Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lecite afty v ustech?

Od: mantinek556 odpovědí: 10 změna:
Dobry vecer,udelal se mi presne v koutku v puse velky bolavy aft,k tomu jsem pako ho jeste omylem do nej nechtene kousl…je na kraji uvnitr ust a boli to jako blazen kdyz jim,piju co byste mi tak poradili jak lecite vy afty v ustech?:) diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já na to trpím, je to nedostatek vitaminu B, který bohužel nesmím. Pomáhá mi Florsamin, potřeš si to tím několikrát denně tyčinku co se používá do ucha, můzeš to na něm i přidržet, a mimoto s ktou vodičkou klokat.

hodnocení

1x

Velice účinný je Tea tree oil, afty zklidní také borax.V lékárně se dají sehnat různé přípravky a bez předpisu: Mundisan gel, ústní voda či gel Aloclair, ústní voda Tantum Verde, roztok Herbadent, Urgo afty a mnohé další. To co pomáhá jednomu člověku, bohužel nemusí druhému, proto je léčba aftů velmi individuální.V lékárně je dostupný v malé tubě gel s Aciclovirem - což je přesně ten vir, který afty způsobuje.Léčbu urychlíte cucáním B panthenolu, užívání vitamínů B, selen, zinek, případně hořčík. Dbejte na zvýšenou pozornost dutině ústní. Jestli trpíte na afty, jsou pro vás vhodné bylinkové pasty jako například Paradontax a pečlivé vyplachování dutiny ústní ústní vodou.Kloktání, či cucání šalvějových pastilek..
Při vážnějších stavech se nevyhnete návštěvy lékaře, který vám předepíše Herpesin nebo Aciclovir v tbl

host*
hodnocení

1x

Zubaři prý na afty dávají nějakou voňavou vodičku, snad nějaký výluh z hřebíčku, nebo nějaký hřebíčkový olejíček.

Možná by stačilo mezi dáseň a tvář vložit hřebíček (koření) a cucat...? V turistické lékárničce daleko od doktora nebo zubaře je hřebíček docela dobrá volba.

Máte pravdu hřebíček čas od času chroupu v puse. Je to sice hnus, ale perfektní prevence a dezinfekce ústní dutiny a také pomáhá s trávením.

hodnocení

0x

Nebereš nějaké léky? Nejedl jsi ananas nebo něco nezvyklého? *hej*Já, za svoji osobu bych si zítra v sámošce koupila mezi čaji, heřmánek, ale raději šalvěj a uvařila čaj, kterýn bych pusu vyplachovala. Ještě dne stačí černý čaj. Ten také dezinfikuje a léčí. Ne příliš silný, tmavý.

hodnocení

0x

Afty se zatím bohužel nedají nijak vyléčit, jde potlačit bolest různými preparáty, ale nezbavíte se jich, dokud sami neskončí. Aft obvykle trvá týden + - a prostě ten týden ho v puse budete mít a trpět. Lékaři ví, že afty způsobuje virus, ale neví, jak ho účinně léčit. Afty zaútočí, jakmile jste trochu oslaben, máte zrovna slabší imunitu, spouštěč je většinou stres. Já na afty trpěl celý život. Je zajímavé, že teď je mi 31 a afty z ničeho nic samo od sebe přestaly. Občas se objeví, ale minimálně.

Od té doby, co jím denně stroužek česneku, užívám Lichořeřišnicové kapky, do čaje dávám jen med nebo melasu afty prostě zmizely.

slvc
hodnocení

0x

Slivovice do huby na 5 minut dvakrát denně a je po aftech.

Ale nepovídejte nesmysly. Slivovice, tedy alkohol pomůže znecitlivět bolavé místo v puse, ale nikdy aft nevyléčí.

andri*
Pořádně vypálit červa se říká ta slivka...
Vyzkoušela jsem mnoho mastí a gelu a opravu účinný a hned je Kamistad.Pomáhá,znecitlivění hned a za den máte po aftu.

achci*
hodnocení

0x

Co třeba Hermelin si nemel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]