Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční sazba nebo za dobu co je vůz ve firmě?

Od: tp123456* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, chci se zeptat, mám živnost od 30.9.2015 a platím silniční daň a můj daňový poradce při vypracovávání daňového přiznání za rok 2015 napsal, že daň je 1800,-. Ale to mi podle online kalkulačky vyšlo na rok, nicméně jsem se někde dočetl, že se platí daň pouze za dobu, co je auto využíváno k samostatně výdělečné činnosti, takže bych měl platit méně, nemám pravdu? Jak je to tedy?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Milého daňového poradce kopněte do p****e - platíte za každý měsíc, kdy auto používáte pro firemní účely, tj. 1.800:12 a pak krát počet měsíců, ve vašem případě tedy 3, ale nevím, jestli by to září do toho nespadlo taky - to bych doporučil se zeptat přímo na FÚ. Jinak pro takové částečné placení daně je dobré vést knihu jízd, jinak budete využití jen v určitých měsících (např. třeba jen 3., 7., 10., 11.) těžko nějak dokazovat.

sebod*

ronyx. Souhlas s tím kopnutím do pr... To je naprostý základ, co by měl poradce znát. Auto pochopitelně začnete používat AŽ od 1.10. Bylo by zbytečné platit i září kvůli jednomu jedinému dni (30.9.). Jo a toho poradce... opravdu se s ním rozlučte! Jestli Vám udělal takovýhle kopanec v silniční dani, tak Vám v účetnictví udělá plno dalších chyb. A Vy je zapatíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]