Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev ve stolici

Od: lurdo odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

již delší dobu mám občasnou krev ve stolici.
Je pravda, že jednu dobu jsem se snažil vždy ráno zajít na velkou potřebu a snažil se ji vykonat ikdyž se mi nechtělo.
Nyní již asi měsíc se již o vykonání potřeby ráno nesnažím na silu, jen když se mi alepspoň trošku chce.
Občas se mi ale stane, že mám ve stolici trošku krev.
Chtěl bych se poradit co si o tomto myslíte, zda je nutné navštívit lékaře nebo to může být normální stav?

Děkuji, pěkný den

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Příčin může být více. Může jít o poškozený (prostě prasklý) konečník, může jít o křečové žíly (hemoroidy), může to být ale i problém ve střevech (nejspíš tlustém). Nechte si udělat test u svého lékaře, ten vás při případném nálezu odešle na kolonoskopii. Není to věc příjemná, ale při současné četnosti pozitivních rakovinných nádorů právě v tlustém střevu, je lepší včas být ve střehu. Tak asi tak.

buss
hodnocení

1x

Švihat k doktorovi zavčas! Zde se to neléčí.

hodnocení

1x

Jde o to, zda máte krev "ve stolici", nebo "na stolici", dále jakou má barvu. Jasně červená krev na povrchu stolice bude od hemoroidů, příp. nějaké trhlinky v konečníku. Krev ve vstolici je třeba vyšetřit vždy. Test na okultní krvácení Vám dá obvoďák a uděláte si ho doma sám, jen ho pak odnesete lékaři zpět. Je dobré si čas od včasu ověřit, že vše funguje jak má a ten klid za to stojí.

hodnocení

0x
Dobrý den i Vám :)
Samozřejmě,že to normální stav není.
Ve stolici krev nemá co dělat !
Běžte prosím k lékaři.

culdabulda1*
hodnocení

0x

krev ve stolici může znamenat i rakovinu tlustého střeva.

daniel*
hodnocení

0x

Krev ve stolici rozhodně není dobrá a tělo vám dává velmi jasně na jevo že se děje něco vážného co by jste měl začít řešit.

Běžte neprodleně k lékaři.

Takových to nic není, to se přejde a vyleží jsou plné hřbitovy

lurdo
hodnocení

Děkuji, zajdu si k lékaři pro jistotu, mám jen starch z té kolonoskopie, kéž by mi dal jen nějaký test jak píšte, že si ho udělám sám doma.

culdabulda1*

lurdo -

- znám jednoho, který měl taky strach, k doktorovi nešel, teprve, až začal fest krvácet - no a nedávno umřel - nebylo mu ani 50 let. Znám taky asi dva takové, kteří šli zavčas a jsou tady v pohodě dál. Záleží jen na Vás.

doplněno 24.01.16 22:10:

- fajn - držím všechny palce - určitě napište !

lurdo
hodnocení

Dám na Vás, k lékaři si zajdu ať už se děje co se děje, chci být zdravý.

Poté napíši jak jsem dopadl, držte palce, děkuji za oporu.

daniel*

uvidíte co vám budou dělat, je možné že vám žádnou kolonoskopii dělat nebude, jestli se stydíte tak není důvod lékař toho vidí deně několik a ani to neregistruje, příjemné to asi nebude, no což jste chlap nezbývá než zatnout zuby a zvládnout to ..

mp*

A kolonoskopie, alespoň jak jsem jí poznal já asi před 10ti lety, byla, na to jak jsem se bál, úplná sranda.

Klonoskopie je nepříjemná, ale ne zas až tolik; pro mne byla nepříjemnější příprava, kdy se musí vyprázdnit střeva, aby doktor vůbec něco viděl. Ale přežit se to dá. Test na okultní krvácení je bezbolestný a od padesáti let ho hradí pojiš%tovna v rámci preventivní prohlídky.

mp*
hodnocení

0x

K tomuto tématu jsem někde četl, že záleží na barvě vyloučené krve. Pokud je světlá červená, nemusí to ještě nic znamenat. Jen nějaké prasklé žilky. Varovné znamení je prý tmavá krev, tam už je prý nutno tomu věnovat značnou pozornost. Nakonec každý cítí, jak se cítí. A když něco nehraje, tak návštěva doktora určitě nic nezkazí. A ještě snad existují nějaké papírky na indikaci krve ve stolici, ale to přesně nevím.

lurdo
hodnocení

Dobrý den,

jak jsem slíbil, tak píši. Byl jsem u svého obvodního lékaře, ten mě poslal na chirurgii, tam mi nic nezjistili, tak jsem zase šel k obvodnímu a ten mě objednal na kolonoskopii, tak jsem zvědav jak tam dopadnu.

Poté zase napíši.

culdabulda1*

- tak držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]