Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak důležité je pro vás tělesné zdraví?

Od: jarda22* odpovědí: 23 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaký na tohle máte názor?

Máte taky pocit, že zvlášť v poslední době jsou všichni ujetý na zdraví (a taky bezpečnost, což je v podstatě taky kvůli zdraví)? A že ho náš stát (a nejenom náš) všem vnucuje, jako kdyby na něm záleželo pomalu nejvíc ze všeho?

Možná se mi to jen zdá, ale jak jinak se potom dá vysvětlit to zakazování kouření všude možně, omezování alkoholu ať už do 18 let nebo na veřejnosti atd. státní propaganda zdravého životního stylu , pronásledování drog atd.?

Já mám dost nepříjemný pocit že je to státní propaganda (což dělají všechny totalitní režimy) a zdá se mi že to asi ani nidko jiný nevidí a všichni za ní jdou jak slepé stádo? Nevšimli jste si toho taky?

Nebo máte taky pocit, že zdraví (fyzické) je to nejdůležitější a jste ochotní pro něj i obětovat život? (obrazně řečeno). Jinak řečeno: co je lepší : Být zdravý a umřít ve 100 letech a celý život kvůli tomu nezažít nic příjemného a psychicky trpět? anebo pár let kouřit anebo brát drogy ale za těch pár let si užít mnohem líp? Tohle by mě zajímalo a pořád nikde nemůžu najít odpověď... Díky všem za názory Jarda

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Milý Jardo, musíš být velice mladý a velice zdravý. A možná, že i lidé kolem tebe. Což je bezva a já ti to z duše přeji.*placni* Ale všeho do času. Až začneš mít nějaký problém, tvůj postoj se změní, jako postoj nás všech. Nikdo z nás si nedovedl představit, že bolest může být tak strašlivá, že když nás tělo zradilo je tak zoufalá věc. Že když nemohu vyjít do 1.patra a čeká mě několik operací , kde dostanů stenty a pak bypassy jsem si v podstatě zavinila kouřením v době, kdy jsme na treningu vybíhali 300 schodů 3x. Tolik věcí jsem si jako mladá a velmi zdravá vůbec nedovedla představit a ani připustit.;) Ale věř, že chápu tvůj postoj, ale také věř, že tě tělo taky zradí. Není potřeba ke zkrácení té doby přispívat svou vlastní hloupostí. Píšeš, že je lepší žít krátký život naplno. Jen kde máš psáno, že exneš? Že nezkončíš bezmocný, odkázaný na milosrdenství ostatních, ve ztrátě důstojnosti. A věř, že bezmoc je nejhorší, co v životě znám. Bezmoc v jakékoliv formě. Jasně, že se pár věcí přehání. Je to tím, že chce na zdraví spousta lidí vydělat. Je to prostě komerce. *hej*Ale je třeba mít své tělo rád, pečovat o něho, naslouchat mu. Je totiž jenom jedno. Tvoje. Nikdo to za tebe neudělá. Važ si ho a jakože tělo má jít do hrobu úplně zhuntované, to jsme říkali úplně všichni. Věř že úplně všichni. Jen jsme zapomněli dodat, v kolika letech a po kolika bolestech.*hi*

jarda22*
hodnocení

Zdravý sice snad jsem, samozřejmě že problémy můžou přijít, ale na sebevraždu je čas až potom až přijdou ne? Jenže teď řeším jiný problém: Já jsem měl takové rodiče, že chtěli abych byl zdravý a slušný, že sex kouření atd. není pro děti, a ještě k tomu abych měl co nejlepší známky, (a já byl tak blbej že jsem jim věřil), takže jsem se celé dětství jen učil do školy a pořád jsem si namlouval že se naučím bavit až budu dospělej. Jenže dospělej už dávno jsem a už jsem to zkoušel mockrát se bavit jenže už mi to prostě nejde. Třeba mojí rodiče byli tak zaostalí, že mi sice technicky vysvětlili jak se dělá sex, ale nikdy mě nepozvali abych se šel koukat když ho sami dělali! Když to čtu dneska na webu tak dnešní kluci už nejsou tak blbí, dají jim do ložnice kameru a sledujou to u sebe v pokoji online. Jenže to bohužel tenkrát nebylo :( Takže sice vím jak se dělá, ale až jako dospělej jsem ho zkoušel s holkama i klukama, ale prostě to neumím si to užít aby mě to bavilo. A podobně mám pocit i s ostatní zábavou. Když jsem se to nenaučil v dětství tak mám pocit že už se to nedá naučit. Akorát snad to kouření, to mě vzrušuje (psychicky) už od dětství a myslím si že to je to jediné by mi mohlo přinést nějakou tu životní náplň nebo koníček nebo jak se tomu říká. Nebo víte ještě o něčem jiném?

tesyk*

Teda, s tím se setkávám v životě poprvé, že někdo chce návod na použití svýho pinďoura...chjo, kam ta dnešní mládeš spěje...

jarda22*
hodnocení

hele tys mě asi nepochopil. Já to umím, jenže v dětství jsem to nikdy neviděl v praxi, rodiče mě prostě nepozvali a net s péčkem nebyl, takže to technicky umím, ale neumím se u toho bavit ten zážitek nebo lásku nebo jak se tomu říká neumím. A to se asi nedá naučit když jsem to viděl na videu poprvé až v 17 letech tak se bojím že už jsem to nejlepší propásl.

technikjirik*
hodnocení

4x

každý stát, každý kolektiv, každá firma, každá rodina a smečka, potřebuje zdravé a silné jedince. Jen zdraví lidé dokážžou vytvářet zdravé prostředí kolem sebe. Není to jen propaganda totalitních režimů.. je to propaganda všech vedoucích činitelů. Je dost energeticky náročné pečovat o nemocné a slabé jedince. Ta energie která je investována do nemocných a slabých by se klidně mohla investovbat do rozvoje v jiných oblastech... Je dost lidí, kteří jsou nemocní a není to jejich vina a je povinností ostatních se o ně postarat. Pak je další spousta lidí kteří jsou nemocní, protože sami si ničí zdraví jen proto, aby si v životě "něco užili".

Víte jak by to na světě vypadalo, kdyby si všichni užívali těch nezdravích "dobrot" a bylo jim fajn a nikdo by se nestaral o to jak bude zítra? Víte jak je člověku který je hodně nemocný a přitom by chtěl pracovat a tvořit? Jestli je člověk nemocný a slabý protože na sebe kašle, pak je to lump, který si nezaslouží péči. Na světě je spousta věcí, které si zasluhují naši pozornost a soustředění. Na světě je spousta práce, kteroou je důležité udělat. A pro každou práci a pro každý úkol je potřeba zdravých a silných lidí...

Jsem otcem, manželem, bratrem, kamarádem, přítelem a rodinným příslušníkem. Pokud na sebe nebudu dávat pozor a budu lehkovážný a v důsledku toho se zraním, pak se chovám jak hajzl. Jako mrzák už nebudu moct plnit tyto životní funkce. Jak pak můžu být pro své blízké užitečný? Jak pak můžu plnit své úkoly a dosahovat svých cílů, když nebudu moct ani hnout prstem.

Naše české zdravotnictví je velmi sociální a jen málo kde ve světě najdete tak štědré zdravotnictví jako je to české. A velmi mnoho nemocných toho zneužívá. Víto kolik prostředků se musí vynaložit na uzdravení člověka trpícího nemocí z kouření? Víto kolik stojí léčba zraněného po autonehodě kterou způsobil nějaký opilec? Víto kolik stojí Operace nádorů vzniklých v důsledku kouření? Víto kolik stojí léčba diabetu? To jsou neskutečné částky, které by nemuseli být vynaloženy, kdybychom se k sobě samím a k svým blízkým chovali zodpovědně a chránili sebe a své blízké před nemocemi a úrazy.

Já tvrdím, že propagandy zdravého a bezpečného životního stylu není nikdy dost. Já chci být zdraví a plný síly abych mohl všechnu svou energii vložit do práce a výchovi svých dětí a chci aby moje děti byli zdravé, aby mohli plnit svoje úkoli a cíle.

Co je Vaším životním cílem Jardo 22? Ukouřit se a uchlastat k smrti? A co jste v životě dokázal? Kolik jste vychoval dětí? Kolika lidem jste pomohl v jejich těžké životní situaci? Jakého vzdělání jste dosáhl? Vymyslel jste něco co by ulohčilo jiným lidem jejich dřinu? Vytvořil jste někdy něco krásného co by dělalo radost jiným lidem? Složil jste pěknou písničku? napsal jste dobrý román? Namaloval jste krásný obraz? Chodí za Váma jiní lidé pro radu a pomoc?

Máme obrovské štěstí, že žijeme zde v evropě, protože si můžeme vybrat jak budeme žít a jak naložíme se svým životem. Lidé v nejchudších zemí tento výběr nemají. Jsou odkázáni na dobrovůly jiných lidí, většinou ignorantských hlupáků, pro které lidský život nemá žádnou hodnotu. Lidé kteří kašlou na své zdraví jsou paraziti... Lidi kteří kašlou na své zdraví jan aby si užili jsou hajzlové a zaslouží si doživotní pobyt třeba v Kongu nebo v Afgánistánu. Tam na ně nikdo nebude vyvíjet nátlak aby si vážili svého zdraví a makovic tam mají celé plantáže.

jarda22*
hodnocení

Každý stát potřebuje zdravé a silné jedince - to je přesně ono a kvůli tomu ta státní propaganda. Ale proč je potřebuje? Proto aby měl kdo pracovat na politiky a na další státní zaměstnance. A aby se produkovalo plno zbytečných věcí.

Já bych celkem i rád dělal něco užitečného pro druhé. Jenže problém je v tom že toho nejsem schopnej. Nejsem toho schopnej protože na to nemám psychickou sílu a tu nemám protože když jsem nikdy nezažil žádnou zábavu a asi ani nezažiju tak prostě nemám chuť dělat cokoliv užitečného když z toho (a z těch vydělaných peněz) stejně nebudu nikdy nic příjemného mít.

Máme obrovské štěstí že žijeme zde v Evropě? No kdybych si svobodně mohl vybrat (tzn. kdybych uměl jazyky) tak bych si určitě zvolil jinou zemi. Třeba viděli jste film Borat Movie? Jestli to tam v tom (myslím) Kazachstáně opravdu tak funguje tam bych tam šel hned. Za ty peníze co mi u nás k ničemu nejsou bych si koupil manželku, která by byla zároveň služka atd. atd. To by pak ten život hned měl jiný smysl.

technikjirik*

Jardo22, znám spoustu lidí, kteří mají opravdu velké zdravotní problémy a mají spoustu jiným problémů jak vyžít, ale jdou za svým cílem. Kdo má cíl, pro toho není nic nemožné... Kdyby já uměl jazyky...to je takový kec až bych se z toho poblinkal... není nic snažšího nějaký jazyk se naučit... kdybych já měl prachy na cestování... talší blábol... kamarád procestoval půl zeměkoule jen z báglam na zádech a z domu si nesl dvě tisícovky a vrátil se na Harleyi...

Vidíte jen to že se jiná mají dobře a to vám dává pocit, že proto vy se máte zle.. Já tvrdím, že člověk se má tak dobře jak si zaslouží..

Mám taky někdy hluboko do kapsy a řeším spoustu problémů, ale jsem šťastný... mám totiž životní cíl a ne jen jeden a cesta k těm cílům je náročná, ale hrozně moc mě baví... Při řešení té spousty problémů potkávám správný lidi se kterýma se dá popovídat a který tě nenechaj ve srabu, když ukážeš že se v tom srabu nechceš utopit... Nehodlám někomu mentorovat ani spílat, každý sám sobě dává smysl své existence. Nejšťastnější jsou ti lidi kteří nežijou pro sebe, ale pro druhé... sobeckost bere sílu a sebelítost je vrah... sobci jsou duševní kastráti..

jarda22*
hodnocení

To technikjirik:

Tak ten životní cíl, o tom přemýšlím už dlouho a myslím že mám 2 jasné životní cíle (už od základní školy) : 1. Získat invalidní důchod, 2. Naučit se bavit. Ta cesta k nim je hrozná ale pořád žiju v naději že se mi to jednou povede.

Naučit se jazyk tak abych mohl žít někde jinde to mi přijde nemožné, protože se vlastně neumím s lidma bavit ani u nás :(

technikjirik*

ad cíl 1. Udělejte si výlet do Chánova nejlépe ve 22:00 a to v den v měsící kdy se vyplácá sociální dávky. Až tam budete, tak překonejte svůj přirozený ostych a zařvěte z plných plic "Ať žije skinheds!" myslím že pak velice rychle dojdete svému prvnímu cíly. Ovšem za cenu menších zdravotních obtíží, ale vzhledem k svému životnímu postoji to nebude na obtíž.

ad cíl2. to úzce souvisí s plněním cíle 1. Až budete vysvětlovat spoluobčanům kteří jistě přijdou až uslyší váš výkřik "Ať žije skinheds!", že se jen snažíte o invalidní důchod, pak vám půjde společenská konverzace sama od sebe. Jsem si jistý že v nastálé společenské situaci zapomenete na ostych mluvení vám půjde samo od sebe. Myslím že to začnete citoslovci...ale nechci předjímat událostem.

PS: Nemusí to být jen Chánov. Také můžete do Matiční ulice v Ústí nad Labem. Tam jsou také přátelští a společenští lidé.

hodnocení

2x

A zase kaja1. Neptal si se tuhle na to, jak zacit kourit?

Totalitni rezim se projevuje tim, ze te k necemu nuti. Zde Te ale nikdo nenuti zit zdrave. Zi, jak chces zit, uzivej zivota naplno a klidne umri mladej. Kazdymu tady to bude sumafuk. A urcite to neni nic spatneho. Kazdy zije a umira podle sve natury. Nekdo mladej, co si uzil, nekdo starej, co si nic neuzil, ale i mladej, co si nic neuzil a nebo starej, kterej si uzil desetkrat vic, nez ten mladej.

To, co se zakazuje, je pouze obtezovani ostatnich svym nezdravim zivotnim stylem - napriklad ten zakaz koureni na zastavkach. To by si mohl pochopit.

jarda22*
hodnocení

Jakto že mě nikdo nenutí? Vždyť nás nutí všude. Třeba jen povinná helma na motorce, pásy v autě, protidrogová totalita,

Alkoholem nikdo neobtěžuje druhé a přesto jsem do 18 let nesehnal skoro nic jiného než okenu nebo alpu a musel sem to chlastat abych se ze školy nezbláznil protože nic lepšího sem nesehnal. Akorát občas ňáký prášky co měli doma rodiče.

Kdyz si rozbijes kedlubnu po padu z motorky, protoze si nemel helmu a nekdo to uvidi, tak se pozvraci. Takze obtezujes. Budes se lecit za penize vsech, co plati zdravotni pojisteni, takze obtezujes. Proste Ty obtezujes. Ses jako doternej hmyz.

Chapu, ze tobe jde pouze o provokaci a klidne se vsadim, ze sis okeny ani alpy nikdy ani nesrknul. To jsou jenom silacky kecy zamindrakovanyho uhrovatyho spratka, kterej nema holku ani kamose, celej den sedi doma na podpore ze socialky, dloube se v nose a vymejsi hovadiny.

Strefa, co? Ale nic si z toho nedelej.

Nejlepsi je ta tvoje veta o nakejch prascich, co meli doma rodice. Zrejme to bylo neco na prujem a zvraceni. A do do dneska te to nepustilo, tak tady zvracis ty svoje nesmysly.

technikjirik*

Axus, Kurňa šopa, Tys to napsal tak hezky a kulantně... Ta Tebe přesně sedí výraz diplomat. To je ten co Tě pošle doprdele takovým způsobem, že se na ten vejlat budeš i těšit*dril*

jarda22*
hodnocení

To Axus:

A tys asi nepochopil dobře smysl toho co to je Poradna. To je pro lidi kteří něco nechápou a tak musí obtěžovat jiné, aby jim to vysvětlili. Když tě to obtěžuje, tak sem nechoď.

Jo a mimochodem holku ani kámoše nemůžu přece mít, když ještě neumím kouřit ani chlastat. Takže na to nemusíš být jasnovidec abys to uhádl. Akorát že já zato nemůžu, protože mě to v mládí měli naučit rodiče. A s tím ostatním seš vedle :)

Náhodou z alpy a okeny sem si míchal skvělý drinky, když se to dá do limonády nebo do džusu nebo do kafe tak to ujde :) Jenže to není pravej chlast to sou jen náhražky

technikjirik*

Já si taky jednu chvíly myslel, že si tu děláte srandu jardo22. Ale jak to tak vidím, jste jeden z mála jedinců, kteří ač gramotní a schopní psát s diakritikou, jsou na tom lidsky a duševně tak mizerně, že jim žádná poradna nikdy nepomůže. Možná tak jen vylepšit náladu... Axus to vystihl fakt dobře

toni*
hodnocení

2x

Můj velmi dobrý kolega měl syna který bral drogy. Kolega jej od toho zrazoval, ale syn si nedal říci a argumentoval tím, že je to jeho život. Za 6 let užívaní drog měl tělesné orgány tak narušené, že mu lékaři dávali rok života. Po dalších 10 měsících musel být hospitalizován v nemocnici. Znal jsem ho od narození a tak jsem jendou za ním s kolegou do nemocnice šel na návštěvu. Vůbec jsem jej nemohl poznat. Zřejmě hodně trpěl. Píchali mu morfium, ale to už nepomáhalo. Oči měl vyděšené a jak nás uviděl začal plakat a naříkat, že nechce umřít. A tak jsme brečeli všichni tři. Umřel za týden po moji návštěvě. Měl necelých 24 let.

jarmik*
hodnocení

2x

Hlavně je ubohé vidět cíl života ve spotřebě, natož ve spotřebě drog.

The act of creation is almost always self-affirming, and the act of consumption so rarely is.

hodnocení

1x
Stručně a jen část...bezpečnost byla vždy ns místě a technologiemi a úrazy se jen zvyšolval její standart¨...já osobně si myslím že je to dobrá věc...
a co se týče toho zdraví(přihodil bych tomu i hubnoucí demenci+bio potraviny)...
není to ani tak propaganda jako spíše celosvětový fenomén a teoreticky jedna z mála věcí na které lze stabilně vydělávat, je neustále propagována all star...
Možná soráč za OT ale Momentální vlády a režimy propagují jen samy sebe a to z důvodu koryt...
Co se týče alkoholu je na tom snad amerika i líp, no kdo ví..subjektivní názor...
A co se týče kouření jsem nekuřák, a jakejkoliv kuřák mi vadí..vyloženě sere a to díky sousedům kteří neustále klepou popel na muj bálkon co je úžasné a to ani nepočítám ten smrad z ruských cigaret a hodnotě asi 10-15 korun...člověk chce jít někam na obět a celá restaurace smrdí kvůli jednoho cypa...jsem proti kouření..
A co se týče drog nebylo jich moc ale vždy hezké zažitky...
jinak ale budeš mluvit když tě srazí borec na najetej na peří a ty budeš díky němu dokonce života jezdit na vozíku, popřípadě tak zkončí někdo blízký z tvého okolí, dost to změní myšlení nad určitou věcí...
jarda22*
hodnocení

Na zdraví lze vydělávat ale naopak firmy kvůli němu přece prodělávají. Když na cigarety musí psát jak to škodí zdraví, když do 18 let se to pořádně nedá sehnat atd. A když vám to zakazujou rodiče v dětství když s nima musíte bydlet tak to pak asi je sebevražda jediné východisko.

Samozřejmě když mě někdo srazí a já budu kvůli tomu na vozíku tak by mi to vadilo. Proč ale i sebevraždu musí člověk u nás dělat načerno a nemůže si ji objednat u doktora? Tohle má nějakou logiku?

amlim*
hodnocení

0x

Samozřejmě je pro mě zdraví důležité,ale to vše o čem píšete je byznys. Nakonec i politika je byznys.Byrokracie a nesmyslné nařízení a zákazy.*hi*

tesyk*
hodnocení

0x

Čím jsem starší, tím více si svého zdraví vážím. Někdy mi ale připadá, že ta ochranitelská ruka EU je kontraproduktivní. Lidi se začínají spoléhat na své helmy, airbagy a další vymoženosti a přestávají být přirozeně obezřetní. Zkrátka mám ABS a zimní pneumatiky, tak jsem mimo nebezpečí... a to je právě ta chyba.

jarda22*
hodnocení

No jo, když já pořád přemýšlím - proč si ho vážit. Mě je 28, to by se řeklo že sem mladej, taky se zas ještě tak přestárlej necítím, ale už víc lidí mi naznačovalo, že už jsem přestárlej a že už "přetahuju". Tak poraďte co dál - Udržovat si zdraví abych byl ještě víc přestárlej, a bejt za pár desítek let jako ti důchodci se šedejma vlasama a šedým sakem? To se mi fakt nechce
technikjirik*

A co závěť? Závěť už máte sepsanou? Jo a taky byste už měl mít koupenou hrobku.. takže se ještě chvíly udržujte při zdraví a životě abyste si mohl vydělat na hrobku a pak už vám nic nebrání v rezignaci na vše co představuje život...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]