Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevěrná manželka

Od: pepin* odpovědí: 18 změna:

Tak jsem v klubu, i mně je manželka nevěrá. Na konci srpna mněřela , že se chce se mnou rozvést, po 18 letech manželství. Zeptal jsem se jestli v tom je chlap. Řkla, že ne. V té době začala chodit běhat ven a každý pátek šla za kamarádkou přespat do soboty. Začala si kupovat kásné spodí prádlo o kterém před tím říkala , že to není její vkus.

Shodou okolností jsem se za 4dny dozvěděl, že mám rakovinu tlustého střeva a ihned jsem nastoupil do nemocnice na operaci, která byla komplikovaná a nepovedla jse a podsoupil jsem další dvě. Celkem jsem byl v nemocnici 2 měsíce. Občas tam za mnou přišla s dětma. Když jsem se vrátil tak jsem nastoupil na chemoterapii. V lednu jsem odjel na týden s dětma na hory, bez manželky. Ta si musela jet odpočnout s holkama do Madarska do lázní. Jenomže když jsme se vátili domů nebyla doma. přijela pozdě večer. Náš malej nevěděl jestli má čekat a maminka mi napsala že jí ujel autobus ,že pojede studentem v 22 hod tak jsem si zjistil kdy bude v Brně aon žádnej takovej autobus nejel

Po jejim příjezdu jsem se zeptal v kterých lázních byla a ať my ukáže nějaké fotky a byl ohen na střeše. Ty fotky že pošlea lázně zjistí. Druhý den , když jsem viděl že vybaluje kratase a letní hadříky tak další výslech. Nakonec byla s milencem na Kanárských ostrovch. Tento vztah si začala už někdy v červnu. Takže všechny letní dovolený už s ním spala. Když mně někdo říkal že my manželka zahybá, tak jsem jim nevřil

Strašně my to ublížilo. Hlavně ta přetvářka a lhaní. Jsem psychicky zlomenej a to mě čekají 3 měsíce chemoteraii. Taky jsem ji řekl , že ji odpustím když toho nechá, ale je zamilovaná do muže o 12 let staršího a rovedenýho . Je ze stejné MČ , ale netoužím ho potkat, dokonce manželka za ním v pátek zase jde. Jsem před nervovým zhroucením, nemám hlad, chuť a chce se mně brečet, ani hemoterapii to neprospívá. Poradte jak to dostat z palice. (alkohol nemůžu).

Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Moc bych vám chtěla napsat něco pěkného, co by vám pomohlo tohle strašlivé období přežít. Ale chybí mi slova. Osud dovede být hodně hnusný. Vlastně ještě hnusnější! Nejde ani napsat, ať uděláte něco. Vlastně můžu vám napsat, ať se soustředíte na své síly. Chema je opravdu děsná a vy budete potřebovat zalarmovat všechnu vůli k tomu, abyste ji přečkal. A také přežil to, s čím se ve špitále setkáte. *hej* Přeji vám hodně a ještě více sil. Ne kvůli ženě nebo dětem, kvůli sobě! Držte se, nedejte se! Hodně štěstí *slunce*

hodnocení

5x

Vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu vyhledejte pomoc odborníka - psycholog, psychiatr. Nečekejte až se nervově zhroutíte.

cechacek*
hodnocení

3x

Pane pepin, jedině čekat, přihlížet vzpovzdálí pokusit se fungovat k vůli dětem, pokud jí spadl mozek mezi nohy a nýnější samec má kvalitní výkon, tak s tím nic nenaděláte. Moje prababička při okupací před dávnými lety s kopčáky zůstala sama s třemi dětmi, manžel popraven, domovní prohlídky bez finnancí v rodinné kronice je psáno, několikrát jsem chtěla spáchat sebevraždu, ale k vůli dětem jsem se vždy zpamatovala a začala silou vůle fungovat.

pohanka*
hodnocení

3x

Buďte silný, Váš osud si vybral vše najednou. Ale mohlo být hůře. Děkujte, že máte zdravé děti. Není nic horšího, než těžce nemocné dítě. Žijte co nejlépe to půjde, hlavně kvůli dětem, věnujte se jim, udělejte jim hezké zázemí, když je jejich máma pryč.

Vaše děti si budou pamatovat, jak se nyní budete chovat, Vy se svým zdravotním omezením, i ke vztahu k manželce. Buďte jim vzorem. Ponesou si to do života, i když si můžete myslet, že to nevnímají.

Přeji mnoho štěstí a sil, poperte se s nemocí. Najděte si někoho v okolí, nebo příbuzného, nebo kolegu z práce, s kým Vám bude příjemně si popovídat.

h0042*
hodnocení

2x

Dal bych ji tak přes hubu,že by se nenažrala!Hlavně kvůli tomu lhaní!

hodnocení

1x

důležitý je se přestat litovat,ponižovat se a škemrat u tý jenž vás podvedla

začněte si žít svuj život soustředte síly na to abyste se vyléčil a najděte si kamarádku,přítelkyni nákou práci byt jen domácí prostě cokoliv co vás aspon trochu zaměstná a věřte že ta co se na vás vykašlala když ste takto nemocen tak ta nestojí ani za zlámanou grešli natož za to abyste se ten vztah s ní pokusil nák lepit dohromady

overlord*
hodnocení

1x

To je to nejhorší co může být. Já jsem ještě poměrně mladej a za celou dobu jsem k smrti miloval jen jedinou ženu. Taktéž mě psychicky zcela zničila,sice mě nepodváděla ale opustila kvůli svým rodičům. Celý měsíce jsem pomýšlel na sebevraždu,do práce jsem chodil jak zombie,totálně bez zájmu,zhubl jsem asi tak 30 kilo protože jsem vůbec nic nejedl,nakonec z mojí původně docela namakaný postavy zbyl jen vyhublej žebráček ploužící se po ulicích totálně bez zájmu o cokoliv. Takto to šlo tak 7 měsíců,teď už je to lepší ale pořád nemám absolutně sílu na nic většího,více méně jen přežívám jako nepotřebný kus hadru.

Pomůže jen čas,a to jen hodně málo,stal jsi se prostě obětí svině stejně jako já. manželka která je schopna podvádět svýho muže s rakovinou to prostě nic jinýho než svině není

ladana
hodnocení

1x

Čtu tady velmi radikální názory. Tazatel těžko může uposlechnout rad jako - vykopněte ji, starejte se o děti sám, když je v situaci, že je rád, když se dokáže postarat sám o sebe a ví, že může být hůře.

Řešení to tedy moc nemá, protože mu zbylo po nemoci a tím co ho čeká málo sil a nemůže si dovolit plýtvat síly na řešení navrhovaná zde některými rádci. Prostě to ted nejde, musí se zatím smířit se situací jaká nastala.To mu poradí i psycholog.

Jinak mi dost vadí že se někteří rádci vyjadřují o manželce tazatele jako o děvce a podobně.
Tazatel k ní má citový vztah, je to matka jeho dětí, každý den s ní žije. Není tedy možno tím, že se tu svěřil a požádal o radu, jak se s tím vyrovnat, nazývat jeho pořád ještě manželku tak ohavnými názvy.

Tazateli radím aby se snažil méně trápit, pokud to jde. A ono to musí jít. Řekněte si třeba i když je to také těžké, že by pro Vás bylo hroznější kdyby Vaši ženu potkalo to co Vás, anebo ji srazilo auto a už by nežila, takhle pořád ještě žije, zdravá, a může se postarat o děti. Což je obrovské štěstí v dané situaci.

Co bude dál řešte až se uzdravíte. Mám ve svém okolí tři lidi s podobnou nemocí - rakovinou tlustého střeva.
Jedna má vývod už 15 let, ale žije, druhá k vývodu ještě měla jinou další rakovinu a žije s tím a vývodem přes 12 let, jeden muž se vyléčil uplně a je i bez vývodu, protože šel včas k lékaři, hned jak začal pocitovat potíže. Nepodcenil to.
Náš mim Boris Hybner s tím hraje divadlo dál. I když je plně invalidní také. Není to vždy smrtelná nemoc v dnešní době. A často se léčí i biologickou léčbou, která je šetrnější než chemo. Máte tedy obrovskou naději.

Právem se tedy domnívám že i Vy tu nemoc porazíte, získáte více energie a sil a vyrovnáte se se vším nebo situaci začnete řešit. Čas ukáže.
Kdyby Vás manželka chtěla opustit, už by to udělala. Neodejde.

A pokud opravdu neodejde a bude se jinak starat o děti i domácnost, tak bych ji cenila morálně výš než třeba i Vy sám nebo někteří rádci tady.

Tazatel píše že situaci alkoholem řešit nemůže pro špatný zdravotní stav - to je špatný přístup. A co by tím vyřešil kdyby byl zdráv? Docela dost to vypovídá i o tazateli.
Pokud jste nikdo nežil s těžce nemocným člověkem, který může a většinou má svoje "mouchy" za které sice nemůže ale jsou hrozné pro okolí, které často trpí psychicky víc než sám pacient, nemůžete nikoho odsuzovat.

Některá se z toho zhroutí, jiná si najde milence, další si bere život...univerzální rada není, jen naděje...

Protože jen taková situace prověří kdo je kdo.

janaj

Dobrý den, zásadně respektuji názory druhých, ale zkustila jste někdy sedět doma (kór na nemocenské) a čekat, jestli se vám manželka vrátí vydupkaná nebo ne a pak si spolu normálně sednout k televizi a bavit se o známkách dětí? Já k tomu zastávám jiný názor, ne že jsou pisatele na hlavu, ale manželka. Takhle manželství nefunguje, kór u nemocného člověka. Tohle je podlé chování hodné odsouzení (scházet se s jiným mužem, vdaná žena, doma hrát divadlo, balamutit nemocného člověka, ubližovat mu tím). Pokud neumí přestat, milence může milovat, budiž, ale takhle žít nejde. Rozhodně nelze očekávat, že přestane, pán si pouze prodlužuje muka.

ladana

Ne každý je psychicky odolný, někteří hledají utěchu aspon na chvíli jinde, když nemohou nic změnit, protože ne každá chce opustit nemocného člověka, se kterým žila.
Kdo to nezažil a mezi ně patříte patrně i Vy, tak vůbec nevíte jak se takový člověk cítí, co prožívá...

A žil jste někdy Vy s ženou která má vývod a miloval se s ní? Pokud ne, Vaše slova jsou tady zbytečná - naprosto zbytečná a nic neradíte, jen odsuzujete. Pokud jste nic neprožil, pak není problém pro Vás odsoudit, ale pochopit, což se Vám nedaří, protože Vám s podobnou tristní situací chybí zkušenosti.

Tazatel, kdyby byl zdravý, situaci by řešil alkoholem. To by si pomohl - opravdu.

Jeho žena situaci řeší jednou týdně milencem, jinak se stará. Koho chcete soudit, kde byl začátek nevěry a proč? Nikdy nevěřte že za nevěru může jen jeden, ne, mohou za ni obvykle oba.

Jeden, že místo aby to řešil alkoholem tak to řeší milencem, druhý místo aby se včas vzchopil, protože má štěstí že se stará manželka a on nemusel a nemusí mít starosti jak půjde každodenní život, jako to trápí nemocné ženy, tak se hroutí představou, že manželka má milence, místo starostí, aby jí to zdraví a chut se starat vydrželo, protože on víc není schopen, zatím...

A proto jsem tu ženu neodsoudila - nebylo totiž proč. I ona je jen člověk, který má jedno zdraví a lépe to řešit milencem, než odchodem od rodiny či případnou sebevraždou.

My nevíme co bylo na začátku. Jestli to vůbec bylo štastné manželství, jestli tazatel byl člověk který je morálně výš - já to nevím, Vy ano?

Pokud neznáme jejich opravdový vztah a jen usuzujeme už jen z následků, tak se můžeme dopustit vážných omylů.

pb®

Jsem ráda, že jste tohle napsala. Chtěla jsem naspat něco podobného, ale takhle jemně bych to nenapsala. Ono se krásně radí, sbalte jí kufry, ale už nikdo neříká, ja se to prakticky dělá. Ono to není tak jednoduché, i kdyby nakrásně byl dům/byt v osobním vlastnictví manžela, nejde manželku, i po rozvodu, vyhodit jen tak na ulici.

To s těmi dětmi je taky úsměvné. Žádat o svěření dětí do vlatsní péče ve chvíli, kdy člověk se s největší pravděpodobností nezvládne starat ani sám o sebe.

Ta paní si nenašla milence v době, kdy byl manžel nemocný, ale už dávno před tím. Spokojená žena nemá důvod hledat jinde, takže nejspíš byla v manželství už měsíce či roky nešťastná.

A že je těžké sedět doma vedle manželky, která si přišla od milence? Některé manželky i tohle zkousnout musí a to opakovaně. Víte ve všech radách o vztazích se jen dočítám, jak se musí žena přizpůsobit a co musí udělat, ale nikde nečtu, jak se musí změnit a přizpůsobit muž. PROČ?

ladana

Ano, máte pravdu a i já si to myslím, že tady rádci chybně zaměnili následek za začátek. Paní si nenašla milence až když tazatel onemocněl, ale už předtím. Pokud tedy příčinou nebyla nemoc, důvod jistě tu nějaký byl.

Myslím, že asi i vím co. Tazatel životní těžkosti neumí překousnost jinak, než pomocí alkoholu což jistě ženy ocenují aby ho začaly litovat a milence se vzdají, že. Takový to na mě udělalo dojem. Je tedy docela možné, že si tu situaci zavinil dost sám. O jeho chování nevíme nic.

Známe jen jednu stranu jak to řešila ona. Z pohledu té manželky bychom se možná i divili proč ho neopustila už dávno.

Ale nemůžeme soudit, jen se snažit o pochopení.
Není to děvka, patrně se jedná o neštastnou ženu, kterou drží nad vodou už jen děti a ...milenec.

martinaa*

Určitě máte s Pb kus pravdy, on to každý vidí jinak. Někdo je více radikální v názorech, jiný raději čeká, jak to dopadne.

Za děvkou si však stojím. Jiný název pro ženu, která se peleší jinde a opakovaně LŽE do očí, opravdu nemám. Hodně věcí se dá řešit, domluvou, spolu. I pokud se nezadaří, pořád není třeba lhát a podvádět, to už je holt člověk od člověka. Možná taky paní pálí dobré bydlo, možná dostala chuť na mladší, pevnější tělo, chuť na dobrodružství, nepoznané. Tak to velice často bývá.

michaltopic*
hodnocení

0x

Držím Vám palce, ať se té mrchy rychle zbavíte, bez větších následků, ať Vám funguje zdraví co možná nejépe a ať jí později potká něco podobného! *mala*

eulalie*
hodnocení

0x

Pepine, co vám na toto napsat? Snad jen tolik, že vaší ženě se její chování časem asi vrátí. Znáte to o božích mlýnech? Vy se zaměřte na sebe, léčbu a děti a budujte si s nimi i nadále dobrý vztah.

plavest*
hodnocení

0x

Dejte ji v pátek děti sebou.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Možná to bude znít hrubě, ale já nejsem osoba, co se ponižuje a plazí před člověkem, který ubližuje a lže. Postavte jí kufry za dveře a ať si táhne. A Vy určitě během chvilky potkáte takovou, která Vám bude oporou a pomocí i ve Vaší těžké situaci. Hlavně hlavu vzhůru! Prolhaná děvka Vám za to přece nestojí. A ještě se koukněte v okolí po nějakém koníčku, zájmu, aktivitě, ať přijdete na veselejší myšlenky a setkáte se s novými lidmi.

Ještě jednou se omlouvám za vcelku radikální názor, ale už jsem taková a nejednu nevěru jsem tímto vyřešila. Opravdu vedle sebe nebudu trpět lháře, co se válí s někaým jiným.

jankamc
hodnocení

0x

Budu k vám upřímná - hlavně nečekejte, že jí to přejde a že se k vám "vrátí". Čím dříve jí vykopnete, tím lépe. Hlavně teď bojujte za děti, ať o ně nepříjdete. Děti musíte dostat na svou stranu, ať za žádnou cenu neodcházejí s ní. Sám byste to bohužel nemusel přežít. Hodně sil vám přeji, je to strašné. O ženě je škoda mluvit... Dětem bych klidně řekla pravdu - maminka má někoho jiného, odchází od nás. Zabalit jí věci. Pokud se chová, jak píšete, tak odejde i bez dětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]