Může to být HIV průběh?

Od: Datum: 23.01.16 10:23 odpovědí: 8 změna: 23.01.16 14:04

Ahoj Lidi

Přesně před 23 dny jsem měl nechráněný sex, podlehl jsem choutkám. Bohužel bez ochrany. O prád dnů později jsem se dozvěděl že osoba by mohla být HIV pozitiv.

18 dnů po styku mi začalo být divně. Bolest hlavy, únava, trochu malátnost. Bolest hlavy tak nějak do dneška ustala, jen malátnost je. Do toho mám rýmu, ucpaný nos, je mi celkově blivno. Na testy si zajdu, ale až po době kdy se to bude dát prokázat. Jen se chci zeptat zda si nákaza HIV může takto projevit. Horečku nemám, teplota stále 35.5 až 36.1, uzliny jsou OK, podpaždí také,třísla také. Nevím jaké průběhy to má když se člověk nakazí. Stále čekám až se rozjedou teploty a bude hotovo. Na chřipku jsem nikdy moc netrpěl, když ano tak cca 2 dny a byla pryč. Každopádně svého činu lituji a pokud to dopadne dobře, tak už nikdy BEZ. Tento stres člověka vyléčí asi nejlépe.

Díky za případné odpovědi


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.01.16 10:32
avatar

Zdravím. V průběhu 2-6 týdne se objevují příznaky připomínající chřipku. Přečtěte si zde, ale víc se dozvíte až po testech.

http://old.aids-pomoc.cz/ca_priznaky_hiv.htm

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.01.16 10:32
avatar

Pochybuji, že by se takhle rychle virus projevil... i když příznaky mohou být. Virus, ten se většinou zapouzdří a vyčkává. Že by se takto choval po 18ti dnech se mi moc nezdá. Spíše to vidím na klasickou Chřipku, protože jsem četl, že teďka řádí, a že se v nejbližší době rozjede Chřipková epidemie.

Na testy si každopádně dojděte. Přeji Vám mnoho štěstí a málo nechráněného sexu s ženskými, o kterých sotva znáte jméno.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ivik®
Datum: 23.01.16 14:04
avatar

Tazatel neuvádí pohlaví osoby,klidně to mohl být mužský, u kterého sotva znal jméno :(

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.01.16 10:56
avatar

Inkubační doba nemoci je 2-6 týdnů, objevují se trochu závadějící příznaky, která se spíše podobají chřipce to je akutní infekce virem HIV po krátké době příznaky odezní a nemoc přechází do latentního stádia, tedy zdravotní stav nemocného se podobá normálnímu, je mu dobře ovšem po této době dojde k celkovému zhroucení imunitního systému tedy AIDS, ta doba mezi HIV a AIDS je u dospělého asi 10 let může být méně i více. V době latentního stavu jste samozřejmě HIV pozitivní a stavy kdy vám je dobře a špatně se "záhadně" střídají a samozřejmě sex s vámi je nakažlivý.

HIV se zjištuje z krevních testů, zjištuje se tak že tělo produkuje protilátky proti viru HIV, protilátky se však vytvoří až určitou dobu po nákaze obvyklá doba cca 4-6 týdnů.

Bohužel součastná věda nedokáže AIDS vyléčit ale dokáže jeho průběh a propuknutí zpomalit, dojde-li ke zjištění nemoci brzy a zahájí se okamžitá lečba, může i člověk s HIV prožít dlouhý život bez toho aby se AIDS kdy vůbec projevil.

Je obdobý chřipek a různých viroz, takže je dost možné že vám vlastně nakonec nic vážného není, určinou podstatnou část může vytvořit také takový placeboefekt - ať tak či jinak určitě si zajděte na krevní testy na HIV, do výsledků s testy se sexu samozřejmě vyhněte. Držím palce snad to nic nebude.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.01.16 10:59
avatar

Chyba už se stala, to nemá smysl rozebírat. Ale nemyslím si, že by to byly příznaky toho, že jste se opravdu nakazil, ale právě toho stresu a zvýšené pozornosti. Kdybyste se s tou osobou nevyspal, tak byste obyčným příznakům chřipky ani nevěnoval pozornost. Samozřejmě navšívit doktora a vysvětlit jemu a podstoupit testy. Do té doby nepanikařit. Z 99% to nic není, ono to také není tak jednoduché, abyste se nakazil. Muselo by se to dostat do krve a to přece víte, jestli jste měl nějakou oděrku někde.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jirka025
Datum: 23.01.16 11:17

Ano, jak se přenáší vím, není to snadné, a někdy to snadné i je. Abych popravdě řekl, psychyka dělá opravdu hodně. Po 14 dnech jsem měl knedlík v krku "jako hovado", následně mám teploměr v podpaždí asi 20X za den, neustále se prohmatávám, prohlížím před zrcadlem. Hlídám každou banalitu. Stres je. Je pravda že chuť k jídlu je zatím obrovská, dokonce jsem byl včera i na pivku. Přišlo mi že po požití alkoholu se mi dost ulevilo. Zmizel mi najednou knedl z krku a malátnost jakoby zmizela na dobu vyprchání piva. Jestli později neumřu na rozvinutou HIV infekci v podobě AIDS, tak umřu do té doby na totální psychické vyčerpání z toho stresu. Děkuji za odpovědi. Pokusím se napsat výsledek, alespoň by to mohlo někomu posloužit do budoucna jako vodítko..


doplněno 23.01.16 12:26:

omlouvám se za tu hrubku ve slově psychika. Mezi čekáním nad projevem nemoci se pokouším něco dělat. Když se soustředím na něco co mě baví (koníčky atd) tak se mi uleví. Nevím jestli to svádět na ten stres. nevím jestli psychický stav mě dokáže natolik odbourat že se cítím malátný, každopádně alkohol odbourává stres. To je další věc nad kterou přemýšlím. Pokud by mi mělo být zle tak zda by mi mělo být zle neustále, tzn i po požití alkoholu. To jsou otázky které nikde nevyčtu. Před půl rokem jsem byl na krevních testech z obav z rakoviny,jak tu někdo zmiňoval. Měl jsem neustále knedlík v krku a sváděl jsem to na závažnou nemoc. Když mi doktor řekl dobré výsledky tak knedl z krku zmizel. :)Každopádně děkuji..

Datum: 23.01.16 11:25
avatar

- no psychika je mocná čarodějka - já jsem si takhle vsugerovala nádor v hlavě a všechny příznaky tomu nasvědčovaly - nezbyde než počkat na testy. Držím palce.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.01.16 11:57
avatar

No vidíte, to pivko pomohlo proto, že Vám trocha toho alkoholu odsunula stres do pozadí. Alkohol je mocný čaroděj. Pokud se s ním jenom občas kamarádíme, pomůže. Ale běda tomu, kdo mu propadne...;)


doplněno 23.01.16 12:04:

Koukám, že jsem nevědomky použila stejný příměr jako Culda...:-D


doplněno 23.01.16 12:05:

A obojí je pravda pravdoucí...

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.