Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat předběžné dělení dědictví

Od: mariehoudkova odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu jaký by měl být koncept mého písemného rozhodnutí pro mé 3 děti,mám na mysli formulaci o rozdělení bytu a garáže pro případ mého úmrtí.Zápis chci podpisem ověřeným na přísluš.úřadu uvést v platnost.Děkuji.Houdová

doplněno 21.01.16 16:46:

chci doplnt rozdělení nebude stejné,bude diferencované...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x

pokud se bude dělit stejným dílem, není třeba nic psát. Děti, pokud není žádný jiný dědic, svoje dostanou tak jak tak. /plně nejjednodušší, nejlevnější a nejrychlejší je darování majetku za života. Samozřejmě s břemenem (s vámi).

doplněno 21.01.16 19:28: Ja vám to nebudu rozmlouvat, nicméně souhlasím s ostatními. Napsat jeden byt všem třem není zrovna chytré řešení. Všichni dohromady tam nejspíš bydlet nebudou, a ten jeden, který si ho nechá, bude muset vyplatit ostatní. V podstatě to můžete udělat za ně, dva vyplatit hotovosti, pokud máte, třetímu darovat nemovitost.. Aby se nikdo nehádal. Ale můj názor je, ze je zbytečné psát závěť, pokud majetek můžete dětem darovat za života. Takhle se předejde hadkam a hlavně zdlouhavemu dedickemu řízení. Darovací smlouvy si sepisete sami, vklad do katastru stojí jeden kolek.

uska*
hodnocení

0x

Marie - vy se chcete pomstít vlastním dětem. To nejhorší co můžete udělat je z jednoho bytu a garáže udělat nějaké podíly a na vše budou 3 vlastníci. Po vaši smti se rodina tak rozhádá, že vlastně rodina zanikne. To chcete?

Pozvěte všechny děti, nejlépe bez jejich partnerů a zeptejte se, jak by tohle řešili oni. Určitě navrhnou řešení, které jim bude vyhovovat. Třeba navrhnou prodej bytu i garáže a pak se nějakými procenty podělí. Nebo garáž si vezme dítě č. 3 a 1/4 vyplatí dítěti č. 1 atd. Popřemýšlejte. Omlouvám se, že jsem neodpověděla na váš konkrétní dotaz.

hodnocení

0x

Proč předběžné rozdělení? Klidně napište normální závěť, napsat ji můžete klidně 100 let před smrtí a platí, dokud nesepíšete jinou. Uložit optimálně u notáře.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

nejlépe sepsat u notáře,něco to stojí,ale měla by to být záruka toho,že to bude srozumitelně formulované.

Mně to čeká taky,vlastně už jsem to měl udělat dávno...

mecik*
hodnocení

0x

Pokud máte nějaké vážné důvody pro nestejné dělení potomků, vyříkejte si to za života, jinak vaše nerovnost povede k nevraživosti vašich dětí později.Jestli je některý-rá tak vyjímečný, jistě to ví a když mu přednesete svůj názor, bude se moci poučit a nebo souhlasit s vámi. My máme doma vyřešeno, každý s mých dvou dětí ví přesně co bude jeho. Souhlasí a bude klid.Jak ale dělit jeden byt- jedině prodejem a nebo vyplacením těch , kteří byt nedostali. Jak to ale chcete, to by měli děti přesně vědět co nejdříve, aby si řekli veřejně své.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]