Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
existuje u ČD nějaká možnost vrátit v eshopu zakoupenou neprojetou jízdenku? Do nedávna vraceli z důvodu nevyužitého jízdního dokladu alespoň 50% částky , pokud jsem tuto reklamoval do 23:59 prvního dne platnosti. Poté byla zablokována, abych ji nemohl ještě v ten den použít.
Nyní mi to hlásí, že je nutno vrátit nejpozději den před oním prvním dnem platnosti.
Když srovnám reklamační podmínky u konkurence, tak zpravidla akceptují vrácení do např. 5 či 15 minut před odjezdem ze stanice.
Tzn. jak jednou u ČD v den jízdy koupíte jízdenku, tak máte smůlu a nevrátí vám zřejmě nic, byť by to byl "kredit" na in-kartu.
Existuje tedy ještě nějaká možnost vrácení eshopové jízdenky z důvodu nevyužití v první den platnosti?
Děkuji.
Já to chápu tak: cestující jízdenku využil, ovšem nepřišel během jízdy průvodčí, takže jízdenka není označená. Cestující se pak snaží ji vrátit zpátky s tím, že necestoval, že ji nepoužill. Nemyslím to na Vás, že byste chtěl šidit ČD, ale kujóni se najdou všude. Proto si myslím, že je možné vrátit jízdenku nejpozději den předem. To totiž ještě nemohla být použitá /nesouhlasí datum/. Možná, že se v ČD s podobnými podvůdky setkávali a tak to vyřešili takhle. Pokud ji vrátíte den předem, je jasné, že jste na ni skutečně nemohl cestovat. Jaga.
Je to jen moje domněnka, u dráhy jsem nikdy nepracovala, omlouvám se, jestli tady bájím...
O žádné šizení nešlo - jízdenka byla zaplacena, připravena pro případnou kontrolu. To, že průvodčí nepřišel, není můj problém, ani z přepravního řádu povinnost ho vyhledávat.
Tak jako když nastoupím v neobsazené stanici, tak nejsem povinen hlásit průvodčímu sám od sebe a nabízet mu, že zaplatím jízdné ve vlaku bez manipulační přirážky.
Někteří tak jezdí léta. Pokud přijde průvodčí, tak až pak nahlásí, že jedou z neobsazené stanice, byť jedou ze stanice, kde pokladna je Pokud průvodčí nepřijde, tak jedou SKUTEČNĚ zdarma.
V mém případě by šlo o jízdu s 50 % slevou
Moje starší zkušenost. Je to ale už několik let.
Ráno sem si koupil jízdenku na vlak ČD kterou sem díky náhodnému odvozu autem nevyužil. Zašel sem odpoledne na nádraží a chtěl ji vrátit. Dali mi tenkrát nějakej formulář kde sem napsal důvod (už si nepamatuju co sem tam napsal) nenastoupení jízdy a po srážce (myslím že to bylo 20%) mi zbytek peněz vrátili.
Ano v nástupní stanici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.