Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od 1.12 poprvé v práci- nárok na dovolenou?

Od: filadephia* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. 1. prosince jsem nastoupila do mé první práce. Kdy mám právo na dovolenou? První měsíc je to myslím dva dny ale jak je to poté? Může mi to tu někdo rozepsat? Děkuji za ochotu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Za prosinec Vám vznikl nárok na dovolenou za odpracované dny ve výši jedné dvanáctiny

roční výměry dovolené za každých 21 odpracovaných směn. Prosinec 2015 měl 21 pracovních

dnů + 2 státní svátky » za rok 2015 Vám vznikl nárok na 2 dny dovolené.

___

Nárok na roční výměru dovolené za rok 2016 Vám vznikne po odpracování 60 pracovních směn.

Pro účel dovolené se za odpracované posuzují i státní svátky, za něž náleží náhrada mzdy/platu, nebo za které se mzda/plat nekrátí, čerpání dovolené, doba léčby při nemoci z povolání nebo pracovního úrazu a čerpání mateřské dovolené.

___

Zaměstnavatel může čerpání dovolené umožnit i před vznikem nároku na dovolenou za předpokladu, že podmínka

pro vznik nároku (odpracování 60 směn) bude splněna do konce kalendářního roku nebo do skončení zaměstnání.

___

V létě podle mne budete moci po dohodě se zaměstnavatelem (čerpání dovolené určuje on)

čerpat celou dovolenou, nikoliv jen 12 a půl dne.

doplněno 25.01.16 15:58:

K dovolené za prosinec: Nárok na dovolenou vznikl,

pokud jste odpracovala alespoň 21 pracovních směn.

filadephia*
27.01.16 11:50
hodnocení

hodnocení

4x

Tady je to popsáno.

hade, není co dodat, snad jen 1*

filadephia*
hodnocení

Moc děkuji. Chápu to tedy dobře, že například na konci června budu mít nárok na 12 dnů dovolené? Celkem dovolené za klendářní rok mám 25 dnů. Děkuji.

Zkuste použít tuto kalkulačku.

filadephia*
hodnocení

Jste úžasný, moc děkuji. Přeji krásný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]