Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kudy ven z osamělosti

Od: pirko odpovědí: 18 změna:

Co byste poradili osamělému člověku středního věku, bydlícímu mimo město, kterému chybí lidský kontakt, popovídání, společnost - nehledá přímo vztah, spíš přátelství a v okolí možnost nemá - kde by to měl zkusit? do práce nechodí, pracuje z domova, to ho trochu limituje - myslíte, že se dá přátelství najít na internetu, fenoménu dnešní doby? seznamky moc důvěryhodné nejsou, ale kde jinde?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, na Internetu se přátelství najít dá. Seznamky bych ale vynechal. Máte nějakou zálibu, nějakého koníčka? Zkuste vyhledat nějaké fórum, zabývající se Vám blízkou tematikou (brouci, zeměpis, šachy, auta, horolezectví... prostě co Vás zajímá). Nesnažte se násilím někoho hledat. Diskutujte, raďte, ptejte se. Časem si vytvoříte vztahy (zpočátku virtuální), které se časem můžou změnit na vztahy skutečné. Já jsem takhle před lety zapadl do skupiny lidiček, kteří vlastně neměli společného vůbec nic, jen potřebu se vykecat. Byli jsme ze všech možných koutů republiky. Po čase skupina vykristalizovala do cca 10 lidí, kteří se občasně na pár dní scházeli na nejrůznějších místech (Ostravice, Kladno, Vysočina, Praha...) V současnosti se setkávám se skupinou jisté značky auta, kterou jsem rovněž potkal na Internetu. V mém případě to sice není přátelství v pravém slova smyslu, ale při občasném setkání se cítím velmi dobře. A pár těch skutečných přátelství tam vzniklo.

Ve středním věku? To by zas neměl být takový problém. Záleží ale na tom, co proto dotyčný je ochoten udělat, podstoupit, k čemu má sklony, jaké má záliby a to nepíšete. Nebo je to pecivál, kterého od noťasu nedostanete? Hledá kamarádku, nebo kamaráda? Nebo by mu stačila i nějaká parta stejně zaměřených lidí? Je to málo informací. Ale napíšu všeobešcně. Někdo se seznámí v restauraci, když si přisedne, dnes nenbí ani neslušné oslovit slečnu na ulici a pozvat ji třeba na kafe, může se přihlásit do nějakého spolku, sportu, jet někam na dovolenou pro nezadané, dát si inzerát do místních, či okresních novin (i spousta žen je osamělých, nebo po rozvodu), spousta lidí se seznámí i přes internet, seznamku atd. Hlavně pro to musí asi zvednout zadek od počítače a někam jít, pak se dívat kolem sebe a hledat vhodnou příležitost. Je ovšem podstatné, zda mu skutečně chybí kontakty, nebo si to jen myslíte Vy a on je u počítače spokojen.Může se seznámit vlétě u vody, začít hrát tenis, nebo jiný sport, třeba zkusit jet na vodu. Může se inzerátem zeptat lidí, kdo něco plánuje a vzal ho s sebou. Já bych s ntím problém tedy neměla ani teď v důchodu, tak moc nechápu tu bezradnost.

hodnocení

2x

Středního věku, pořád to máte lehčí než my senioři, pokud nechci chodit paličkovat, malovat, s hůlkami, tak taky nem,ám šanci se někam zapojit, seznamku jsem zkoušela i na kamarádství a též se nedaří.

karhan*

Dobrý večer aja1946. Mám stejný problém jako Vy. Pokud napíšete, odkud jste, mohly bychom něco podniknout?

Já jsem z Prahy

hodnocení

2x

Ukažte mu tuto poradnu. Třeba by se mu tady mohlo zalíbit a mohlo by ho to tady i bavit. A kdo ví, třeba si najde přátele právě zde. Takže ať zkusí zavítat na poradte.cz..

mp*
hodnocení

1x

Tak na internetu nevím, ale u nás v hospodě se semele živé mrtvé. Už mě to někdy nebaví. Navšivte někdy Hlásnou Třebaň.

ronyx*
hodnocení

1x

Je otázka, co je to střední věk...
Jinak na seznámení
A) hospoda - ale to jsou pořád jedni a titíž lidé, navíc - co v hospodě, když člověk nepije (z různých důvodů)
B) internet
1) seznamky - mrtvé, většina ženských (cca 40 - 60) si nechce pokecat, ale hledá vztah, navíc s představami (pohledný, zajištěný, sportovec...) a když pak člověk zjistí realitu, tak si říká, kde ty dotyčné nechaly soudnost vůči vlastní osobě
2) zájmové weby - na pokec OK, ale většinou jen na to určité zájmové téma (takže pokud jsou zájmy jako třeba u mne modelářství, stará auta, tak to jsou samí chlapi), možná by se něco třeba dalo najít na webech pro ženský ;)
3) FB - mrtvo, když někomu napíšeš, tak stejně 90% lidí, když nemáš v přátelích někoho, koho znají, tak neodpoví
4) chat - to byla výborná možnost k seznámení a k pokecání, bohužel s nástupem a masivním rozmachem FB to šlo dost do kytek, navíc když překopali před nějakým časem LIDE.cz, tak i tenhle nejlepší chat šel do kytek a zůstal pouze snad jen Xchat (z českých chatů), ale to je tak nějak uzavřená společnost a většinou se s novým nikdo nebaví (kromě některých místností, kde to jsou ale zase skorodůchodci a důchodci, což sice nic proti nim, ale přece jen když si chci pokecat a dělat srandičky, případně hrát slovní fotbal, tak do toho pokec o nemocech, vnoučatech, kytičkách, zahrádce apod moc nezapadá)

culdabulda1*
hodnocení

0x

- co chcete dělat jiného? nežli zkoušet internet - jak dobře radí "magdon" . Já bych klidně zkusila i nějakou seznamku - vždyť se nemusíte hned "ženit" ! - hlavně to chce poznávat nové lidi a pokud žijete mimo město - tak moc příležitostí není.

dam®
hodnocení

0x

Znám, nemožnost pohlazení, kontaktu, jenom držení za ruku chýbí, kdyby jenom. Pro dokreslení venku prší...debil Splín funguje...Nejsi alkoholik ani dřevořezbář, do hospůdky pokecat - daleko, a když - tím o to dále zpět.../slovenské tango - tri kroky tam a čtyry zpeť/. Nechceš. Tvůj pes (máš-li) na tě kouká ve smyslu: "Co se děje", vnímá tvou nenáladu, dává ti najevo soudržnost chtěním mazlení, ale to není ten kontakt který potřebuješ, nemá 36.6 lidského příjemna, zklidnění, snídaně a taky požadavek nabroušení tupého nože. Nevím v kterých kopcích žiješ, zkus se nebát nahlas pozdravit sousedy. V panelácích chtějí mít všichni ploty pro aspoň malinkaté soukromí, když už "v tom betonu" nahlas žijí se vším všudy, kdy slyšíš v kterém patře je průjem nebo které dítě přišlo se špatnou známkou. Zjistils, žiješ bez plotu, sám, tak zdvihni to své tělo a pozdrav davy, taky se možná utvrdíš o své dobré volbě, možná je i náhoda

pirko
hodnocení

děkuji za rady - ano, i tato poradna je jednou z cest, člověk se tu cítí mezi přáteli, proto mě napadlo, jestli by se nedalo něco podniknout i pro "osamělé duše" mezi námi - třeba nějaké setkání? víkendový pobyt někde v kempu? bylo tu už někdy něco takového? a jak to dopadlo?

Jo, pár pokusů už tu bylo, ale vždycky to nějak vyšumělo do ztracena :(. Hlavně kvůli vzdálenosti mezi zůčastněnými. Ale pár zdejších lidí se s někým osobně setkalo. Možná, kdyby se našel schopný organizátor...

pirko
hodnocení

díky :) myslím, že by to stálo za úvahu, pochopitelně až se oteplí, asi né jenom na kafe, aby to stálo za tu cestu - příklad: vím o malém kempu v podkrkonoší, chatky, místo na stany, ceny lidové, pěkná příroda kolem - jenže by se to muselo zarezervovat (asi jako všude) a co když pak nikdo nedorazí? *nevi* v tom je asi ten kámen úrazu, že? ...nebo, možná by někdo věděl o něčem podobném např. v Jižních Čechách - jeden večer by se mohli rádci sejít a dál už by si každý dělal co chtěl... takový víkendový pobyt v pěkném prostředí s možností seznámit se s ostatními - bylo tu už něco takového? mělo by to šanci?

doplněno 26.01.16 11:22:

omlouvám se - tyhle úvahy sem nepatří... ale třeba to někoho inspiruje ;)

culdabulda1*

pírko-

- proč se omlouvat - já kdybych byla osamělá, tak bych možná začala právě tady, protože sem chodí dost sympatických lidí, kteří mají přinejmenším zájem alespoň poradit. A docela věřím, že se zde některým lidem podařilo i seznámit.

hodnocení

0x

Seznamky bych moc nepreferovala. Zvláště, pokud nejde o vztah, ale spíš o přátelství. Bývá tam často mnoho kliček.

Pokud hledá kamarádku, nebo kamaráda, opravdu jako přátele, hledala bych podle koníčka.

Chodila jsem dálkové pochody. Občas se zastavila, posvačila. Kdybyste viděli, kolik lidí mě došlo, kolik lidí jsem došla já. Nikdo kolem neprošel bez povšimnutí.

"Potřebujete něco? Nebo jen odpočíváte? " Prostě nikdy nikdo nikoho nenechal ve štychu. Mně bylo tehdy okolo 30 let a mí přátelé byli občas i důchodci. Věk nebyl na překážku, spojovalo nás něco jiného. A bylo to krásné. Já si občas myslela, že už nemůžu dál a když jsem viděla pána o 30 let staršího, jak si vesele vykračuje, pokaždé mě to zase nahodilo.:)

Pokud má pán psa, může hledat přátele mezi chovateli, majiteli. Ti mají nejraději rozhovory o svých čtyřnohých miláčcích. Společné procházky, popovídání a bude mu určitě líp.

Než nějaké pofidérní seznamky, určitě bych hledala podle svých zálib. Takoví lidé si pokaždé padnou do oka. *placni* Jaga.

pirko
hodnocení

děkuji za snahu poradit, zkusím mu předat alespoň kontakt sem - člověk, co se vyzná v počítačích, se tu možná bude hodit...;) jinak je to bohužel introvert se zájmy, které se špatně sdílejí - hodně čte, kouká na filmy, hraje počítačové hry, psa nemá... ale nesedí jen u PC - hodně jezdí do přírody, ovšem sám a mimo cesty... přesto vím, že by společnost uvítal, i se snaží občas někoho oslovit, ale má takový zvláštní styl intelektuálského humoru, co lidi moc nepochopí... člověk ho musí poznat blíž, jinak se zdá divný... ještě mě napadla možnost pobytu s nějakým programem, ale jazyky asi ne, co tak jiného? je mu 55, sporty nic moc... díky :)

eulalie*

Pírko, sem na poradnu chodí hodně lidí i z toho důvodu, aby nějak sdílelo svůj volný čas... každého ho to nebaví chodit do hospody apod.

pohanka*
hodnocení

0x

Ale na seznamkách jsou seznámení nejen za účelem flirtu, sexu apod. Jsou tam seznámení jako kamarádství, nebo pouze dopisování.

Nechtěl by pán chtěl v létě pronajmout místnost někomu k rekreaci, staršímu páru, osamělému důchodci? Stejně starému pánovi v invalidním důchodu, se společnými zájmy. Večer udělat ohníček, opéci buřtíky, popovídat o životě. Nyní se seznámit, za půl roku si něco napíší a poznají /prověří/ a potom může přijít pozvání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]