Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohla by pomoct probiotika?

Od: vl* odpovědí: 3 změna:

Poslední dobou trpím silným nadýmáním a plynatostí. Espumisan na chvíli zabere, ale přijde mi, že už nezabírá tak, jako dřív. K doktorovi se mi jít nechce, protože jsem dost stydlivý a říct mu, že mě trápí "prdy" mě dost znepokojuje. Vypozoroval jsem, že když pravidelně jím každý den bílý jogurt nebo si dám Actimel, potíže se dost zlepší a někdy dokonce krátce zmizí. Mohlo by to souviset s tím, že mám ve střevech nedostatek těch "zdravých" bakterií? Poslední dobou se také dost straním od společnosti, protože se bojím toho, že mi to zkrátka "ujede" a bude z toho akorát dost velký trapas.
Díky za každou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

1x

No jasně,když to funguje u malých dětí,tak proč to nezkusit.Espumisan u nás taky nepomáhal,zkuste třeba přírodní kapky které obsahují fenykl,anýz apod.popřípadě jednou-dvakrát denně fenyklový nebo kmínový čaj.Probiotika zkuste,koupíte je všude v lékárně a třeba i po nemoci je dobré je doplnit.Buď kapkama,kapslema nebo jíst kefíry,jogurty,podmáslí...

eulalie*
hodnocení

0x

Co jste v poslední době výrazně u vás změnilo? Ve stravě, stres... Espumisan neřeší příčinu problémů, ale jen už jaksi potlačuje příznaky - plynatost. Neužíval jste antibiotika? Nepijete moc mléka?

doplněno 29.01.16 16:58:

Možná by neškodilo si nechat u lékaře udělat zkoušku (z krve) na intoleranci laktozy nebo lepku.

hodnocení

0x

Acimel je pěkné svinstvo, ač si ho výrobce tolik chválí,. Já denně snídaám kefír ,podmáslí, acidofilní mlékol nma noc jogurt Místo Espumisamu je výborný stoprocentní fenyklový čaj, který je navíc chutný, občas mi pomůžue i žvýkačka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]