Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce bank. účtu v insolvencnim řízení

Od: janek* odpovědí: 5 změna:
Ahoj cca před 3 měsíci mi exekutor zablokoval bankovní účet. Jenomže teď mi bylo povoleno oddluzeni a chci se zeptat jak je to s bankovním účtem po zahájení insolvence?
Disponibilní zůstatek mi ukazuje 0.00kč a účetní zůstatek mi ukazuje 5570kč. Tak částka mi byla blokovana z důvodu exekuce .
Chci se zeptat jestli po zahájení insolvencniho řízení mu blokovana částka půjde vybrat či nikoliv.děkuji za radu
P:nestojím o trapné komentáře

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rudolf*
hodnocení

1x

To co píše uživatel dannys vůbec nečtěte, ani nevím, jaká z jeho dvou vět je absurdnější.

Odpověď na Vaši otázku nemůže být jednoznačná, neboť se praxe ins. soudů liší.

Pokud Vám bude schváleno oddlužení splátkovým kalendářem, měla by Vám být dle mého názoru částka vyplacena (důvody zdržovat nebudu), ale soud může také stanovit, že tato blokovaná částka má být rozdělena ve splátkovém kalendáři. Praxe se v posledních letech začala překlápět k tomu, že byť formálně by měl mít dispoziční právo k účtu a na něm umístěným finančním prostředkům při splátkovém kalendáři dlužník, měly by být finanční prostředky použity na úhradu závazků.

Buď vyčkejte usnesení o schválení oddlužení, nebo se zeptejte rovnou svého ins. správce, a pokud by Vám neodpověděl, nebo by odpověděl jako já, že se praxe soudů liší, a on neví (což pokládám za nejpravděpodobnější) zašlete, ideálně písemný, dotaz přímo soudu.

sebod*

rudolf. Taktak... Soudy opravdu VĚTŠINOU rozhodují tak, že schválený dlužník má dispoziční právo ke svému majetku. Přeloženo : může s těmito financemi nakládat dle svého uvážení. Tento účet již byl v rámci ins řízení zkontrolován správcem, bylo zjištěno, že je tam finanční majetek nepatrné hodnoty. A po schválení oddlužení bude vyplacen dlužníkovi. Jak píše Rudolf, rozhodnotí soudců se může lišit, některý tyto peníze považuje za mimořádný příjem a může požadovat to, aby se částka použila na splátky.

danys*
hodnocení

0x

Jaký jiný komentář bys čekal na trapnou otázku? Vzít telefon a zeptat se exekutora tě zřejmě nenapadlo že?

Po skončení insolvenčního řízení budeš z tohoto účtu hradit určenou částku, tudíž ti ten účet musí být odblokovaný!*bzum*

sebod*

danys. A víš, že zrovna Tvoje odpověď je *bzum*? Exekutor již do toho nemá co mluvit. Tazatel se musí spojit se správce. Teď nevím, jestli tazatel píše, že má již POVOLENO, nebo SCHVÁLENO. Jestli není schváleno, tak účet ještě odblokován nebude.

hodnocení

0x

Tohle musíte řešit s Vaším insolvenčním správce, on bude během insolvence takový váš druhý táta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]