Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,z Úp mě poslala s doporučenkou kvůli nabídky práce,osobně jsem se dostavila za p.vedoucí,které jsem po slušném pozdravení předložila doporučenku,první její reakce,máte praxi v kuchyni,má odpověď pravdivá-ne.Po této odpovědi p.vedoucí začla v restauraci bezdůvodně po mě řvát,že proč jí otravuji(v restauraci bylo spoustu lidí),když nemám praxi a hodila na barový stůl tuto doporučenku a chtěla odejít za bar...asi do kanceláře,ozvala jsem se,že mě poslala paní z ÚP,že musím donést nějaké vyrozumnění..v tom se otočilaa řekla mi,že mi tam musí napsat,že jsem práci odmítla,což není pravda,takže jsem doporuřenku vzala a šla na úp vysvětlit co se mi stalo..než jsem dojela..cca-1h,vedoucí volala mé úřednicí z úp,že se omlouvá,že jí tam chodí jen pro razítka a že mě vezme..a zaučí mě,semnou na úp sepsala protokol a znovu mě odeslala s novou doporučenkou na toto místo! Můžu tuto práci odmítnout,nedovedu si představit,že bych měla s tímto člověkem být v práci,za další,nemám žádnou praxi s kuchyní,a nejhorší,že je tam 2smenný provoz na odpolední až do 24h,kdy mi první tramvaj k bydlišti jede 00.59,takže bych skoro hodinu v noci byla sama v centru Ostravy.Co můžu udělat,poradí mi někdo?
Souhlasím s Jethrem,
vedoucí, který dokáže uznat chybu a omluvit se,
podle mne není špatný vedoucí.
Vhodnou práci (práci, na kterou ÚP vystavil doporučenku), může uchazeč o zaměstnání odmítnout pouze z vážných důvodů podle zákona o zaměstnanosti (viz odkaz níže).
Odmítnete-li práci bez vážného důvodu (dopravu ze zaměstnání v městě s MHD ani směnnost provozu podle mne ÚP neuzná za vážný důvod), vyřadí Vás ÚP sankčně z evidence. Nová evidence by byla možná až po šesti měsících, kdy byste si musela sama hradit zdravotní pojištění (1.337 Kč měsíčně).
Vážně důvody (zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, § 5 písm. c)
Dobrý den,děkuji za odpověď,ano to já vše vím,takže může každý podnikatel jednat s lidmi,jako s onuci,pak si uvědomí,že by mohl mít i problém,protože jsem byla z úp doporučena,rychle se omluví úřednici-omluvit by se měla za to chování si myslím mě.Nikoho nezajímá,jak mi bylo trapně v restauraci plné lidí,když po mě bezdůvodně řvala,myslím si,že mě měla pozvat do své kanceláře a projednat v soukromí,né na place u baru před lidmi a vykázat mě se slovy neobtěžujte mě a hodit mi papír na bar,taktak jsem ho zachytla,aby nespadl na zem! Tohle jednání nepřísluší inteligentnímu člověku,který žádá úp o zprostřed.práce.Máte pravdu,že v městě s MHD to ÚP neuzná,jen vám chci říct,že slušný člověk do centra v Ostravě nejde k večeru,ze strachu,od restaurace na zastávku je 15min.cesty,kde vím,že tam nepotkám v noci člověka..jednou jsem jela před půlnocí z vlak,nádraží,kde nastupovali jen feťáci,opilci,ten strach-45min.v tramvají až domů si neumíte ani představit..jsem starší paní,sama a bojím se,poprosila jsem úřednici,aby mě tam z tohoto důvodu znovu neposílala,prý to důvod není,a když jsem se zeptala,že když se mi něco stane,někdo mi ublíží,přepadne v noci..tak mi řekla,že bohužel s tím nic neudělá! Takže do pátku se musím znovu s doporuč.dostavit,a teď jak dál,to by mi napsala,že jsem odmítla...
Nepřekrucujte prosím má slova.
Nenapsala jsem, že se podnikatel se může chovat tak, jak popisujete.
Proč jste ji vlastně nepožádala o rozhovor/pohovor v klidu/v kanceláři?
___
Rozumím Vašim pocitům i obavám z návratů ze zaměstnání v nočních hodinách,
ale ani jedno není vážným důvodem podle zákona o zaměstnanosti.
Zkuste si důvody pročíst (odkaz jsem Vám dala výše), možná byste mohla některý použít.
_____
Pokud Vám to vyjde a zůstanete dál v evidenci ÚP, vyhledejte si vždy tak dva až tři dny před schůzkou se zprostředkovatelkou na webu ÚP volná místa a požádejte zprostředkovatelku alespoň jeden (lépe dva) den/dny předem e-mailem o doporučenky na vybraná místa (vybírejte vždy cca 4 až 5 míst a do e-mailu vložte odkazy na konkrétní pozice). Předejdete tak doporučenkám na místa, která Vás nebudou zajímat. Zprostředkovatelce ušetříte trochu práce, takže by Vám mohla (měla) vyhovět (na některých pražských pobočkách to funguje).
_____
Kdyby Vám to nevyšlo: Kolik nočních směn by bylo v měsíci? Nemohl by Vás někdo vyzvednout?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.