Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadržení zásilky celním úřadem - co dělat?

Od: fatalwir® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
objednal jsem z eBaye tento mikrofon a přišel mi dopis o jeho zadržení na celním úřadě. Absolutně nemám tušení co mám dělat. Zatím se mi toto nikdy nestalo a v těch tunách keců v papírech se nevyznám. Ani nevím jestli je to "obchodního"nebo "neobchodního"charakteru, protože podle toho papíru je obchodního charakteru zboží, které je adresované pro právnické osoby, podnikající fyzické osoby, OSVČ atd. a to já nejsem. Má s tímto někdo zkušenost a poradil by mi, jak mám postupovat? Děkuji.

Zadržení zásilky celním úřadem - co dělat?
Zadržení zásilky celním úřadem - co dělat? #2
Zadržení zásilky celním úřadem - co dělat? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

A v čem vidíte problém? Nechte se v celnim řízením zastoupit poštou, dejte jim, co po vás požadují. Jestli nepodnikate a zboží je pro vaši potřebu, tak to má neobchodni charakter.

hodnocení

2x

Jo jo, máte smolíka, čeká Vás líté utkání s úředním šimlem v podobě legendární Pošty 120. Zažil jsem to, kvůli obyč teniskám pro našeho mladého - asi nejlépe je to popsáno zde:

josefstepanek.cz/...

mytrix*
hodnocení

2x

No bez urážky, to byste se asi měl naučit číst, jinak to budete mít v živote komplikované.

Hned na začátku dopisu máte uvedeno, že pokud chcete být zastupován českou poštou (což většinou jako obyčejný člověk chcete), tak si máte stáhnout dokument - plnou moc - z dané adresy, vyplnit a odeslat na email. Nic víc už Vás zajímat nemusí. Pošta zásilku zpracuje a doručí. Za tuto službu zaplatíte tuším 180Kč + případné vyměřené DPH. Vícekrát Vás už nikdo s tímto otravovat nebude, protože plná moc je platná i na všechny budoucí zásilky.

Druhou možností je, že se nechcete nechat zastupovat a v tom případě přeji příjemnou zábavů plnou byrokracie :)

buss
hodnocení

0x

Nejspíše doložit co chtějí a pak uhradit částku co pochtívají.

gvufi
hodnocení

0x

A co na tom nechápeš? Pošli jim plnou moc, aby ti to zboží mohli proclít. Možná budou chtít i fakturu. A pak zaplatíš clo, dph a poplatek za vyclení.

ohneta*
hodnocení

0x

Jak už psal @mytrix, stačí si pořádně pročíst dopis. Takže vyplníte plnou moc, uděláte printscreen objednávky, kde je vidět zboží a cena, popř. můžete zaslat i výpis z účtu s danou transakcí. To vše odešlete na uvedený mail. CLO platit nebudete, to se platí až od 150 €, možná ani to DPH ne, zde je limit 22€. Pokud vám přeci jen vyměří i DPH, zaplatíte při převzetí balíku poplatek poště 198 Kč bez DPH + vyměřené DPH za zboží. Pokud DPH nevyměří, zaplatíte jen 98 Kč za zastupování. Vyplnění všech papírů a jejich následné zaslání vám zabere tak 10 minut, takže nic složitého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]