Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
objednal jsem z eBaye tento mikrofon a přišel mi dopis o jeho zadržení na celním úřadě. Absolutně nemám tušení co mám dělat. Zatím se mi toto nikdy nestalo a v těch tunách keců v papírech se nevyznám. Ani nevím jestli je to "obchodního"nebo "neobchodního"charakteru, protože podle toho papíru je obchodního charakteru zboží, které je adresované pro právnické osoby, podnikající fyzické osoby, OSVČ atd. a to já nejsem. Má s tímto někdo zkušenost a poradil by mi, jak mám postupovat? Děkuji.
No bez urážky, to byste se asi měl naučit číst, jinak to budete mít v živote komplikované.
Hned na začátku dopisu máte uvedeno, že pokud chcete být zastupován českou poštou (což většinou jako obyčejný člověk chcete), tak si máte stáhnout dokument - plnou moc - z dané adresy, vyplnit a odeslat na email. Nic víc už Vás zajímat nemusí. Pošta zásilku zpracuje a doručí. Za tuto službu zaplatíte tuším 180Kč + případné vyměřené DPH. Vícekrát Vás už nikdo s tímto otravovat nebude, protože plná moc je platná i na všechny budoucí zásilky.
Druhou možností je, že se nechcete nechat zastupovat a v tom případě přeji příjemnou zábavů plnou byrokracie
Jak už psal @mytrix, stačí si pořádně pročíst dopis. Takže vyplníte plnou moc, uděláte printscreen objednávky, kde je vidět zboží a cena, popř. můžete zaslat i výpis z účtu s danou transakcí. To vše odešlete na uvedený mail. CLO platit nebudete, to se platí až od 150 €, možná ani to DPH ne, zde je limit 22€. Pokud vám přeci jen vyměří i DPH, zaplatíte při převzetí balíku poplatek poště 198 Kč bez DPH + vyměřené DPH za zboží. Pokud DPH nevyměří, zaplatíte jen 98 Kč za zastupování. Vyplnění všech papírů a jejich následné zaslání vám zabere tak 10 minut, takže nic složitého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.