Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můj dotaz se týká jakéhosi "přeřazení"do jiné firmy.Pan XY,je majitelem továrny a firmy s cca.stovkou zaměstnanců a před pěti lety si vyhlédl rozbořenou chalupu na velkou rekonstrukci,založil tedy xxx s.r.o kde jsem se stal zaměstnancem na dobu neurčitou,v prosinci však xxx s.r.o zrušil a dle posledního výpisu z účtu jsem zjistil že výplata mi nepřišla už od xxx s.r.o ale od uplně mně neznáme firmy,zjevně je také její vlastník.Tak mně zajímá jak to tedy je zda mně může(novou prac.smlouvu jsem zatím nedostal)jakoby přeřadit aby mi třeba nemusel platit odstupné když firma xxx s.r.o už neexistuje.
Pokusím se můj dotaz upřesnit,p.P.R má vztah v 8 firmách ve třech je veden jako jednatel,jak jsem již psal založil si další fy.na rekonstrukci,rekonstrukce hotova tak fy.zrušil a nás tři zaměstnance chce pravděpodobně "přeřadit"na fy.kde je jednatel s tím že pro něj budem nadále pracovat,ale jak říkám výpověd jsem nedostal,prac.smlouvu také néé,nikdo nám nic neřekl jen "mistr" něco vtom smyslu že dál pokračujem v jiné nebo podobné práci za stejné peníze atd.Já právě nevím kdo mi platí soc.a zdrav.,kdo za mně odvádí daně apod.Taky by mně tedy zajímalo když mi nabídne jinou prac.smlouvu + výpověd z fy.kterou zrušil zda mám nárok na odstupné,jen bych dodal že už pro něj prac.nechci jelikož dřívě jsem to měl do zaměstnání(sídlo fy) 25 km,a ted má práci jen v Praze kde má trv.bydliště kam to mám 120 km,kde sídlý jeho fy.Vůbec nevím jak postupovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.