Zdravím, má někdo zkušenosti s kouřením dýmky? Přemýšlím nad tím, že bych to zkusil.. Četl jsem, že kouř z dýmky se správně nevdechuje, což mě zaujalo. Je tedy zdravotní riziko menší, než u cigaret, doutníků atd.? Jsem v tomto ohledu naprostý laik a proto žádám někoho zkušenějšího o radu. V podstatě mě zajímá jen ta bezpečnost.. jestli je dýmka stejný humus jako cigareta, tak to ani zkoušet nehodlám..
Kouř z tabáku obsahuje mnoho škodlivin. Je téměř jedno, že ho budeš vtahovat jen do ústní dutiny. I sliznice v ústech bude přijímat to nežádoucí. Ani nezačínej, nebudeš muset mockrát zkoušet přestat. Největší kravina mého života bylo kouření. Přestal jsem ze dne na den před osmnácti lety. Jeden z nejlepších dní mého života. Dobře, že ses zeptal. Vydrž. Odolávej.Držíme ti palce.
Labxu-zdravotní riziko je stejné,až budete kouřit cokoliv-cigarety -vysoká pravděpodobnost rakoviny plic,dýmka,doutník (oboje se nešlukuje) stejně vysoká pravděpodobnost rakoviny dutiny ústní!
Tak díky všem za odpovědi škoda, docela mě to láká.. tak teď mám 2 možnosti, jak na to zapomenout. Buď odolávat tak dlouho, až mě to přejde, nebo to do sebe natahat takovým způsobem, že mi bude ještě týden špatně.. pak se na nějakou dýmku v životě už ani nepodívám...
Nedělej to! Rakovina jazyka hltanu je mnohem horší, než rakovina plic. Vydrž, nekuř! Když jsem přestala kouřit já, po třiceti osmi letech, dokážeš to i ty! Držím palec!
doplněno 24.01.16 18:30:
Ahááá, tak s tím nezačínej! Všichni, kdo jsme kouřili, jsme si říkali, že jednou za čas si dáme cígo. A pak, když jsme přestávali, pak jsme si zase řekli, že jednou za čas. A byli z nás závisláci! Je mnoho větších a lepších zážitků, než je kouření, ať už dýmky nebo cigaret.
labxu
Musím prostě odolat, no.. Tak oproti kuřákům, kteří se snaží přestat, mám jednu velkou výhodu.. a to, že já ještě kouřit nezačal ale docela by mě zajímalo, co je škodlivější. Jestli jeden den dýchat městský "vzduch", nebo si jednou za měsíc zabafat dýmku..
No dýchat čistý vzdych. Ono je to různé,jeden bývalý kolega-astmatik- po návratu (dlouhé roky pracoval v hl.m.Praha) domů (JH) dopadl tak,že se mu hoooodně zhoršil stav a trvalo to takových pět roků než se zase stabilizoval do stavu téměř stejného jak před návratem domů!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.