Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP(dohoda o provedeni prace)

Od: deninibi odpovědí: 4 změna:
Potrebuji poradit, od nekoho kdo se v tom vyzna lepe, nez ja...samozrejme, ze se zeptam pak vedouci, at mam jistotu, ale momentalne mi to tak srotuje v hlave ze mi to nedalo a musim se zeptat...
Dnes jsem zacala pracovat na DPP a pani vedouci mi rikala, ze si mam hlidat hodiny, ze za ten rok nesmim presahnout 300hodin, coz medocela vydesilo, na brigadu jsem chtela chodit casto a pravidellne po cely rok, ale s takovou mam odrobenych 300h za par...taky mi to nesedi, protoze rikala, ze plat se zvysuje tem co jsou sikovni a chhodi porad...ale vzdyt rychle tim padem presahnou tech 300h ne? Vedouci mluvila, ze si to mam hlidat a zze pak jde DPC, ale nemela jsem cas se ptat,bylo moc prace...tak nevite nekdo, jak to chodi? Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

1x
Ano je to tak, na DPP za kalendarni rok max. 300 hodin, vydelek 0.00nic a pokud nejste student tak si platite zdravotni pojisteni sama, dojizdeni apod. Ve finale na tom prodelate. Maximalne se domluvit a udelat za dva mesice 2x150 hodin aby mel clovek alespon trosku nejakou vyplatu.A pak budto jina smlouva a nebo jiny zamestnavatek.

hodnocení

0x

hlídat si to musí, především, vaše vedoucí. ta je za to zodpovědná

na DPP nemáte plat, ale odměnu.

ano, pokud odpracujete 300 hodin, mohou s vámi uzavřít třeba DPČ. to mohou, ale klidně hned. jen je to pro zaměstnavatele "dražší". i tam je počet odpracovaných hodin omezený. tuším na 20 hodin týdně (v průměru).

iz*
hodnocení

0x

Na základě DPP můžete pro jednoho zaměstnavatele odpracovat v kalendářním roce maximálně 300 hodin.

Pokud byste u tohoto zaměstnavatele chtěla pracovat dál,

muselo by to být na základě DPČ (max. 20 hodin týdně) nebo na základě pracovní smlouvy.

Klidně můžete uzavřít další DPP (i souběžně) s jiným zaměstnavatelem.

Pozor,

prohlášení k dani z příjmu nesmíte souběžně podepsat u dvou nebo více zaměstnavatelů.

mp*
hodnocení

0x

Přesně tak, jak píší předchozí. Ty hodiny si musí hlídat zaměstnavatel, pokud to přetáhne (těch 300 hodin za kalendářní rok), tak s tím bude mít problémy, pokud mu na to při případné kontrole příjdou. Je fakt, že tento druh smlouvy je vhodný třeba pro studenty, za které platí pojištění stát. Jinak opravdu si musíte sám(a) platit zdravotní pojištění, pokud teda výdělek nepřesáhne 10 tisíc korun za měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]