Nejste přihlášen/a.
Rodiče mají zálibu ve sběru alkoholu.Celé roky plní (doma v bytě) vitríny flaškama co dostanou nebo koupí.Na obývací stěně je cca.30 lahví šampusu a jsou staré cca.25let.Ve vitrínách jsou zubrovky,whisky,lahve s alkoholem a ovocem uvnitř(takové ty designovky),které tam leží taky tak 15-20let.Teď vytáhli Metaxu starou 35let.Jednou(v pubertě)jsem dostala jeden šampus ze sbírky,ať se rozšoupnem,ale už tenkrát měl tak 10let a nikomu se do toho nechtělo.Tak se ptám...bude to jednou k pití?podle mě vína a šampusy jsou tak na vyhození,protože se neskladovaly jak měly a whisky a další pokud nezrajou v sudu,tak věkem ve flašce nic nezískají,ale třeba se mýlím.
Pil jsem "Sovětskoje igristvoje" (sekt), skladované v panelákové komoře 24 let v teplotě cca 22 stupňů. Rodiče mé ženy ho koupili, když se narodila a věnovali nám ho jako svatební dar. No nic moc, ale pít to šlo.
Já mám uloženou jednu láhev červeného sektu ve sklípku, s více-méně stálou, relativně nízkou teplotou už nějakých 40 let. Koupil jsem jí kdysi pro mojí tehdejší (skoro)přítelkyni. Než jsme ho ale stačili vypít, odstěhovala se přítelkyně do Anglie. I když jsme se od té doby neviděli (ale jsme v kontaktu), stále doufám, že ho spolu ještě otevřem. Do té doby je ta flaška "tabu". Nikdo jiný nemá nárok, i kdyby se měla nakonec rozbít. A je úplně jedno, jak bude chutnat.
Dobrý den, myslím, že tzv. tvrdý alkohol zůstane stejný a vydrží. Víno v těchto podmínkách skladování zřejmě "zoctovatí" a ten šampus=? Ovšem, šampus by mohly konzervovat "bublinky", tak pokud časem neutečou nějakou netěsností v uzávěru, tak bude třeba také OK. Zdravím!
Na rozdíl od mnoha jiných druhů vín se šampaňské mimo sklep nestává lepším. Nejlepším okamžikem pro spotřebu je doba, kdy jej zakoupíte v obchodě. Pokud si někdo přece jen přeje schovat některou lahev na pozdější dobu, je dobré ji uložit v horizontální poloze do místnosti s nižší teplotou a chráněné před sluncem. Takto vydrží až dva roky a s těmi dalšími jako je whisky nebo jiné destiláty , které jsou ve skle nic nezískají . Já dávám do některých lahví slivovice vypeckovanou švestku a to je po letech poznat zlatá barva a jiná lepší chuť oproti stejnému ročníku ponechaného jen tak. Takže je to jen o výdrži že se lahev nenačne a nepochutnáte si na ni , ale zase jsem viděl snad na Aukru že staré destiláty se prodávají zaslušné peníze ,takže možná máte na obívací stěně pěkné věno .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.