Nejste přihlášen/a.
dobrý večer mám problém moje přítelkyně se rozhodla pátek že se vezme svoje věci a pujde žít k mamince kluka má už 20dní u sebe já ho tak dlouho nevyděl máme spolu 9mesičního krásného zdravého kluka sem stoho špatný že to řeší takhle, jde o to že to bude řešit po svém , když sní nepujdu na byt tak bude mít kluka, u sebe bydlela u mě máme rodiný domek neplatila mi skoro ni na měsíc dávali sme babičce na inkaso 3000kč tak že pujde na poli je na mateřské tak říkám zlato stačí když mi dáč 1000kč nechtěl sem po ní nic měla se u mě dobře a náš malí kluk tady má uplně všechno tady mu je nejlíp ale ona se rozhodla že si bude hledat práci do tědka si praci nenašla pořád jí to nevycházelo ,říkal sem zlato kluk nemá ani rok a ty si hledáš práci no já chci jít na byt tak si hledám práci ale proč na byt za 8 9000kč dávat když muže byt baráku domku tady se má zlatě malí ale ona je hrozně tvrdohlavá vím že kdybych šel na byt tak bych šel proti své vuli ,platil bych to všechno já včera ode mě odešla vzal si věci když sem byl práci jinak bydlí z mamkou její mamka má takový rozpadlí domek samá špína má na krku exekutori mají ten barák vzít hledá se jen kupec a budou na ulici, záleží mi moc na mém klukovi nechci aby byl někde kde nebude zabezpečený mám ho strašně moc rád nechci o něj tak přijít prot že moje přítelkyně se chová nerozumně a navíc mě bere kluka a těd se 2dny neozvala a já nevím co mám dělat psal sem jí že pokud to tak chce jen tak si vzít věci jenom proto že nechci na byt nemá z čeho platit byt když ješte nemá práci ,přece nemuže mi kluka vzít a jít pryč po celí rok sem byl sní já nepiju nechodím do hospody sem abstinent a záleží mi hodně na tom klukovi ten kluk za nic nemuže že ona se chová jako blázen chci jen jedno vzít kluka do vlastní péče u nás doma bude mít tu nejlepší péči děkuju za odpověd
1)Zapomněl jste uvést podstatnou věc, proč se rozhodla přítelkyně od Vás odejít, co jí vadilo např. na Vašem chování? Nebo, tím, že chce do bytu, ale nevylučuje, aby jste tam bydlel s ní, tak jí něco vadilo v domku, kde jste u babičky bydleli, např. větší aktivita ze strany babičky, než byla nutná? Někdy, ač to myslí dle svého babičky dobře, se snaží pomáhat mladým až moc a radit až moc.
2)Materiální podmínky nejsou jediným důvodem pro to, aby matka dítěte nemohla mít dítě i ve své péči, tzn., že pouze podle nich nelze hodnotit, kde se bude mít syn nejlépe, jak si Vy myslíte. Matka dítěte může mít skromnější podmínky např. v tom novém bytě, který si chce najít, ale to neznamená, že nedokáže o dítě dobře pečovat stejně tak, jako Vy, tedy není důvod, aby neměla dítě i ve své péči.
3)I ve své péči píši proto, protože existuje Judikát Ústavního soudu z roku 2014, který je závazný pro soudy nižších stupňů, a který mimo jiné stanovil, že: "pokud jsou oba rodiče způsobilí dítě vychovávat, pokud oba mají o jeho výchovu zájem a pokud oba dbali kromě řádné péče o jeho výchovu po stránce citové, rozumové a mravní, svěření dítěte do střídavé péče by mělo být pravidlem, zatímco jiné řešení je výjimkou..."
4)Čili, z toho co jste zatím napsal a vzhledem k věku syna, nevidím jediný důvod, proč byste měl mít syna ve výhradní péči pouze Vy, a proč byste se s přítelkyní nemohl dohodnout na péči střídavé, když už to bude muset být. Uvědomte si, že synovi je teprve 9 měsíců, a potřebujeje ke svému životu nejen Vás, jako otce, ale i svoji matku.
5)Vemte rozum do hrsti, zapomeňte na Vaše uražené ego, že Vás přítelkyně opustila a začněte myslet v zájmu syna, pokud se Vám nepodaří Váš vztah urovnat. Zájmem syna je vidět oba rodiče.
To není jen tak , vzít si dítě do vl. péče. Vy nechodíte do práce? Postup je takový, že musíte zažádat soudně, ale pokud se matka normálně o dítě stará, tak jste bez šance. S přestěhováním do bytu bych byla opatrná, pokud tam jsou exekuce a mně to zavání trochu tím, jestli Vás do těch finanč. problému nepotřebují zapojit, abyste to tam nakonec neplatil Vy a matka tím nevyřešila finanční nouzi. Co bych Vám radila. Samozřejmě to urovnat, přesvědčit partnerku, ať se vrátí, že Vy za ní nepůjdete a nějakou dobu to vydržet. Dohodnout se na Vašem styku s dítětem. Pokud dohoda nebude možná, zažádat o určení styku s dítětem soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.