Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacená složenka, peníze nedorazily

Od: mipro* odpovědí: 8 změna:

Zdravím

Měl bych následují dotaz, prosím o radu. V roce 2008 jsem něco prodával na Aukru. Přišla nám pak složenka o zaplacení provize, asi 180 Kč.

Tento měsíc nám začala psát agentura která vymáhá pohledávky, že převzala dluh od Aukra a žádá o zaplacení. Naštěstí manželka našla ústřižek o zaplacení z roku 2008. Na ústřižku je stejná částka, stejný var. a spec. symbol a stejné číslo účtu. Takže to už je zaplacený dávno. Posílal jsem kopii ústřižku do té společnosti a nějaké paní odpověděla že peníze prostě nedorazily a že to máme ihned zaplatit. Nějaký lístek ze složenky jí nezajímá. Má otázka je, kde se mám dohledat peněz? Mám to platit znovu, nebo mě originální ústřižek z pošty usvědčuje z toho že je vše zaplaceno? Vím je to jen 180 Kč, ale jde o princip. Navím to bylo placeno ve městě kde už nežijeme, takže těžko se tam vydám něco dohledávat. Díky za rady, jak dál postupovat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte doklad o zaplacení a všechna čísla na něm jsou v pořádku? Pak jste postupovali správně a platí: Co je psáno, to je dáno. Důkaz je ve vaší ruce a není co řešit! Nedejte ho z ruky!

mipro*
hodnocení

Ano, vše souhlasí.Částka byla 170,30 Kč, manželka posílala 171 Kč. Mám těch 70 haléřů (zaokrouhleno na 1Kč) po nich vyžadovat? *smich*

Proč byste platil znovu to, co už bylo zaplaceno? Doklad máte, tak ať si udělá pořádek v účtech druhá strana!

Ale pozor, neplatit neznamená nereagovat. Pokud podají návrh na soudní příkaz, musíte podat odpor s odůvodněním, že pohledávka byla zaplacena. Jinak se může stát, že Vás budou o tu částku žalovat, soud dospěje k závěru, že jste částku zaplatili, ale stejně Vás nechá zaplatit náklady řízení, úroky a podobně.

Mimochodem, není dluh z roku 2008 již promlčen?

xaver

Můžete reklamovat na kterékoliv poště. Oni to dohledají. Složenku o zaplací si ale ponechte ! Ať si opíší veškerá data nebo si udělají kopii.

mipro*
hodnocení

Reaguji každým dnem. V každé mé odpovědi odesílám stejný text a to že vše je již zaplacené a v příloze zasílám doklad o zaplacení. Jejich odpověď je zatím pořád stejná-- částka doposud nebyla připsána na náš účet.

Pokusím se s ústřižkem zajít na naši poštu zda něco dohledají.. Děkuji za odpovědi..

To hledání na poště je jejich starost, vy jste zaplatil, doklad máte a tím to pro Vás de iure končí. Oni by měli reklamovat na poště. Kromě toho je to pohledávka z roku 2008, která je promlčená, k soudu Vás nedají, protože to vědí. Nejdůležitější je ale reagovat na soudní příkaz, pokud by to opravdu podali.

stirecek*
hodnocení

0x
Tak ji napiš ze tebe nezajímá její bordel. A ze se těšíš na soudní jednání. Lístek ani nepotřebuješ, jelikož je dluh promlceny. Pokud ti dojde od soudu výzva, doložis doklad a zároveň podáš odpor z důvodu promlčení. Soud to zamítne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]