Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, zda-li pak tu někdo nemá zkušenosti s letní brigádou v Mc donald nebo KFC. Chtěl bych se zeptat hlavně na pár otázek. Dá se tato práce zvládnout? Jak je to s volbou směn? (např. jestli kdybych nebyl v čr např. 2 týdny, jestli by mě normálně na dovolenou pustili, anebo jestli by mi řekli, že mám smůlu). Co mám od této práce očekávat? Jak je to o víkendu a v noci - jsou povinné? Jak je to s přesčasama? Dá se domluvit, že bych jednou přišel na 9 hodin a podruhé na 7 hodin (odpracované hodiny)? Budu rád za všechny informace. Předem moc děkuji
Nedělej to. Mám zkušenost a hroznou. Po maturitě 4 měsíce utrpení v mekáči. 60 kč na hodinu, na směně musíš bejt o 5 minut dřív. Nejdřív děláš grill nebo lobby. Když seš na grillu tam se nehneš tak 2 měs. Tak musíš poslouchat PKáčko, to je ten zkušenej týpek co ti říká co máš dělat. Osmička do toustru prosím! Dík osmička. Musíš doplňovat suroviny na garnýr ta část kde dáváš do hambáčů věci. přeznačovat, pořád na nohou,musíš se ptát když se chceš napít a to je na kuchyni přes 40 stupňů,stim že ti kolikrát řeknou ne teď nesmíš. (choděj lidi) No dal musíš utírat grilly,nebo ten garnýr nebo něco zkrátka dělat. Na všechno jsou přísná pravidla,když se dotkneš rukou obličeje musíš si jít umýt ruce a to PKáčko ti to řekne ještě dost nabručeně většinou. Od 8 do 10 večer se provádí noční příprava, odmejváš v ruce mastný zaolejovaný těžký odtahy od grillu, stojánek na omáčky kterej je velkej a těžkej že se ti tam sotva vejde, takže seš celej mokrej,košíky na hranolky a dotoho ještě odbíháš "vařit sendviče" No když seš na lobby je z tebe uklízečka, musíš sbírat táci, zametat, mopovat, vyměňovat pytle, který se plněj rychlostí blesku a pak třídit odpad. Mejt hajzly. A usmívat se na ty žrouty. No a v neposlední řadě, navážet dorty z mrazáku pro mc kafe, zaskočit když chtějí vyndat nádobí z myčky apodobný blbiny. Další pozice je zadní drive, to už je trochu lepší, přijede ti zákazník zeptáš se co si dá, naťukáš to do kasy,pak ti přijede on zaplatí. Ale mezitím musíš navážet věci z mrazáku, z chlaďáku a ze skladu na suchý věci a že toho není málo,kolikrát 4xA4 položek za směnu. Musíš pak umět správně označovat věci housky, masa, etc. No ty housky s těma je potíž, máš kolikrát tak zaflákanej mrazák že se k tomu ani nemůžeš pořádně dostat. A pak tahat x krabic hranolek, vážících 10 kg,když ti zároveň jezdí auta a musíš objednávat je fakt na hov*no Další část je BoP to je část kuchyně kde seš sám, dělaj se tam wrapy, a chickenburgery a mc chicen a nuggetya fingerfoody a taštičky. Musíš si sám na smažit, úrazy z prskajícího oleje z fritézy jsou fakt ošklivý. někdy lidi chtěj hromadu snackwrapů a chicken burgerů a ty třeba nemáš maso, mužeš dát jen určitou část,pak zahlásíš že je to za plnej a lidi na servise(pokladně) sou nasraný. No pak je servis,obsluhuješ lidi,děláš zmrzliny, dávas věci na tác a nabízíš finger foody, a pokud máš k tomu přední drive vydáváš tam jídlo. Musíš si správně seskládat objednávku, když je hodně lidí máš to tam dost zmatený. Na servis se jen tak nedostaneš, dávaj tam převážně holky a je tam nejmenší počet lidí. A musíš tam bejt jeden manažer. A pak poslední pozice PK to tě čeká za pár let v mekáči, buzeruješ nováčky na grilu, balíš sendviče a kontroluješ jejich kvalitu a vydáváš servisu a říkáš "grillařům" čeho a kolik maj "navařit" jo směny si volíš sám jak chceš.
Dělaj ti checklisty jak pracuješ, k tomu odmejvání ještě tuna dalších věcí...
Rada: Nedělej to, fastfoody jsou nejhorší brigády.
Díky za obsáhlou odpověď! Každopádně dá se to vydržet +- 2 měsíce (červenecxsrpen)? A jak se taková brigáda domlouvá dopředu? Stačí do nějakého fasfoodu přijít a zeptat se? V jakém měsíci, aby nebylo pozdě?
To ti věřím, že je to fakt hrozný. Ale na druhou stranu, to si nevyberu, je to všude stejný. Všude na tebe budou řvát.
A co jiného bys mi doporučil?
Vydržet se to dá,ale pokud nemáš v hlavě nasr* tak tě všeobecně bude srát fakt přístup namyšlenejch "manažerů" třeba z ukrajiny(nic proti) nebo nadřízenejm se základkou, co na tebe řvou za to že si se šel napít. Jinak tě vezmou okamžitě snad na každým mekáči nebo KFC je že berou lidi, oni tě vezmnou hned,jen si hrajou na takový výběrový řízení,kdy musíš napsat dotazník,sehnat potravinářskej průkaz asi 4 kila. No ale většinou tě chtěj na dýl než jen na léto,systém zaučení si berou moc k srdci jako kdyby šlo o něco velkolepého :D Maj tam ten systém "karierniho rustu" je to směsný, ale budiž. A léto je podle mě nejdebilnější doba,kdžy je vedro na tý kuchini se nedá bejt a pití ti zteplá. Pak chlastáš vodu co je teplá jak čaj.
Jinak ideální je přijít tak koncem června třeba poslední týden,aby sis sehnal ten průkaz. Stačí jít do fastfoodu říct,že chceš mluvit s manažerem ohledně práce a je to.
Díky moc a poslední otázka. To mě jako jenom na 2 měsíce nedovolí? Já mam zájem jenom fakt o letních prázdninách, pak nemám čas. Každopádně v nejhorším případě se dá udělat to, že nastoupím a pak dám na konci prázdnin výpověď, že? :D Jinak díky za infromace
Proč čekáte na léto? Začněte hned třeba o víkendech a poznáte sám.
Mohu se zeptat co studujete? Neznám střední ani vejšku, že by přes rok nešlo chodit na brigády . Jsou jedinci, kteří si celé živobytí financují sami bez pomoci rodičů. Přes rok byste získal praxi a o prázdninách byste mohl postoupit na lepší flek. Ale muselo by se vám chtít. Mnoho studentů uvažuje jako vy a pak se nedivte, že o prázdninách jsou brigády obsazené.
Čekám na léto, protože jsem pilný student a nemůžu si dovolit ztratit víkendy ve kterých se učím. Díky za radu
já si myslím, že každá práce si najde svoje lidi. Vždyť tak je to stavěný. Tady jak si to někdo zošklivuje, tak ten asi nemá rád práci jako obecně. Taky máme takového kamaráda v městě. A říkáme mu nezaměstnatelný. prostě proti každému zaměstnání a každému zaměstnavateli má výhrady, které jsou důvodem, že nechce pracovat a taky ho nikdo nechce zaměstnat. My ho berem, protože ho známe, ale nevím, jak daleko to dotáhne. Za totality to mohla být i móda, na všechno srát, tenkrát to byl i velký důvod, všechno stálo za hovno, ale dnes? Takže dobrá rada zní: McDonalds je je nejméně placená ale nejvíce dosažitatelná práce u nás. Začínají na základním výdělku. Prace je je velice jednoduchá. Ale postup velice rychlý. Vybírat si můžete, směny si napíšete jak chcete, chce to jenom zabrat. A každý voják má ve své torně maršálskou hůl. Tam to platí, více jak jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.