Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat pohledávku

Od: zuzka* odpovědí: 4 změna:

Pronajala jsem dům se smlouvou o budoucí smlouvě kupní. Protistrana porušila co mohla a nakonec ještě vybydlela dům. Podala jsem žalobu a spor vyhrála s tím, že do tří dnů od nabytí právní moci mi musí žalovaný zaplatit škodu a soudní výlohy. Dnes mám rozhodnutí soudu v plné moci, ale protistrana nereaguje, dělá mrtvého brouka. Právním mi radí, abych na to kašlala, protože když navrhnu exekuci a zjistí se, že daný hříšník nic nevlastní, tak budu muset ještě zaplatit výlohy exekutorovi já, rotože exekutor chce mít svoje jisté. Podle mě je to kocourkov, ale jen tak se mi nechce na to kašlat, protože ta částka je přes 500 tisíc. Má někdo zkušenost s tím, jakou formou vymoci pohledávku, o které rozhodl soud?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud máte pravomocné rozhodnutí soudu, tak máte až 10 let na vymožení dluhu. Můžete v této době kontaktovat exekutora, sepíšete smlouvu a zaplatíte mu. Další možnost je najít si firmu, která pohledávky vykupuje. Obojí je závislé na tom, jestli je šance vůbec něco vymoci (tedy, jaká je finanční nebo majetková situace dlužníka). Ovšem, pokud dlužník požádá o osobní bankrot a Vy nebudete účastníkem této "rošády", tak už nic nedostanete. Bohužel, není to situace veselá. Zdravím!

doplněno 02.03.16 18:20:

zuzka - tak, už je Vám to jasnější?

doplněno 02.03.16 18:57:

plavest - snad ano, ale není na to mnoho času (tuším, že jen 30 dní).

plavest*

Je nutné na ejustici sledovat, zda se dlužník nepřihlásil do oddlužení. Pokud ano, poslat na soud svou pohledávku. Potom by zpět mohla nějaká koruna přijít.

ladana
hodnocení

0x

Asi to nepomůže, ale tak jsem našla :

Co dělat, když obdržíte tzv. "platební rozkaz"? ...aneb poslední šance, než zazvoní exekutor
poradnaveritele.cz/...

mesec.cz/...

akpanoska.cz/...

finance.cz/...

platebnirozkazy.cz/...

cs.wikipedia.org/...

plavest*
hodnocení

0x

Zahrajte si na detektiva a zjistěte si zda je dlužník zaměstnán. Pokud ano, dejte to exekutorovi, dlužník dostane exekuci na plat.Pokud není a nic nemá, tak je vše marné, jen si zvýšíte náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]