řada lékařů má k nošení těžkých aktovek výhrady kvůli vývinu páteře.

Argumentem je podle mne i stesk (rozumný rodič chápe, že se dítěti po tom druhém stýská) a maminčina prosba o vybírání schránky » pokud tam stejně musíš, je zbytečné tahat ...

Proč se rodiče rozešli, nevím. Důvody k rozchodu můžou být různé. Ale u Vás se rodiče dokázali dohodnout o střídané péči a jsou ochotni spolupracovat i po rozchodu. To podle mne není špatné...

hodnocení

0x

S rodiči těžko něco naděláš. Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Díky této špatné zkušenosti máš možnost neudělat to samé jednou v budoucnu vlastním dětem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]