Nejste přihlášen/a.
Donrý den, 1. prosince jsem nastoupila do svého 1.zaměstnání na HPP. Dříve jsem neměla žádnou práci, žádnou brigádu. Dnes jsem u paní v účtárně podepsiovala daňové přiznání. Co to pro mě přesně znamená? Sníží se mi daně? Dostanu něco, nebo naopak mi něco strhnou? Omlouvám se, za hloupý dotaz, jen s tím prostě nemám zkušenost. Děkuji za odpověď.
Daňové přiznání si musí každý podat sám.
U zaměstnavatele jste při nástupu pravděpodobně podepsala prohlášení k dani z příjmu. Dnes šlo
nejspíše o žádost o provedení ročního zúčtování daně z příjmu a podpis prohlášení na rok 2016.
Na základě tohoto podpisu zaměstnavatel provede roční zúčtování daně a případný přeplatek Vám v dubnu vrátí. Pokud jste dříve nebyla nikde zaměstnána a pokud jste za prosinec zaplatila nějakou daň, pravděpodobně se Vám celá vrátí.
_____
Každý poplatník má nárok na daňovou úlevu 2.070 Kč měsíčně (24.480 Kč /rok). Slevu může uplatnit za celý rok i ten poplatník, který měl zdanitelné příjmy jenom po část roku. Vratka daně nemůže překročit skutečně odvedené zálohy (daně lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh).
Není zač. -_-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.