Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak proti krátkozrakosti?

Od: kakch odpovědí: 2 změna:

Dobrý den jsem teenager a začala jsem nosit brýle ve 3. třídě. Momentálně jsem ještě v období vyvíjení, ale brýle mě nebaví. Pořád mi padají, rozčilují. Cvičím jógu tak jsem si našla že existuje jóga pro oči. Cvicím první týden na moje oči a celkem začínám pociťovat e se něco děje. Samozřejmě si řada z vás řekne že oči když má někdo zkažené že tak už zůstanou. Ale proto se obracím na lidi, kterí mají ten samý problém jako já a něco s tím začli dělat, jestli by mi neporadili. co jim třeba pomáhá, co by doporučovali jíst pít, popř. nějaké vitamíny. Budu moc vděčná za odpovědi :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Asi tě zklamu, ale opravdu to takto řešitelné není a to co pociťuješ je maximálně placebo efekt.

Krátkozrakost vzniká většinou nerovnoměrným růstem, kdy obraz se v oku vytváří ještě před sírnicí a tím pádem vzniká tato vada. Hezky je to popsáno zde neovize.cz/...

Řešení jsou dvě. Pokud tě nebaví nosit brýle, začni nosit kontaktní čočky, dělají se již i takové, že je dáš do oka, nemusíš je vůbec vytahovat a za měsíc zase jen vyměníš za nové. Cenově to vychází velmi dobře (cca 1200Kč/6 měsíců).

Druhou možností je, až se ti vada stabilizuje, si nechat oči odoperovat laserem. Viz odkaz výše. Efekt prakticky 100%, nicméně cena cca 25tis/1 oko.

72mona3*
hodnocení

0x
Zkušenost nemám, ale četla jsem knihu Jak se zbavit brýlí (Mirzakarim Norbekov), ve které jsou také cviky na zlepšení zraku. Zkus vyhledat. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]