Nejste přihlášen/a.
Promiň, ale jestli se vyjadřuješ tak, jako zde, nemuselo
kamarádovi vůbec být jasné, že máš o dívku i jiný zájem.
(Měl by ses naučit vyjadřovat jednoznačně.)
_____
Kamarád se mohl domnívat, že je to "jenom" kamarádka, obzvláště, pokud věděl o tvém vztahu s další slečnou. Další problém vidím v tom, že s kamarádem (možná ani s tou dívkou) nejednáš přímo, ale že "se dozvídáš od jiných", že tvůj kamarád u ní byl, případně od dalších "jiných", že ta dívka s ním nechce být...
Dokud se nenaučíš se jednat s lidmi na rovinu, můžeš narazit víckrát.
(Podle zde nemusí jít o chybu tvého kamaráda.)
Tak zcela určitě ne. Důvěra se buduje dlouho a ztratit ji lze ve vteřině.
Na utěchu Ti posílám krásnou písničku. Vypráví o muži, který se zamiloval do ženy svého přítele. Ale svého přítele nepodrazí a vysvětluje proč ho nezradí. Protože je to jeho přítel.
- Vím, proč pláčeš, proč se trápíš,
žiješ ve studeném světě,
ale já nemám na to právo,
jsi žena mého přítele...-
Bohužel v tomto případě asi opravdu platí pravidlo, "kdo dřív přijde..."
Kamarádství sem, kamarádství tam...jak se jedná o ženský, tak nikdo nezná bratra
To sice platí, ale o tom ta otázka není. Otázka je, jestli to kamarádství může pokračovat i potom. A já myslím, že ne.
Těžko to může být kamarád, když mne podvádí.JEDNA Z HLAVNÍCH VLASTNOSTÍ KAMARÁDA JE, ŽE SE NA NĚJ DÁ VŽDY SPOLEHNOU, ŽE MI NELŽE Jako se rodina rozhádá často kvůli dědictví, tak kamarádství končí tím, že jeden vůči druhému udělá podraz.Já bych mu to nemohl odpustit, tohle je zákon džungle a ne civilizovaných lidí.
Zdravím, to dělají i ženské "kamarádky". Měla jsem takovou. Věřit mu už nemůžeš.
Pro ivzes: Ta kamarádka mi říkala, že nemluvím jednoznačně a jasně. Tak jsem si myslela, že je chyba na mé straně a dala jí další šanci v kamarádství. Příště mi udělala to samé a pak přišly další lži. Nevěřit, nekamarádit, nenechat se zmanipulovat. Dát jen jednu šanci, jinak to bude dělat dál a dál a lhát, žes něco neřekl nebo to jinak řekl atd. Místo, aby se ta osoba ti omluvila, hodí to na tebe, že tys něco neřekl nebo to řekl jinak nebo žes byl opilý a nepamatuješ si atd. Ale ty sám víš, jak to bylo.
Nejsi první ani poslední.
Znáš Puškinovu veršovanou historku Evžen Oněgin? Možná ses o ní učil ve škole. Má hodně tvrdý konec. Oněgin vlezl do zelí Lenskému, svému nejlepšímu kamarádovi, oblboval jeho vyvolenou a Lenskij, jeho nejlepší kamarád, ho vyzval na souboj. Oněgin ho zastřelil.
Prostě kámoši jak mají být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.