Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sbírání alkoholu-kvalita

Od: lucie* odpovědí: 5 změna:

Rodiče mají zálibu ve sběru alkoholu.Celé roky plní (doma v bytě) vitríny flaškama co dostanou nebo koupí.Na obývací stěně je cca.30 lahví šampusu a jsou staré cca.25let.Ve vitrínách jsou zubrovky,whisky,lahve s alkoholem a ovocem uvnitř(takové ty designovky),které tam leží taky tak 15-20let.Teď vytáhli Metaxu starou 35let.Jednou(v pubertě)jsem dostala jeden šampus ze sbírky,ať se rozšoupnem*smich*,ale už tenkrát měl tak 10let a nikomu se do toho nechtělo.Tak se ptám...bude to jednou k pití?podle mě vína a šampusy jsou tak na vyhození,protože se neskladovaly jak měly a whisky a další pokud nezrajou v sudu,tak věkem ve flašce nic nezískají,ale třeba se mýlím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pil jsem "Sovětskoje igristvoje" (sekt), skladované v panelákové komoře 24 let v teplotě cca 22 stupňů. Rodiče mé ženy ho koupili, když se narodila a věnovali nám ho jako svatební dar. No nic moc, ale pít to šlo.

Já mám uloženou jednu láhev červeného sektu ve sklípku, s více-méně stálou, relativně nízkou teplotou už nějakých 40 let. Koupil jsem jí kdysi pro mojí tehdejší (skoro)přítelkyni. Než jsme ho ale stačili vypít, odstěhovala se přítelkyně do Anglie. I když jsme se od té doby neviděli (ale jsme v kontaktu), stále doufám, že ho spolu ještě otevřem. Do té doby je ta flaška "tabu". Nikdo jiný nemá nárok, i kdyby se měla nakonec rozbít. A je úplně jedno, jak bude chutnat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že tzv. tvrdý alkohol zůstane stejný a vydrží. Víno v těchto podmínkách skladování zřejmě "zoctovatí" a ten šampus=? Ovšem, šampus by mohly konzervovat "bublinky", tak pokud časem neutečou nějakou netěsností v uzávěru, tak bude třeba také OK. Zdravím!

hodnocení

0x

Na rozdíl od mnoha jiných druhů vín se šampaňské mimo sklep nestává lepším. Nejlepším okamžikem pro spotřebu je doba, kdy jej zakoupíte v obchodě. Pokud si někdo přece jen přeje schovat některou lahev na pozdější dobu, je dobré ji uložit v horizontální poloze do místnosti s nižší teplotou a chráněné před sluncem. Takto vydrží až dva roky a s těmi dalšími jako je whisky nebo jiné destiláty , které jsou ve skle nic nezískají . Já dávám do některých lahví slivovice vypeckovanou švestku a to je po letech poznat zlatá barva a jiná lepší chuť oproti stejnému ročníku ponechaného jen tak. Takže je to jen o výdrži že se lahev nenačne a nepochutnáte si na ni , ale zase jsem viděl snad na Aukru že staré destiláty se prodávají zaslušné peníze ,takže možná máte na obívací stěně pěkné věno .*jasne*

jofa*

Taky jsem měl něco podobného spíše zapomenuté a většina byla na vyhození.. Ale jak se říká, někdo vypije i koze pití.

hodnocení

0x

Zkažené to pravděpodobně nebude, ale je potřeba každou lahev ochutnat. Vína skladovaná na výšku mohou být zkažená, protože přes korkový šput proniká vzduch (proto se skladují ležmo, aby byl špunt pod hladinou). Ale 15 let je podle mě ješě relativně málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]