Nejste přihlášen/a.
Chtěle bych se zde zeptat, kdy se platí za popelnice?
Poté mě zajímá, když mám trvalé bydliště jinde než bydím, platí se popelnice jen tak kde mám trvalé bydliště?
V bytě co bydlím totiž zatím nemá nikdo nahlášené trvalé bydliště, tak jestli platit i tam?
Děkuji
Máte nájemní smlouvu nebo nějaký doklad, který by dokazoval, že bydlíte jinde než v místě trvalého bydliště? Pak zaplatíte odpad tam, kde skutečně bydlíte, a toto doložíte i s nájemní smlouvou na MÚ v místě trvalého bydliště. Tam se každopádně domluvíte, co musíte doložit, abyste platila jen tam, kde bydlíte.
Každý MÚ má jiný nejzazší termín placení tohoto poplatku, může to být 30.6. nebo 31.5., najdete to na stránkách konkrétního MÚ.
Někde se platí dle místa trvalého pobytu, někde za popelnici, někde dle místa skutečného pobytu. Může se Vám snadno stát, že budete muset zaplati 2x nebo taky můžete propadnout sítem a nepaltit vůbec a to zcela legálně. Záleží na vyhláškách obcí, kde máte trvalý pobyt a kde se zdržujete (ty je nutné nastudovat a my to udělat nemůžeme, poněvadž nevíme, kde bydlíte) Splatnost poplatku je dána opět vyhláškou. Pěkný článek o tom, jak to funguje v našem Kocourkově zde.
Ano, musíte si prostudovat příslušné vyhlášky obce /města/ na obou místech pobytu. Např. u nás se platí za místio trvalého pobytu a to i tehdy, když jsem byl rok za prací jinde. Tam jsem neplatil. Tak to zpravidla bývá,protože na jiném místě nejste nijak hlášena a tudíž není právní podklad pro vybírání poplatku. Jedině kdyby si jej dal pronajimatel do smlouvy,což je ale jiný vztah.A protože se uvažuje o opětovném zavedení přechodného pobytu, dojde určitě ke změnám a jak mi zkušenost říká, bude se platit tam i tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.