Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závislost na alkoholu

Od: kamna odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,mám dědu kterému je 67 let a je zàvislý na veškerém alkoholu.Jednou v zimě šel do obchodu a zřejmě si ho koupil a on nikde o půl noci jsme ho našli ležet opilèho na zemí myslely jsme si že je mrtvý ale kdyby jsme šly spát tak tam může zmrznout ne.Jednou v létě jsem s ním jel na kole do jedné okolní vesnice do bazénu cestou tam byl v poho ztřízlivý ale potom si šel do obchodu koupil si tam 2-3 piva a na tom bazèně měl zhruba 4 a aby toho nebylo málo šel k jednomu kamarádovi a ten mu dal další alkohol napít zpátky křičel a smrděl a ještě jel se mnou na kole jà jsem ho musel hlídat a by nespadl a k tomu bouřka ve čtyři jsme byli doma a ještě spal asi vystřízvělel asi až v osm tak co si vy o tom myslíte znâte ty tabletky proti alkoholu to bychom mu dali ať to bere poradte

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

nestarej se o něj. Nepomůžeš mu. Opilci se svým pitím žádný problém nemají a když už náhodou nějaký problém vznikne, pak za něj můžou všichni ostatní, jen oni ne. Myšlenka na nějaké abstinování je ani nenapadne.

hodnocení

3x

Jednou v zimě a jednou v létě a už je závislák?Závislák pije každý den a nemusí se ani opíjet!

kamna
hodnocení

A vám to přijde normální?
ju*

Kamna až doděláš základní školu, možná pochopíš o čem život je...normální to není, ale v 67 letech nikoho nezměníš, a zapomeň na nějaké tabletky co by jste mu dávali sami...! Někam si to napiš do deníčku a v dospělosti, nebo pokud se dožiješ 67 si to můžeš přečíst a porovnat na čem ujíždíš v tom věku ty...

martinaa*

Jo *smich*. Většina lidí se párkrát do roka zboří. Alkoholik pije častěji, v podstatě denně. Nebo minimálně několikrát týdně. Pokud tohle děda nesplňuje, tak alkoholik není.

Samozřejmě tím rozhodně neříkám, že ožrat se jako to čuně, hulákat a nadávat, je v pořádku.

Pokud je to 2x do roka tak jen potřebuje "vyresetovat"mozek nic víc-nejprve skus s ním na toto téma hovořit -co ti řekne o své "závislosti na alkoholu!

PS to bylo jen vloni nebo se každý rok 2x opije nebo pije častěji?!

hodnocení

2x

Kamna, to by mě zajímalo, kdo může dát na zodpovědnost alkoholika, mladému člověku. Nepomůže vůbec nic. Ani prášek, ani hlídání. *plac*Navíc, je to dospělý, svéprávný člověk, který má zodpovědnost sám za sebe. Chce to tak a bude to mít tak, dokud to bude chtít. Hlídání a zodpovědnost za alkoholika rozhodně odmítni. Když si ublíží, ty budeš mít pocit viny a ty se budeš zpovídat. *cert* Dobře si to pamatuj a nikdy, nikdy nevypadej, jako tvůj předek! Taky bys měl vědět, že závislost na alkoholu se dědí. Hlídej sebe! Hodně štěstí.

hodnocení

2x

O alkoholismu toho bylo už napsáno mnoho.

Žádné prášky proti chlastu nepomohou. Ve většině případů nepomůže ani ambulantní léčba. Výsledky může přinést léčba pobytová, je zdarma, ovšem i tady hrozí častá recidiva a z 10 léčených pacientů začnou skutečně abstinovat zhruba 3. Ostatní se k chlastu dříve nebo později zase vrátí.

Nevýhodou je, že pacient MUSÍ s léčbou souhlasit. Nastoupit tam dobrovolně, z přesvědčení, že mu to pomůže. A to málokterý ožrala dokáže. Většinou - to nic není, mám to pod kontrolou, nepudu nikam, co na mně zase vidíte...atd.

Jen tehdy, pokud opilec provede pod vlivem alkoholu trestný čin, může mu být léčba nařízena soudně, z toho pak se vykroutit nemůže. Jinak musí chtít sám.

Děda se určitě bude bránit. V každém větším městě bývá lékař pro návykové choroby. K tomu zajít a poradit se, jak to zvládnout nejlíp. Ovšem, jestli děda snad chlastá už od mládí a je mu 67 let, myslím, že přijde stejně brzy konec, je to veliký nápor na všechny vnitřní orgány.

Léčebny jsou po celé republice. Vím o Havl. Brodě, Nechanicích, Kroměříži, Kosmonosích, ale i jinde. V minulosti byla legendární léčebna v Želivi. Dneska už tam nefunguje. Jezdím se tam každý rok v létě podívat a v duchu poděkovat. Vím, za co. ;) Jaga.

buss
hodnocení

2x

Víš kdo je to alkoholik, je závislý? Jednou v zimě, jednou v létě.. Ono se doporučuje se občas napít. Až bude téměř denně, tak to řešte. Alkoholik se o vlastní vůli neléčí, pokud nechce!

kamna
hodnocení

Tak Děkuji já mu koupím tabletky selincro a řeknu mu že až bude pít alkohol tak ať si jednu tabletu veme a řeknu mu že je to na vysoký tlak a babičce řeknu že to je na omezení alkoholu a za odměnu mu koupím permanentku do sauny a nevíte co to známená 7×18 mg
iz*

Ty se chceš dědečka zbavit?

V žádném případě mu nedávejte žádné léky, které mu nepředepíše lékař!

A už vůbec ne lék, na který se nesmí pít alkohol, mohlo by jej to zabít.

____

Máte-li dojem, že má dědeček problém s alkoholem, je jenom jedna pomoc:

Musíte jej přesvědčit, aby s tím začal něco dělat. Musíte jej přimět jít k odborníkovi.

Tady zjistíš, že je potřebná spolupráce závislého: Selincro

7 x 18 mg znamená 7 tablet po 18 mg účinné látky

culdabulda1*
hodnocení

2x

- a má to ještě cenu se léčit v tolika letech?

rocco*
hodnocení

0x

Alkohol je droga, pokud ďeda sám nebude chtít tak stím nic nenaděláte. Odvykání je o pevné vůli. Sice jsem zaslechl, že jeden lékař učí odvykání na alkoholu kontrolovatelným pitím, ale myslím, že to nemá smysl. Holt pevná vůle je pevná vůle, kdo to nedokáže těžko mu pomoci.

lida*
hodnocení

0x

Můj strýc byl alkoholik..vyléčil se a už dva roky nepije. Jsem na něj pyšná, tak drřím palce všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]