Nejste přihlášen/a.
Jsem zaměstnán čtvrtým měsícem v jedné menší firmě, kde se všichni znají a vesměs si tykají. Neměl jsem jinou možnost a protože mám jistý menší vedlejší příjem, kývl jsem na práci za minimální mzdu. Moje zařazení jest "kompletační dělník " bez jakékoliv další písemné specifikace práce. Děláme ve dvou na jednom stroji, kolega je výš a nastavuje (má školení), já odřu ten zbytek. Do toho mi začali přidávat další práci v přesvědčení, že mám spoustu volna a v mezičasech to zvládnu. Ano, zvládnu, ale mám toho po krk, mlčím, ale začínám přemýšlet, co dál. Začíná mi vadit pracovní nadšení mého kolegy a zdající se pohodu a úsměvy ostatních samostatně pracujících pánů. Kladu si jedinou otázku: Taky berou tak málo jako já a přitom jsou tak sladcí a všeochotní? Mám v úmyslu si s firmou zahrát hru na zvýšení mzdy,prakticky nemám co ztratit. Napadá vás něco chytrého, jak začít? A s kým-s vedoucím, ředitelem nebo majitelem? Ústně nebo písemně?
Jsou 2 možnosti:
1/ Nemáte co ztratit. Zkuste se poohlédnout po jiné práci, aspoň zatím informačně. Kde nabírají, kolik se tam platí, co se tam dělá...No a pak můžete začít u nejbližšího Vašeho nadřízeného - přidali Vám práci, ale peníze ne, proto žádáte...
Buď přidají, nebo ne a potom změňte místo.
2/ Co Vám brání udělat si také to školení, jaké má Váš spolupracovník? Pak budete také výš a budete nastavovat, jak píšete a dají Vám k ruce někoho dalšího, kdo oddře ten zbytek. A jistě se Vám zvedne s tou kvalifikací i plat. Jen chtít.
Pro inspiraci: pusťte si film MAREČKU, PODEJTE MI PERO. To školení nebude zdaleka žádný horor a jistě ho zvládnete. Zvládli i jiní. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.