Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou trpím silným nadýmáním a plynatostí. Espumisan na chvíli zabere, ale přijde mi, že už nezabírá tak, jako dřív. K doktorovi se mi jít nechce, protože jsem dost stydlivý a říct mu, že mě trápí "prdy" mě dost znepokojuje. Vypozoroval jsem, že když pravidelně jím každý den bílý jogurt nebo si dám Actimel, potíže se dost zlepší a někdy dokonce krátce zmizí. Mohlo by to souviset s tím, že mám ve střevech nedostatek těch "zdravých" bakterií? Poslední dobou se také dost straním od společnosti, protože se bojím toho, že mi to zkrátka "ujede" a bude z toho akorát dost velký trapas.
Díky za každou radu.
No jasně,když to funguje u malých dětí,tak proč to nezkusit.Espumisan u nás taky nepomáhal,zkuste třeba přírodní kapky které obsahují fenykl,anýz apod.popřípadě jednou-dvakrát denně fenyklový nebo kmínový čaj.Probiotika zkuste,koupíte je všude v lékárně a třeba i po nemoci je dobré je doplnit.Buď kapkama,kapslema nebo jíst kefíry,jogurty,podmáslí...
Co jste v poslední době výrazně u vás změnilo? Ve stravě, stres... Espumisan neřeší příčinu problémů, ale jen už jaksi potlačuje příznaky - plynatost. Neužíval jste antibiotika? Nepijete moc mléka?
Možná by neškodilo si nechat u lékaře udělat zkoušku (z krve) na intoleranci laktozy nebo lepku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.