Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den všem,
uvažuji nad fotovoltaikou pro vlastní potřebu ( pro budoucí úsporu za používání elektřiny ). Nemám ale žádné ponětí, co je potřeba zařídit, kam se obrátit a zda (podle Vašich zkušeností) je ještě rentabilní o tomto uvažovat.
Uvítám - vzhledem k "obecné" otázce i přínosné odkazy na web.
Děkuji za rady.
Zakoupit (dle požadavků, možnosti), nainstalovat. Budete instalovat sám? Ne? Chcete pouštět přebytek do sítě? Ostrovní systém? Tak by to měla vysvětlit firma co a jak. Kdo hledá najde, je toho jak ... třeba ekobydleni.eu/...
Spoustu informací získáte na http://mypower.cz/
FV se nevyplatí, ale pro spoustu lidí se stane koníčkem, který něco ušetří, stejně jako třeba zahradničení. Pokud nemáte rád papírování, musíte si zřídit ostrov - panely, regulátor, měnič, baterie, který nedodává elektřinu ven. S papírováním třeba dosáhnete na dotaci.
Dokud nebudou na trhu kondenzátory za rozumnou cenu tak se to nevyplatí. Životnost baterií je bídná, jejich cena nehorázná ale bez ukládání energie se neobejdete. Je možnost přebytky vyměňovat v nevýhodném poměru s EONem, ale papírování je kolem hooooodně a záruka vyřízení maláááá. Ale jako hobby to spousta lidí zkouší, včetně mě. Jen manželku neinformuji o všech výdajích ...
Ahoj. Tohle téma je pro ,mne taky aktuální. Měl jsem vizi-fotovoitaika na střechu, ohřát vodu v bojleru, akumulační nádrži nakrmit s tím chalupu a nějaké přebytky, když budou tak nevýhodně prodat do sítě a to vše přehnat přes Nová zelenám úsporám. Tak jsem se začal ptát. Realita byla tvrdá. Panely nemohu dát všechny ny jih, výkonost mi spočítali na 35m2. Cennová nabídka se vším všudy přes 300000kč. Hodně jsem se ptal a na konec mi bylo hodně krát řečeno že se mi to nevyplatí.Další problém chalupa je chránna památkovou péčí. Jedna firma to naplánovala na čistě západní střechu což je prý největší špatnost. Takže FV nebude a uvidíme co termický panely pozbírám info a uvidíme co dál.
Jinak jsem od Č.B. a komunikoval jsem JH SOLAR, SOLAR ENVI, SOLAR SVITÁK ČB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.