Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyléčit kožní val

Od: repkin* odpovědí: 16 změna:

Již několik let mám problémy se zarůstajícími nehty (palci) na nohou. Poslední dobou mne trápil jen na pravé noze. Zašel jsem na pedikůru, tam se paní zděsila a poslala mne k chirurgovi. Chirurg mi strhnul část nehtu ale tak špatně, že to zarůstající mi tam nechal. Následně jsem šel přímo na chirurgii do naší vražedně vyhlášené nemocnice. Tam když jsem řekl, co mi inteligent předtím udělal, tak jsem doktora naštval a bez ptaní a koukání mi nehet sthnul znovu (tentokrát i se zarůstající částí). Každopádně, nyní chodím jen na pedikůru a prostě tu bolest a kapku krve snesu radši tam. Každopádně v současné době je nehet vystřihlý, ale kožní val ne a ne se zahojit, je tam "vyhřezlé" maso a neustále po zmáčknutí hnisá. Zkoušel jsem bilinkové koupele, Framykoin i Ichtoxyl. Bohužel vše bezvýsledně. Pedikérka mne odeslala za obvoďákem, ale ten se stěhuje do nového sídla a telefony v současné době nezvedá. Když půjdu do nemocnice, tak mi to zas vykrakví jako minule. Hlavně si nemůžu dovolit marodit a sedět v práci s nohou na stole také moc nemohu. Hlavně by se na to šéf divně koukal, kdyby to bylo za uplynulý rok již potřetí. Hlavně nikomu nevysvětlíte, že jste byl u X doktorů a nikdo není schopný Vám pomoci. Předem děkuji za každou radu či názor.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Repkin, všichni doktoři, kterými jste prošel, udělali vám test na cukr? Na cukrovku? Tu nemáte ani v náznaku?

repkin*
hodnocení

Cukrovku mi delala doktorka pred Vanoci na preventivce,vse je ok.
doplněno 28.01.16 16:40: Jinak na tech chirurgiich mi nedelali nic, jen se zeptali zda jsem na neco alergicky, soupli mi pod prst umrtvovaci injekci, skalpelem odrizli a klestena odtrhli nehet. Pak necim podrapali az jsem se cely opotil a udelalo se mi spatne. Pak namazali, zavazali a cau tva Mana prijdte za tyden. Nohu nahore, ledovat a bude to bolet. Podruhe to pak ani nebolelo jak to prislo k sobe. Jeste si myslim, ze ten prvni doktor jak mi to vytrhnul, tak jestli mi tam do masa nemohl kus toho nehtu zarust a ted to hnisa? Ale jak to zjistit? RTG?

repkin*
hodnocení

Tak zastřihávání nehtu nepomohlo, Ychtoxil ani antibiotika taky ne. Nakonec mi to třetí chirurg zariznul a rovnou udělal z obou stran plastiku. I kdyz nehet byl z vrchu do hloubky asi 0,5cm zastrihnutý, tak mi z toho doktor vytáhnul 0,5 - 1 cm nehtu. Rikal, ze uz mi to nikdy zarustat nebude. Tak snad to bude OK.

Jak vyléčit kožní val

Repkiun, normálně mě otřepalo, když jsem na fotku koukla. Strašné! *plac*Držte se!

repkin*
Chtel jsem to vyfotit dneska na prevazu ale nekdo by to treba nerozdychal tak jsem to nefotil. Ani to nebolelo,mel jsem to uz potreti tak jsem vedel co me ceka.Prasky proti bolesti jsem taky nejedl a obvodacce jsem rekl,ze marodit nejdu. Do pondeli mam dovolenou a pak ulevy v praci od schodu a zavrenych bot :)
doplněno 16.02.16 18:00:

Mám foto z převazu, chcete vidět? *smich*

repkin*
hodnocení

0x

Tak po třetí operaci, kdy mi udělali i plastiku se mi to znovu vrátilo, koncem měsíce jdu ke čtvrtému doktorovi, tak držte palce. :(

hodnocení

0x

Jak se taková věc stane? Nemají na to vliv třeba malé boty?

repkin*

Větší lodě (boty se tomu snad ani nedá říkat), než mám já se snad ani nedělají *smich*. Někdo říká, že obuv, někdo že špatné stříhání nehtů, někdo, že to je "geneticky" dané ... ví bůh. Hlavně od poslední "operace" jsem chodil z 75% jen v pantoflích, v práci v uzavřených botách jen v nejnutnějších případech. :(

Právě... Jeden náš příbuzný to má taky (asi ne tak moc jako Vy) a podle mě to má právě z malých bot. On má rovněž hodně velké nohy a nehet na palci už má trvale tak trochu zdeformovaný - dost zahnutý dolů. Prý to tak dřív (v dětství) neměl.

Ale každopádně je možné, že u někoho tam má vliv i genetika. Mně třeba nehty na malíčcích u nohou rostou kolmo nahoru - do vrtulky. :-D

Možná se Vám to bude zdát úsměvné, ale lepší než Ichtoxyl je obyčejná brambora, vytáhne hnis.

V létě jsem bosa venku na něco zřejmě šlápla, udělala se mi na chodidle boule nalitá hnisem. Propichovala jsem jehlou, mazala Ichtoxylem, mačkala, prd platné. Při představě, že mi to na chirurgii rozříznou a nebudu moci několik dní fungovat..*sok*

Stačí půlka syrové brambory, nastrouhat, trošku vymačkat vodu, dala jsem do mulového čtverce a na noc přilepila, nebo můžete dát do alobalu a zavázat? Ráno jsem vyměnila za novou bramboru a za pár dní byl hnis pryč, vyléčeno. Je to fakt účinné.

Na ten zarostlý nehet neporadím, ale možná sehnat nějakou zkušenou pedikérku, která to dělá leta?

repkin*

Pedikérka právě říká, že si na to netroufne, protože jak tam leze ten nehet, tak je ven vyhřezlé maso, celý palec červený, pod tím je hnis, takže se bojí, že jak do toho zajede, tak bude valit krev a ona jí nezastaví.

xy
hodnocení

0x

Mně nedávno lékárnice doporučovala na zarůstající nehet , ať se neženu hned na chirurgii, ale do ordinace Podologie.

tam prý velmi bolestivý problém vyřešili jak jí, tak i její mamince ( té za několik návštěv ) , pomocí malých dlažiček a vychytávčiček.

byla to tedy soukr. ordinace v Praze a lékárnice prý dost za ošetření zaplatila, jenže prý za to zbavení bolesti zaplatila ještě ráda :)

xxxy
hodnocení

0x

Mě na obou nohu dělali plastiku nehtového lůžka. tj že mi na každém palci strhli zarůstající část a kožní val upravili tak, aby nehet nemohl zarůstat. Od té doby mám pokoj.

repkin*

To mi právě teď naposledy co jsem to měl (už po třetí) udělali taky, ale nepomohlo to, než stihl nehet úplně odrůst, začalo to znova :( kolega z práce říkal, že na tom byl asi 6x, že mu to nakonec dělali v celkové narkóze.

doplněno 31.08.16 20:01:

Tak včera jsem byl znovu v nemocnici (opět jinde). Doktorka řekla, že mi to blbě rostě a že se to asi bude opakovat, mám to masírovat a tlačit dolů a jak se to trošku zahojí, tak zajít na ty rovnátka. Tak poslechnu a uvidíme. Nehet se mi tam nějak zatočil a prorůstal do masa, původně chtěla odstranit jen kůži, ale měl jsem to prý strašně zhnisané i pod tím. Ani to nebolelo, bylo to včera ráno a pokud s prstem netlačím jinam než jde obvaz, tak to ani necítím, v noci taky OK, asi jsem už imunní nebo co *smich*

Spíš tu bolest až tak necítíte, protože nervová zakončení byla odstraněna spolu s kůží. ;) A´t se vám to rychle a čistě hojí. Tenhle problém je maličký, ale velmi nepříjemný a bolestivý.

repkin*

Maličký je, ale už to mám dělané po 4té, měly by pomoci rovnátka ... snad ... uvidíme. Dneska jsem byl na prvním převazu a vypadá to dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]