Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vláda a vynález

Od: laser* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den
Vím že to není reálné ale zajímalo by mně kdyby si člověk vyrobil lepšie účinný zbraň než jsou střelné
Např jako na bázi laseru a světla než ti co byli vyrobeny
Očividně by mi to vzaly a obvinily
Jenom se ptám nic víc
Tak prosím nenadavejte
Zajímá mě váš názor

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V některých státech už je např. držení laseru nad 5mW zakázáno, našim zákonodárcům to zatím ještě nedošlo, takže si zřejmě můžete nakoupit z čičiny výkonné infračerené lasery a vyrobit si z nich kanón. Náš zákon totiž zná střelnou zbraň jako zbraň, co vystřeluje hmotný projektil. Laser zase zná pouze jako nedovolený doplněk střelné zbraně. No a vzhledem k tomu, že ani vědci neumí jednoznačně říct, jestli má infračervený paprsek částicový, nebo vlnový charkter, mohlo by to být zajímavé soudní řízení. ;)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Proč by vam to někdo bral? Jako že se mu to líbí nebo proč? Je spousta "vynález" které dokážou ublížit jako střelné zbraně když se špatně použijí.

Můžete si nechat takovou věc patentovat, vyrábět. Ale to už sám nedovedete.

jenda2*
hodnocení

0x

Kdyby se to nějak provalilo, okamžitě by vám to v rámci " Bezpečnosti státu" vzali, vás obvinili z obecného ohrožení a v případě dobré účinnosti by si stát přivlastnil váš objev. Možná by vás pustili, možná by jste nikdy nevyšel na svobodné světlo. Veškeré takové vynálezy všechny vlády světa kradou a neexistuje pro soukromníka žádná zákonná ochrana. Jedině pod hlavičkou zbrojní firmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]