Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení o neuplatňování slevy na dítě

Od: tomkk® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

máme se ženou dvě děti a slevu na dani na ně uplatňuji já. Účetní mého zaměstnavatele chce po mně, stejně jako minulý rok, potvrzení od manželčina zaměstnavatele, že manželka slevu na dani neuplatňuje. Manželčin zaměstnavtel je Ministerstvo zemědělství a jejich účetní z Prahy na žádost o potvrzení, že manželka slevu neuplatňuje dost arogantně odepsala, že žádné potvrzení není potřeba, že to loňské má "neomezenou platnost". *sok*

Tak bych potřeboval ideálně nějaký odkaz na paragraf, kterým bych jednu z těch dvou mohl utlouct. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Paragraf vám nepovím, ale v loni jsme v rodině řešili stejný problém. Osoba jenž neuplatňovala slevu na dani napsala "Cestné prohlášení", že slevu neuplatňuje, že loňské potvrzení má neomezenou platnost, uvedla tam zaměstnavatele a tel. na osobu, která potvrzení odmítla vydat. Jen jsme doufali, že to bude dostačující. Zda si to zaměstnavatel ověřoval či nikoliv, nevíme. Prošlo to, nikdo nás již nekontaktoval.

slzicka*
hodnocení

0x

Čestné prohlášení projde.

doplněno 22.01.16 21:05:

Musí ho napsat ten co neuplatňuje.

hodnocení

0x

u nás podobný problém. Já dávla od manželčina zaměstnavatele toto prohlašení loni. Takže letos už nemusím ani nikdy více?

vilik*
hodnocení

0x

V naší firmě taky potvrzení platí neomezeně, pokud není uvedena doba, na kterou platí, například do 31.12. konkrétního roku, nebo že platí pro rok x. Jiné by to samozřejmě bylo, kdybyste třeba měnili zaměstnání. Ve vašem případě byste neměl mít problém. .Řešil bych to předáním kontaktu na účetní vaší manželky, ať se s ní dohodne sama. Třeba to může brát jako bezplatné školení:).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]