Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně v roce 2015

Od: jirik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím Vás, chci si požadát o udělání daňí za rok 2015 u mého zaměstnavatele, tak jak na to? Stačí psolat doporučený dopis do účtárny zaměstavateli s nějakým textem že chci požadat o daně za rok 2015 (a oni mi obratem pošlou vyplněný růžový papír který jim podepišu a zašlu zpět)? Nebo na to požádání daní za rok 2015 je nějaký formulář? Děkuju moc za odepsání :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi máte na mysli vyúčtování, když se jedná o zaměstnavatele. Nám vždycky stačilo zavolat přímo účtařce. Zkuste zavolat přímo jí, jestli stačí požádat ústně.

jirik*
hodnocení

Bylo mi prave receno pozadat si pisemne ale ucetni je ochotna prave jak prd*l tak sem si rekl ze se zeptam tady :) prave nevim jetli mam jit na FU a vzit si tam naky formular a ten do mzdovky poslat nebo staci napsat dobry den, zadam o udelani dani za rok 2015 bla bla :)

iz*
hodnocení

0x

Zavolejte si do účtárny a domluvte se přímo s účetní na postupu.

Podle mne by bylo nejlepší do účtárny zajít osobně,

vše vyplnit a podepsat na místě.

Bude-li nutné ještě něco doložit (seznam si nechte vypsat od účetní), poslat doporučeně s dodejkou.

Jinak stačí v prohlášení napsat, že žádáte o provedení ročního zúčtování daní za rok 2015 a podepsat.

(Formulář prohlášení získáte na FÚ nebo jej lze stáhnout z internetu.)

jirik*
hodnocení

Tak osobne to by bylo nakych 200 km :-D
Tak ja cely rok 2015 pracoval u zamestnavatele u ktereho budu zadat ty dane :) jen jsem teda dlouhodobe nemocny (7 mesicu) ale spadam furt pod ne :) deti nemam, hypoteku taky ne, jinde ani brigadne nepracuju takze co myslite ze by chteli? :)
nemohl byste nebo nemohla byste mi prosim vlozit odkaz s tim formularem? Dekuju moc :)

iz*

Zavolejte své mzdové účetní a domluvte se s ní.

Formulář máte podepsaný u ní (bez podepsaného prohlášení by Vám zaměstnavatel neuplatňoval

slevu na dani na poplatníka), bude potřeba doplnit jenom podpis k žádosti o roční zúčtování.

Prohlášení k dani/...

(ale podle mne je zbytečné je vyplňovat a podepisovat znovu)

jirik*
hodnocení

Pokud si dobre vzpominam tak sem ten ruzovy papir podepisoval v roce 2015 cca leden-unor od ty doby nic a vlastne v dubnovy vyplate prisly 100 kc dane :)
dekuju za formular, zkusim tam zavolat a pretrpet to jak je prijemna :-D :( :)

doplněno 19.01.16 10:33:

Tak jsem tam volal a že mi dane za rok 2015 udela a ze mi posle na adresu formular a ten musim vyplnit a poslat zpet (ze to musi byt spravne vyplneny) a to je cely co se po me chce. Je to tak? :)

doplněno 19.01.16 10:36:

A jeste se zeptam nemuzete mi dat na sebe e-mail nebo neco pro lepsi kontakt? Ta moje ucetni je fakt zvlastni a mam strach aby bylo vse jak ma, jsem uz x mesicu na neschopence a nerad bych prisel o par tisic :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]