Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o radu, jaký máte názor na životní pojištění? Kde je nejlepší si ho uzavřít? a znáte někdo firmu Makler service bohemia international (MSBI) děkui za odpověď
Tu firmu neznám,životní pojistka je vlastně spoření,s prémií ho můžete vybrat až v určitém věku,nebo v případě smrti zajistíte pozůstalé.Je dobré si zjistit podmínky u více pojišťoven a porovnat,většinou nabízí pojistky podobné,ale někdy tam jsou vyjímky.To samé je penzij.připojištění.Manžel nedávno rušil živ.poj.u AMCIKA je to amer.společnost a zjistil,že velmi nevýhodná,velmi na tom prodělal..
Takže to vezmu popořadě- MSBI (MBI) nevím jestli jsou to ti samí, je docela známá makléřská společnost.
Co se týče životního pojištění, tak je mnoho druhů. Rizikové, investiční, kapitálové a ty jsou ještě dál v různých variantách, aby se klientovi dalo nabídnout přesně to co potřebuje.
V čem byla jejich životní pojistka nevýhodná?
Tak a nakonec odpovím přímo vám. Jelikož zastupuji pojišťovnu Generali mohu vám nabídnout produkty Generali. Ale vůbec to není o tom že vám teďka pošlu nabídku, která vás uchvátí a to proto, že vás vůbec neznám. Prozačátek by to chtělo pár informací a tou nejdůležitější je, proč si chcete ŽP uzavřít a co od ní očekáváte. Pokud chcete soukromě, tak mi napiště vzkaz vnitřní poštou.
Životní pojištění je dobré v případě, že chcete zajistit svoji rodinu v případě smrti, přičemž si můžete sjednat třeba i úrazové pojištění, hospitalizaci atd. V žádném případě takovýto typ smlouvy není vhodný na SPOŘENÍ. Spořit si můžete spíše na mimořádném účtu, který si můžete k životní smlouvě otevřít, ale mnohem lepší jsou na spoření jiné programy, jako penzijní spoření, stavební spoření, kde dostáváte od státu státní podpory a lepší zhodnocení.
takhle přesně mi zní název nedůvěryhodné firmy, dlouhý název nic neříkající navíc cizím jazykem. Pojištění teď laktuální je Př.: "investiční životní", kdy si nejen jistíte život, ale investujete do akcií, které by Vám měly přinést z dlouhodobého hlediska výnos. Těď jsou údajně akcie na dně a když dotoho jdete kupujete je za malé peníze a dlouhodobě by Vám to mělo přinést uvedený zisk. Je tam ovšem i míra rizika samosebou podle toho,do čeho pojišťovna zrovna investuje. To Vám však nikdy nesdělí je to jakoby součástí její vnitřní strategie. Důvěřuju spol. s účastí v Něměcku a Rakousku (prostě západních zemích) a pod. např. generali, rajfaisen, česká spořka atd. atd. Těžko někoho doporučit, programy mají vždy většinou podobné.
Souhlasím s vámi cca.až do poloviny vašeho článku. Míra rizika tam je, protože právě u investičního pojištění není garance jakýchkoliv výnosů a proto v krizi jako dopadla nyní, zasáhne i vaše peníze. To že vám nesdělí kam investuje není až tak pravda. Nevím jak u jiných pojišťoven, ale my při sjednávání IŽP klientovi nabídne kam chce investovat a sám si vybere. Není to nic tajného a pohyby akciových fondů a celý výpis najdete veřejně na webu. To kde pojišťovna nesděluje a klient si nemůže ani vybrat je u kapitálových pojistek, kde pojišťovna garantuje určitý výnos a tím pádem si také stanoví sama kam peníze dá tak, aby tam zhodnocení bylo.
Přehled fondů Generali Pojišťovny najdete tady: generali.cz/...
Nejde ani tak o riziko, ale o to, že ŽP je tak neprůhledné, že nějakých vysokých výnosů docílit ani nemůžete.
Doporučil bych se trochu zorientovat v instrumentech na finančním trhu. Každý schopný finančník Vám řekne, že životní pojištění jako investice nemá valnou hodnotu. Myslím tím ale skutečné finančníky, ne obchodní zástupce, kteří prodávají produkty.
Když pojistit, tak pojistit a když spořit, tak spořit, ale ne se ŽP.
Neprůhledné? Nemůžete docílit vysokých výnosů? A nějaký finančník vám garantuje někde vysoký výnos? Co se týká akcií a různých fondů, tak vám nebude garantovat nic ani jeden ani druhý. Risk to je vždycky a buď se trefíte více, nebo méně. To že je to neprůhledné spíše myslíte tak, že nevíte přesně kolik dostanete. Ale to neví žádný akcionář.
Co se týká mě, jako obchodního zástupce, tak ano. Prodávám pojištění a jako doplněk je nějaké to spoření. Pokud už se chce člověk do toho ponořit více a se spořením to myslí vážně, tak pak i já bych navštívil nějakého toho finančního poradce banky. Rozhodně má na výběr z mnoha možností. Pak je otázkou ale co paní přesně chce. Jestli bych šel do banky s tím, že jim budu dávat 500,- měsíčně na zajištění stáří, tak se asi nepřetrhnou, protože to je nesmysl.
Dobrý den. Pokud chcete životní pojištění hlavně pro rizika, tj. když se Vám, nedejbůh, něco stane, tak aby členové rodiny dostali vyplacenou nějakou sumu peněz, tak ano.
Pokud však životní pojištění chcete spíš jako spoření, tak rozhodně ne! Životní pojištění je totiž jednou z nejhorších investic, pokud se o investici vůbec může hovořit. I když má v některých případech v názvu "investiční", tak je spíše prodělečnou záležitostí.
Shrnu - chránit se proti rizikům (rizikové ŽP) ANO, spořit NE a spořit někde úplně jinde. A pro obchodního zástupce, pro toho bude vždy nejvýhodnější to co nabízí. Jde přece o provizi
Kdybych vám nabídnul rizikovou životní pojistku a investiční životní pojistku, tak po které by jste šáhnul? Když jsem se rozmýšlel já, tak jsem šel do IŽP. A důvod? Obě stály skoro stejně, jen v RŽP bych v 65 letech nedostal nic a v IŽP dostanu aspoň něco. A ano říkám něco, protože nevím co. Pokud bych se podíval do historie fondů a udělal si přehled průměrného ročního zhodnocení, tak bych odhadnul kolik. Ale jestli to v budoucnu bude souhlasit to neví nikdo. Hlavně si tou IŽP kryju rizika a to spoření mám jako bonus. Spořím si také i jinak.
S poslední větou nesouhlasím. Jde přece o klienta. Provize je jednorázová částka. Ale pokud s klientem spolupracuji a starám se o něj, tak těch částek bývá daleko víc. O provizi by šlo především tehdy, kdybych tuhle práci chtěl dělat rok, nahrabat si prachy, koupit auto a rychle vycouvat, protože si potom klienti začnou stěžovat co jsem jim to udělal za pojistky. Samozřejmě jde to i takto, ale mě to je proti srsti. Stejně tak vy, tak i já víme co by jsme udělali s člověkem, který by nás takto podvedl. Asi by si dlouho nesednul a jedl by jen tekutou stravu brčkem.
doplněno 14.09.09 10:29:Jen dodatkem chci podotknout, že se tady snažíme poradit. Nesnažím se prodat. Což znamená že slovo jde o provize na tomto místě nemá žádnou hodnotu. Samozřejmě obchodní zástupci a to nejen pojišťovny, ale všichni v jémkoli oboru žijí z provizí a když neprodají, tak nemají. Ale je to o nabídce a poptávce. A pokud to člověk dokáže spojit dohromady, tak je spokojen jak klient, tak obchodní zástupce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.