Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proklatá exekuce - splátkový kalendář?

Od: mobilgen* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu jak ze zoufalé situace. Jsem OSVČ (živnost již ukončena) - "díky" celosvětové krizi jsem přišel o na buden. Mám pohledávky za caa 400tis a netuším jak je splatit, když jsem nyní veden na úřadu práce. Nyní mám exekuci na účtu, rozvádím se.

U rodičů jsem začátkem jara požádal o zrušení trvalého bydliště (trochu jsem problémy předpokládal). Nejhorší je, že sám už nic nemám a nechci aby tato záležitost postihla mou (řekněme bývalou ženu) - nezaslouží si to.

Jde někde u soudu požádat o nějakou verzi splátkového kalendáře? Protože nyní přišlo vše najednou a nemohu pohledávku vyrovnat. Případně prosím o radu jak ušetřit manželku těmto potížím...

V našem společném bytě má trvalé bydliště i její matka, lze nejakým způsobem zbytek movitých a potřebných věcí uchránit před případným exekutorem, tím, že by její matka prohlásila, že je majetek její?

Děkuji mockrát za vaše rady a návrhy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

0x

asi nejlepší bude vyhlásit u soudu osobní bankrot (nevím sice jak se to dělá ale asi to bude jediné řešení)

lidka*
hodnocení

0x

Máte těch jobovek trochu hodně najednou a je škoda, že jste to neřešil trochu dřív. Ale tím Vám nepomáhám, že? Není mi jasné, kde teď máte trvalý pobyt? O zrušení trvalého pobytu požádali rodiče ve správním řízení? Ale ono je to celkem nepodstatné, protože exekutoři jdou nejen na místo trvalého pobytu, ale i na místa, kde se pravděpodobně zdržuje. Může to být i sídlo podnikání. Je sice hezké, že se snažíte zajistit, aby exekuce nepostihla Vaší ženu, ale to nevím, jestli se Vám to povede. Protože ve SJM jsou nejen aktiva (nemovitost, peníze apod.), ale i pasiva - t.j. dluhy, které vznikly za trvání manželství. Zkuste ještě dohodu s věřitelem s největším dluhem, zda by nepřistoupil na splátkový kalendář - ale to jste měl udělat ještě před exekucí. To, že by matka prohlásila, že vybavení je její - s tím by se asi exekutor nesmířil. Ona to musí doložit (nákupkou, fakturou apod.). Mám nějaké informace o exekucích, tak se sem ještě doplním.

doplněno 09.09.09 16:16:

Před měsícem zde byla podobná debata a je tam hodně informací: poradte.cz/...

doplněno 09.09.09 16:27:

A i zde jsou cenné informace - podívejte se i na články dole uvedené - týkající se exekucí a zadlužení jednoho z manželů:

penize.cz/...

hodnocení

0x

Ještě zkuste kouknout zde: financnitisen.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]