Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za soukromé rádio v práci

Od: balatkova odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. Kdo platí rozhlasový poplatek, když jsem si do práce (do kanceláře) donesla své vlastní rádio? Doma mám zaplaceno, ale šéf po mě chce zaplatit i za to co mám v práci - ikdyž je moje a poslouchám ho jen já.

Děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

5x

Právnická osoba musé poplatek platit za každý provozovaný přijímač, ano má pravdu a platit musí i za vaše rádio aby předešel při případné kontrole probl=mům a je jedno kdo je vlastníkem přijímače.

Mimochodem - Je celkem zvláštní, že když se obhajují lidi, že platit poplatky nechtějí, protože neposlouchají rádio nebo nesledují ČT, je jim sděleno, že poplatek je ze zákona a oni mají tu možnost kdykoliv ČTV zapnout-sledovat. Přitom sám jsem minimálně rok byl bez TV (a platil jsem poplatky), než mi ji vnutila tchýně (prý je to nenormální žití bez TV - narozdíl ode mne měly děti velkou radost a já se s nima musím trápit každý večer před spaním).

Z toho mi vychází povinnost platit tyto poplatky u všech PC firmy zákonné poplatky, neboť je možné díky PC poslouchat rádio či sledovat TV přes internet. Případně jsou různé USB TV, díky kterým může být PC prostředkem veřejné produkce jak ČTV, tak i Českého rozhlasu a jejich použití nelze vyloučit...

Stejně zvláštní je, když jsem si koupil kartu CSLink s tím, že karta stojí cca. 600,- a není omezeno užívání satelitu pro "běžné, neplacené programy". Platil jsem tedy zákonný poplatek, uhradil kartu a přišla firma Skylink, že prý se nějak fúzí spojili a že požaduje měsíční servisní poplatek 39,- navíc, jinak mne odstřihnou.

Sice bych byl odstřihnut od satelitu (prokazatelně), ale poplatky státu platit musím i tak - mám přeci možnost se dívat...

hodnocení

2x

Na používání soukromého rádia musí být písemné povolení od zaměstnavatele. Ten Vám ho nedá, páč by musel platit poplatek za rozhlasový přijímač, byť je Váš.

plavest*
hodnocení

0x

Myslím, že to není problém placení rozhlasového poplatku, ale problém BOZP. Všechny elektrospotřebiče musí mít revizní zprávu, proto vám zaměstnavatel z tohoto titulu může elektrospotřebič ale i mobil zakázat.

uska*
hodnocení

0x

První odpověď je správná. Zaměstnavatel se jen brání případným pokutám, neukecal by to, že rádio je vaše.

doplněno 27.01.16 21:57:

mp - říká se, že chlap nezvládne dělat dvě věci najednou. U žen je to docela normální pracovní proces.;)

mp*

Tak v tom případě jsem ženská a moje žena je chlap.

mp*
hodnocení

0x

Tak hlavně v první řadě nemůžete v práci poslouchat rádio. Obyčejně se v práci pracuje,a to vylučuje poslech rádia.

majsterjoe*

Někdy je rozhodně lepší poslouchat rádio, než kolegy (kolegyně vedle)

A propo povinnou přestávku například trávi v kanceláři, a to poslech rádia nemůže nikdo z důvodu pracovních povinností zakázat.

zwiki*
hodnocení

0x

Poplatky jsou k ničemu a měli by se zrušit.Nemůže nikdo po Vás chtít poplatek,jestli máte zaplaceno doma a je to soukromé rádio.Nějaké ty interní předpisy a pod.jsou pro blbce.

mcmerkurion*

... interní předpisy jsou možná pro blbce,ale dodržovat se musí a co se týká těch poplatků,než se hádat s OSA, je lepší vydat nařízení>>> " OSA si došlápla/...

iz*
hodnocení

0x

Máte k tomu souhlas zaměstnavatele?

Já bych doporučila pořídit si nějaký přehrávač s tzv. "free" hudbou.

Budete-li v práci poslouchat rádio, hrozí zaměstnavateli pokuty.

dam®
hodnocení

0x

Odpověď - pokud zaměstnanec je schopen poslouchat jakoukoliv hudební produkci během práce, není plně vytížen, tím i nesoustředěn na svůj obvyklý pracovní výkon, pokud zrovna nepřemýšlí.Toto se netýká pracovníků v pásové výrobě jenž jejich pracovní výkon spočívá na jediné operaci - podat dál...

Hloupost, je dokázáno, že to tak není.

To je ale nesmysl,sem seřizovač a když místo rádia slyšim v práci ječet ženský vyskočil bych z kúže
Za život sem pár prací vystřídal a nikde žádnej poplatek za rádio nechtěli
cinematic*

Ono je to právě naopak...

veda-a-technika.eurozprav/...

novinky.cz/...

atd..

Jinak tohle může být zajímavá varianta, jak se vyhout výpalnému usetrito.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]