Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holení elektrickým strojkem

Od: jk212 odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

holím se běžnými žiletkami, ale i když si kupuju kvalitní, tak už mi přestávají vyhovovat. Přemýšlel jsem o elektrickém holícím strojku, ale nic moc o nich nevím. Proto mám pár dotazů na v tomto směru zkušenější muže.

1) Jaké je holení s nimi? Je to rychlé? Nedráždí do kůži?

2) holí se nasucho?

3) Jsou potřeba nějaké další investice do strojku, například jednou za čas na něm něco měnit, tak jako se mění klasické žiletky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

1. je to rychlé kůži to dráždí méně ale tady pozor. Jedná se o to, za jakou cenu, holení el.strojkem není tak dokonalé a hladné jako žiletkama

2. na sucho i na mokro

3. určitě je třeba počítat s otupěním frézek a tedy do konečné ceny započítat i pravidelnou výměnu (aby se raději nevyplatil koupit strojek nový)

A pak je důležité si ujasnit jaký druh strojku to má být. Planžety - hlavice.

doplněno 31.01.16 10:51:

záleží na tvrdosti vousů.

Vidět ani moc ne, jen kdo si potrpí na hladkou tvář tak to nebude ono. Mně je to celkem jedno, když se oholím do hladka za pár hodin už stejně cítím jak mi vousy rostou. Takže pokud to nevadí tak elektrika je dobrá volba. Je to rozhodně fajn věc proti poškození a různým poranění na tváři (v mém případě pupínků na krku).

Doporučuji si přečíst recenze na strojky na heuréce. Člověk si udělá obrázek po čem by se měl ohlížet.

jk212
hodnocení

Děkuju za odpověď.

K tomu bodu 1 - píšete, že není dokonalé - je rozdíl oproti mokrému holení výrazný? Je to nějak extra vidět?

hodnocení

0x

Já se holím frézkovým strojkem obvykle nasucho, když jsem zrovna ve sprše, beru to namokro, protože jsou fousy přece jen víc podajné. Chci-li však být opravdu hladce oholen, volím žiletku s pěnou ve sprše. Pak je to dokonalé! *palec*

hodnocení

0x
Taky frézkový. Na omak je to trochu znát oproti žiletce, na pohled ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]